Biblioteca

Bazele Contabilitatii

Curs / Contabilitate
Informatii Curs:
Numar de pagini: 424
Marime arhiva: 2.53Mb
Contine fisiere: ppt
Numar de fisiere: 1
Tip document: Curs
Domeniu: Contabilitate
Nota pe site: 9 Bazele Contabilitatii, 9 out of 10 based on 1 rating
Profesor:
Rusalim Petris, E. Hlaciuc
Valoare:
Gratis
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.


Fisiere in arhiva: (1)

  • Bazele Contabilitatii.ppt

Extras din document:

Cu termenul “contabilitate” se defineşte disciplina ştiinţifică independentă, cu statut propriu în familia ştiinţelor sociale, sistemul ştiinţelor economice.
Ca ştiinţă, contabilitatea îşi are elaborată construcţia sa teoretică prin cuprinderea într-un sistem logic a unei sume de axiome, principii, legi, legităţi, concepte şi teorii prin care se realizează condensarea de cunoştinţe privind grupul de fapte şi de fenomene ce formează obiectul ei de studiu.
.În universul mişcărilor de valori exprimabile în bani şi a raporturilor economico – juridice care provoacă decontări băneşti – indiferent de tipul de entitate economico – socială căreia îi este circumscris – contabilitatea călăuzeşte gândirea atât în explicarea cauzală cât şi în prevederea viitorului curs al faptelor şi fenomenelor cuprinse în obiectul ei. La fel ca oricare ştiinţă, contabilitatea are şi ea un obiect propriu, o metodă specifică, descoperă legi şi stabileşte legităţi care îi aparţin şi dispune de un vocabular al ei.
Pe baza fondului cognitiv fixat prin conceptele fundamentale, prin principiile, legile, legităţile, ipotezele şi teoriile sale, contabilitatea şi-a elaborat şi perfecţionat o tehnică specifică, adaptată fiecărui tip de entitate economico – socială.
Trecerea de pe planul gândirii teoretice pe planul contabilităţii aplicate la realităţile unui anumit perimetru contabil (regii autonome, societăţi comerciale, instituţii publice etc.), în condiţii concrete de timp şi spaţiu, se finalizează într-un sistem de informaţii (conturi, balanţe de verificare, bilanţ, calculaţii de costuri şi preţuri, analize comparative, calcule previzionale) care la un loc s-au obişnuit - în limba româna – a fi definite tot cu termenul de contabilitate.
Pentru desemnarea celei mai vechi părţi din sistemul de informaţii contabile, cel realizat prin ansamblul de conturi, balanţe, bilanţ şi inventar şi a acţiunii de realizare a acesteia s-au folosit la noi expresiile: “catastife”, “ţinerea registrelor” iar mai târziu cea de “evidenţă contabilă”.
Atunci când aceste informaţii erau obţinute prin aplicarea principiului de reflectare descris încă din secolul al XV-lea de către savantul italian Luca Paciolo se foloseau expresiile “dopia scriptura” ori “partida dublă”.
În practică i se spune “Contabilitate” şi compartimentului funcţional al structurii economico – sociale în care se realizează neîntrerupt sistemul de informaţii contabile. Este un al treilea înţeles în care este folosită la noi expresia “contabilitate”.
În România, entităţile economico-sociale îşi pot organiza realizarea sistemului de informaţii contabile în compartimente distincte conduse de directorul economic, contabilul şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie şi care trebuie să aibă studii economice superioare.


Documente similare:
Preview document similar
Bazele Contabilitatii
Cursul contine 120 pagini in format pdf cu o marime totala de 5.86 MB.
Preview document similar
Diagnosticul Performantelor, Riscurilor si Pozitiei...
Proiectul contine 57 pagini in format doc cu o marime totala de 207.04 KB.
Preview document similar
Cadrul Contabil General
Referatul contine 12 pagini in format doc cu o marime totala de 14.2 KB.
Preview document similar
Sistemul Informational Privind Contabilitatea si...
Licenta contine 135 pagini in format doc cu o marime totala de 6.46 MB.
Preview document similar
Analiza Economico-Financiara pe Baza Contului de...
Proiectul contine 25 pagini in format doc cu o marime totala de 375.23 KB.
Preview document similar
Modelarea Deciziilor Contabile pe Baza Calculatiei...
Licenta contine 51 pagini in format doc cu o marime totala de 87.65 KB.
Carti recomandate:
Peter Atrill, Eddie McLaney
Adresata, in primul rand, studentilor care nu urmaresc calificarea in domeniul contabilitatii si finantelor, dar care studiaza aceste discipline la nivel de baza, ca parte a cursurilor de afaceri, economie, management hotelier, turism, inginerie sau alt domeniu, cartea va fi utila si celor care se specializeaza in contabilitate si finante, ca... citeste tot
Mihai Ristea, Corina - Graziella Dumitru
Lucrarea "Bazele contabilitatii - Notiuni de baza, probleme, studii de caz, teste grila si monografie" se adreseaza studentilor din facultatile cu profil economic si financiar - contabil. citeste tot
Florentin Caloian
Aceasta lucrare reprezinta o sinteza a elementelor de baza ale contabilitatii parcurgand toate sferele acestei discipline, astfel incat cititorul poate sa isi insuseasca notiunile teoretice si practice aferente acestei stiinte economice. Dobandind aceste notiuni, orice incepator poate sa aiba o baza de lansare in domeniul de studiu al acestei... citeste tot