Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line

Disertație
8.5/10 (6 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 75 în total
Cuvinte : 21962
Mărime: 291.88KB (arhivat)
Publicat de: Alma Vasilescu
Puncte necesare: 14
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Irina Susanu
UNIVERSITATEA “Dunarea de Jos” Galati FACULTATEA DE ECONOMIE

Cuprins

  1. INTRODUCERE 4
  2. Capitolul 1. Comunicarea On-line versus comunicarea Off-line 7
  3. 1.1. Publicitatea pe internet 7
  4. 1.2. De ce publicitate On-line 9
  5. 1.2.1. Principalele avantaje ale publicitităţii On-line 10
  6. 1.2.2. Obstacole 10
  7. 1.3. Publicitatea On-line versus publicitatea tradiţională 11
  8. 1.4. Internetul – Noul canal al relaţiilor publice 13
  9. Capitolul 2. Piaţa publicitităţii On-line 15
  10. 2.1. Investitorii în publicitate 15
  11. 2.2. Cyber-consumatorul 17
  12. 2.3. Perspective ale dezvoltării publicitităţii On-line la nivelul pieţei româneşti 24
  13. Capitolul 3. Strategii de comunicare specifice mediului On-line 26
  14. 3.1. Dezvoltare tehnologiei informaţiei 26
  15. 3.2. Internetul suport operaţional al campaniilor de marketing direct ale organizaţiilor 27
  16. 3.3. Instrumentele principale de comunicare şi promovare pe internet 33
  17. 3.3.1. Campaniile de direct e-mail 33
  18. 3.3.2. Crearea si utilizarea site-urilor WEB 35
  19. 3.3.3. Aplicatiile de comert electronic 37
  20. 3.3.4. Crearea si utilizarea grupurilor de discutii 39
  21. 3.3.5. Blogul ca instrument de marketing 42
  22. 3.3.6. Promovarea prin marketing viral 45
  23. Capitolul 4. Studiu de caz privind strategia de comunicare On-line 47
  24. 4.1. Obiectivul cercetarii 47
  25. 4.2. Metodologia cercetarii 48
  26. 4.3. Operationalizarea cercetarii 50
  27. 4.4. Interpretarea grafica a studiului de caz 51
  28. 4.5. Principalele obiective realizate prin raspunsurile obtinute in urma chestionarului 60
  29. 4.6. Analiza SWOT 60
  30. 4.7. Analiza si interpretarea rezultatelor 63
  31. CONCLUZII ŞI PROPUNERI 71
  32. Bibliografie 74

Extras din disertație

INTRODUCERE

Tema lucrării de disertaţie se numeşte „Strategia de comunicare on-line şi creaţia în publicitatea on-line” şi este dezbătută pe parcursul a patru capitole, în care am urmărit evoluţia publicităţii on-line, piaţa acesteia, strategiile specifice acestui mediu, tratând pe componentele sale esenţiale, punând accent pe studiul de caz ce urmăreşte percepţia şi satisfacţia utilizatorilor de Internet vis-a-vis de publicitatea on-line.

Am abordat această temă deoarece în urma studierii diferitelor discipline, care la un moment dat au tratat acest concept, mi s-a părut interesant şi totodată a fost o provocare ţinând cont de noutatea şi complexitatea acestuia şi mai ales tratarea din perspectiva poziţiei României ca membru activ în mediul on-line.

În capitolul I am abordat publicitatea online versus comunicarea offline, punând accentul pe crearea acesteia, dar mai ales pe nevoia constituirii unui astfel de canal de comunicare pentru organizaţii. Am ţinut totodată să menţionez avantajele şi obstacolele publicităţii online, dar mai ales să o compar cu cea tradiţională şi nu în ultimul rând să trec în revistă schimbările pe care le-a produs în relaţiile publice.

Succesul utilizării publicităţii online este determinat în mod semnificativ de buna cunoaştere a domeniului publicităţii, în general, cât şi de cunoaşterea caracteristicilor Internetului ca mediu de comunicare.

Capitolul II al lucrării urmăreşte piaţa publicităţii şi care sunt investitorii la nivelul României într-un moment delicat din punct de vedere economic. În acest capitol am tratat cyber consumatorul, acesta este o persoană sociabilă, ce alege să îşi petreacă o parte a timpului liber pe Internet, dar se dovedeşte a fi şi un cititor avid.

