Biblioteca

Finante

Curs / Management
Informatii Curs:
Numar de pagini: 43
Marime arhiva: 108.19Kb
Contine fisiere: doc
Numar de fisiere: 4
Tip document: Curs
Domeniu: Management
Nota pe site: 8 Finante, 8 out of 10 based on 1 rating
Profesor:
Popescu Mihai
Valoare:
Gratis
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.


Fisiere in arhiva: (4)

 • Finante
  • ABORDAREA PE BAZA DE ACTIVE.doc
  • ABORDAREA PE BAZA DE VENIT.doc
  • ABORDAREA PRIN COMPARATIE.doc
  • DETERMINAREA COSTULUI CAPITALULUI.doc

Extras din document:

1.Logica abordării pe bază de venit
Prin această abordare se estimează valoarea unei întreprinderi, sau a unui pachet de acţiuni prin calcularea valorii prezente a veniturilor anticipate pentru proprietari/investitori, în mod uzual, prin metoda capitalizării profitului net şi/sau actualizării cash-flow-ului sau a dividendelor.
În cadrul metodelor bazate pe capitalizare, un nivel reprezentativ şi reproductibil al venitului (de regulă profitul net sau dividendele) este împărţit la o rată de capitalizare sau este înmulţit cu un multiplu al venitului considerat, convertind astfel venitul în valoare.
În cazul metodelor bazate pe tehnica actualizării, cash-flow-ul sau dividendele sunt estimate pentru fiecare din anii unei perioade explicite de previziune, şi apoi convertite în valoare prin aplicarea unei rate de actualizare.
Abordarea pe bază de venit este fundamentată pe principii care au fost descrise în cadrul capitolului al doilea, iar între acestea considerăm importante:
a)Principiul anticipării, care este primordial în cadrul acestei abordări. A înţelege că valoarea provine din beneficiile viitoare anticipate, care urmează a fi generate de proprietatea deţinută este indiscutabil elementul de bază în înţelegerea acestui mod de judecată a valorii întreprinderii;
b)Principiul substituţiei, care ajută la înţelegerea atât a costului capitalului, cât şi a legăturii dintre costul capitalului şi valloarea întreprinderii. Atunci când pe piaţă sunt disponibile investiţii cu rentabilităţi şi riscuri diferite, prima oportunitate investiţională care se va epuiza va fi aceea cu rentabilitatea cea mai ridicată şi riscul cel mai mic.
c)Principiul cererii şi ofertei. Preţul care trebuie plătit pentru a deveni proprietarul capitalului sau al unei părţi din capitalul unei firme depinde în esenţial de cererea şi oferta de pe acea piaţă, în special, şi de pe piaţa investiţiilor în general.
d)Principiul contribuţiei, care permite înţelegerea legăturii dintre valoarea „părţilor” (activelor) şi valoarea întregului (întreprinderii) pentru că valoarea unei părţi din întreprindere depinde de cât de mult contribuie aceasta la valoarea întregii firme. Pentru situaţiile de evaluare pentru divizare sau fuziune este un principiu care capătă un loc primordial.
Una din premisele importante ale estimării valorii în abordarea pe bază de venit este continuitatea exploatării, respectiv premisă că întreprinderea evaluată sau parte din aceasta îşi va continua activitatea operaţională şi într-un viitor previzibil, fără a suferi.
2.Metoda capitalizării venitului
Această metodă se bazează pe raportarea unui singur flux de venit/beneficiu economic, aferent unei singure perioade (de regulă, un an) la o rată de capitalizare. Este considerată o simplificare a metodei actualizări fluxurilor de lichidităţi – DCF care va fi prezentată în anul 1980 de Alfred Marshall, care a identificat legătura dintre venit şi valoare astfel:
Valoarea = Venit / Rata dobânzii
În evaluarea întreprinderii reţinem ca relaţii de bază:
Valoarea = Venit / Rata de capitalizare
sau
Valoarea = Venit x multiplicator
Capitalizarea profitului este o metodă utilizată pe scară largă de către investitori, ea având avantajul simplităţii şi uşurinţei înţelegerii. Aplicabilitatea ei este însă limitată la firmele care au, sau vor avea o situaţie relativ stabilă a fluxului de venit reţinut în evaluare. Prin urmare, metoda capitalizării profitului nu este aplicabilă în cazul întreprinderilor aflate în faza de creştere/descreştere rapidă într-o fază de investire/dezinvestire importantă etc.
Metoda poate fi utilizată atât pentru estimarea capitalului acţionarilor, cât şi pentru întreg capitalul investit, având în vedere logica prezentată în tabelul 1.


Previzualizare pagini: (43)

  Documente similare:
  Preview document similar
  Politici Financiare
  Fituica contine 3 pagini in format doc cu o marime totala de 34.81 KB.
  Preview document similar
  Managementul proiectelor cu finantare nerambursabila
  Cursul contine 115 pagini in format pdf cu o marime totala de 790.31 KB.
  Preview document similar
  Modalitati de Finantare a Intreprinderilor Mici si...
  Proiectul contine 54 pagini in format doc cu o marime totala de 122 KB.
  Preview document similar
  Audit Financiar-Contabil
  Proiectul contine 8 pagini in format doc cu o marime totala de 30.3 KB.
  Preview document similar
  Managementul Finaciar ca Subsistem al Managementului...
  Referatul contine 23 pagini in format doc cu o marime totala de 34.39 KB.
  Preview document similar
  Evaluarea Societatii Dinamic SRL
  Proiectul contine 69 pagini in format doc cu o marime totala de 99.41 KB.
  Carti recomandate:
  Grigore Lupulescu
  Obiectivele lucrarii sunt orientate catre obtinerea unui model de calcul al profitabilitatii interne, fundamentat si implementat astfel incat sa contribuie la: stabilirea rezultatelor fiecarui centru de activitate care sa poata influenta comportamentul managerilor si al salariatilor din subunitatile (decupajele) respective;... citeste tot
  Victor Dragota, Mihaela Dragota, Laura Obreja, Lucian Tatu, Anamaria Ciobanu, Anda Racsa
  Finantele firmei constituie in continuare o provocare pentru toti practicienii care actioneaza in domeniul economic. Orice manager de succes recunoaste necesitatea studiului elementelor de management financiar, pentru a putea adopta deciziile optime. In incercarea de a va oferi argumentatii pentru utilitatea cunoasterii domeniului... citeste tot
  Peter Atrill, Eddie McLaney
  Adresata, in primul rand, studentilor care nu urmaresc calificarea in domeniul contabilitatii si finantelor, dar care studiaza aceste discipline la nivel de baza, ca parte a cursurilor de afaceri, economie, management hotelier, turism, inginerie sau alt domeniu, cartea va fi utila si celor care se specializeaza in contabilitate si finante, ca... citeste tot