Dezvoltarea marketingului on-line la nivelul pieţei româneşti se găseşte, încă, la un nivel primar în cadrul fazei de lansare, evoluţiile favorabile produse în mediul de afaceri, din punct de vedere instituţional şi la nivelul infrastructurii sociale şi culturale fiind compensate de performanţele mai reduse asociate gradului de conectivitate, integrării şi adoptării comerţului electronic şi dezvoltării serviciilor auxiliare.

În capitolul III am urmărit strategiile de comunicare specifice mediului online trecând mai întâi prin etapele dezvoltării tehnologiei informaţionale.

Folosirea Internetului în mediul afacerilor şi a marketingului se sprijină pe oportunităţile pe care acesta le creează organizaţiei interesate în acest sens. Marketingul on-line presupune folosirea Internetului pentru a comunica direct, personalizat, interactiv şi la distanţă în vederea atingerii unor obiective de natură relaţională şi/sau tranzacţională ale organizaţiei.

Organizaţia poate opta, în raport cu obiectivele pe care le urmăreşte, publicul căruia i se adresează, produsele şi serviciile în cauză şi resursele de care dispune pentru utilizarea individuală, independenţă sau integrată a publicităţii on-line, a campaniilor de direct e-mail, a site-urilor web, a aplicaţiilor de comerţ electronic şi a grupurilor de discuţii.

Principalele avantaje pe care le aduce organizaţiei utilizarea poştei electronice ca mediu de comunicare directă se referă la caracterul personal al comunicării cu consumatorul, poşta electronică permite organizaţiei să expedieze consumatorilor mesaje adecvate aproape perfect caracteristicilor acestora ), caracterul confidenţial al comunicării cu consumatorul, aceasta permite organizaţiei să expedieze consumatorilor mesaje al căror conţinut este cunoscut doar consumatorului şi organizaţiei.

Atunci când o firmă ia în calcul construirea unei prezenţe on-line principalele elemente care trebuie luate în considerare în realizarea site-ului, prin resurse proprii sau apelând la profesionişti, sunt design-ul, amplasarea acestuia şi modul în care va fi administrat (întreţinerea şi extinderea), ultimul fiind şi cel mai greu de realizat.

În decursul anilor dezvoltarea aplicaţiilor de comerţ electronic a reprezentat succesiunea logică a creării, dezvoltării şi utilizării site-urilor web ale organizaţiilor, această evoluţie fiind motivată de dorinţa majorităţii organizaţiilor de a nu limita operaţionalitatea site-urilor lor la atingerea unor obiective cu caracter exclusiv informaţional şi de a le rentabiliza prin ataşarea unei componente comerciale evidente.

În contextul utilizării Internetului în sfera marketingului direct, grupurile de discuţii reprezintă ansambluri de consumatori efectivi sau potenţiali care folosesc Internetul pentru a schimba informaţii pe o anumită temă de interes.

Blogging-ul poate fi util în orice segment care este parte din nucleul unei companii de succes şi viabile. Cerinţele esenţiale ale oricărei afaceri sunt următoarele: idei decente, un produs grozav, vizibilitate şi o echipă de oameni foarte bine instruiţi care muncesc mult pentru reuşita companiei.

De asemenea o companie trebui să aibă relaţii excelente cu clienţii, un departament de vânzări puternic, o asistenţă decentă pentru clienţi şi de o serie de alţi factori.

Marketingul viral este o metodă de promovare în care mesajul publicitar este transmis de la o persoană la alta fără intervenţia directă a celui care face promoţia. Numele este dat de modul în care se propagă viruşii prin email, multiplicându-se pe nenumărate nivele. Marketingul viral mai este cunoscut ca “buzz-marketing” sau ”word of mouth “, acesta este neconvenţional şi se bazează pe liderii de opinie.

Capitolul IV tratează studiul aplicativ pe care se bazează lucrarea, tratând situaţia pe care o întâmpină organizaţiile atunci când decid să-şi facă simţită prezenţa la nivel on-line.

Pentru a putea trata acest subiect amplu a trebuit să creez o imagine de ansamblu asupra preferinţelor si mai ales percepţiei despre mediul on-line, studiind frecvenţa accesării link-urilor publicitare, dar şi a nivelului de achiziţii on-line.

În concluzie cest domeniu este în plină dezvoltare în România, de aceea organizaţiile trebuie să studieze cu mare atenţie fluctuaţiile de pe aceste pieţe on-line şi de ce nu să fie dispuse să se adapteze în mod continuu cerinţelor acestora.

Preview document

Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 1
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 2
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 3
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 4
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 5
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 6
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 7
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 8
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 9
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 10
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 11
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 12
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 13
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 14
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 15
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 16
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 17
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 18
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 19
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 20
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 21
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 22
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 23
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 24
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 25
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 26
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 27
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 28
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 29
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 30
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 31
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 32
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 33
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 34
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 35
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 36
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 37
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 38
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 39
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 40
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 41
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 42
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 43
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 44
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 45
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 46
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 47
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 48
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 49
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 50
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 51
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 52
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 53
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 54
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 55
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 56
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 57
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 58
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 59
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 60
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 61
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 62
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 63
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 64
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 65
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 66
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 67
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 68
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 69
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 70
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 71
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 72
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 73
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 74
Strategia de Comunicare On-line și Creația în Publicitatea On-line - Pagina 75

Conținut arhivă zip

  • Strategia de Comunicare On-line si Creatia in Publicitatea On-line.doc

Alții au mai descărcat și

Marketing și Comunicare on-line

Introducere Lucrarea de faţă este o încercare de analiză a desfăşurării şi importanţei activităţii de marketing şi comunicare în domeniul on-line....

Folosirea Blogului în Marketingul Serviciilor de Bibliotecă

Motivaţie Societatea, din ziua de azi, este caracterizată de lipsa timpului şi oamenii doresc să obţină informaţiile dintr-un singur loc, rapid şi...

Brandul România

În calitate de fiinte umane, posedam o anumita abilitate care ne diferentiaza fundamental de celelalte fiinte cunoscute noua. Imaginatia....

Agenția de publicitate prestator de servicii promoționale

1.Comunicaţia promoţională Intervenţia întreprinderii în domeniul comercial, constă în sporirea şi diversificarea produselor, bunurilor materiale...

Marketing publicitar pe Facebook

INTRODUCERE Astăzi, când tehnologia Internet a pătruns în majoritatea domeniilor prin avantajele pe care le pune la dispoziţie, acces rapid la...

Implicarea agenției de publicitate în crearea și transmiterea mesajului publicitar

INTRODUCERE Lucrarea de faţă are ca temă un domeniu vast şi extrem de interesant, aflat în deplină dezvoltare: implicarea agenţiei de publicitate...

Politică de produs

INTRODUCERE Astăzi, marketingul este o condiţie de bază a reuşitei pe piaţă. În condiţiile unei economii globale caracterizată printr-o competiţie...

Promovarea PepsiCo Inc. cu Ajutorul Social Media

Introducere Motivaţia acestei teme constă în faptul că în ultimii 2-3 ani am observat o explozie a social media, atât la nivel global, cât şi la...

Te-ar putea interesa și

Comunicarea cu societatea civilă

ARGUMENT ,,Pentru a da o existenţă publică unei activităţi, unei idei sau unui produs, nu este suficient doar ca aceste elemente să existe,...

Abordarea în optica de marketing a activității agenției de publicitate Graffiti - BBDO

INTRODUCERE MOTTO: “Am învăţat că este mult mai uşor şă scrii un discurs despre cum să faci publicitate bună, decât să scrii o reclamă bună”....

Analiza Pieței Românești a Publicității On-line

Introducere În contextul dinamicii proceselor tehnologice și a unei realități care face tot mai evidentă ideea conform căreia totul este o marfă...

Comunicarea Integrată de Marketing în Lansarea Produsului Coca-Cola Zer0

Introducere Comunicarea integrată de marketing este un concept care se necesita să apără în condiţiile în care există atâtea mărci care comunică...

Modalități de advertising online folosind rețelele sociale

INTRODUCERE Am ales sa abordez tema “Modalitati de advertising online folosind relele sociale” in cadrul acestei lucrari deoarece sunt domenii tot...

Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL

INTRODUCERE În întreprinderea modernă care îşi desfăşoară activitatea în optica de marketing, comerţ s-au prestări servicii, funcţiunea de...

Strategia de comunicare comercială

In elaborarea strategie s-a tinut cont de faptul ca segmentarea pietei de mobilier se va adânci, clarificându-se la nivelul ofertelor directiile...

Managementul mărcii

I. PREZENTARE GENERALĂ (aspecte relevante cu privire la organizaţie: istoric, notorietatea şi imaginea companiei etc.) A. Prezentare generală a...

Ai nevoie de altceva?