Grilă master MCRP - tehnici de manipulare

Notiță
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 5658
Mărime: 38.79KB (arhivat)
Puncte necesare: 4

Extras din notiță

Stabiliti daca enuntul urmator este adevarat sau fals.

1. Aparitia relatiilor publice se datoreaza in mare masura faptului ca organizatiile au inceput sa inteleaga ca trebuie sa se adapteze la schimbarile care proveneau atat din mediul interorganizational cat si cel din mediul extraorganizational.

ANS: T

2. Dificultatile explicarii relatiilor publice se datoreaza dinamicii acestora precum si intersectarii respectiv dezvoltarii comune cu alte domenii din sfera stiintelor sociale care s-a facut fãrã a exista repere distincte intre ele.

ANS: T

3. International Public Relations Association defineste relatiile publice ca fiind o functie principala a conducerii, bazata pe o activitate continua si sistematica, cu ajutorul careia institutiile cauta sa obtina intelegerea, simpatia si sprijinul acelora cu care au relatii in prezent sau vor avea in viitor.

ANS: T

4. British Institute of Public Opinion afirma ca relatiile publice reprezinta efortul constient, planificat si sustinut de realizare si mentinere a intelegerii reciproce dintre o organizatie si oamenii cu care vin in contact.

ANS: T

5. Biroul de relatii publice din Danemarca sustine ca relatiile publice reprezinta efortul sustinut si sistematic al conducerii prin care organizatiile private si de stat incearca sã obtina intelegerea, simpatia si sprijinul acelor cercuri cu care au sau presupun ca vor avea legaturi.

ANS: T

6. Relatiile publice pot fi definite ca fiind o functie principala a managementului unei organizatii care prin exercitarea ei, in sensul aplicarii de proceduri, programe si alte asemenea tehnici specifice, incearca sã obtina intelegerea si sprijinul publicului tinta in vederea indeplinirii obiectivelor organizatiei

ANS: T

7. Continutul relatiilor publice subliniaza sensul si valoarea lor sociala, acestea fiind definite in contextul spatiului social.

ANS: T

8. Zvonul este definit ca o afirmatie prezentata drept adevarata fara a exista posibilitatea sa i se verifice corectitudinea.

ANS: T

9. Spatiul privat, apartine ca modalitate de traire individuala omului, individului, luat in sens larg.

ANS: T

10. Spatiul public are ca logica rolul asumat de catre comunitate pentru sustinerea si protejarea membrilor sai, indivizii umani, si este definit de interesul public.

ANS: T

11. In spatiul public isi desfasoara activitatea mai multe categorii socio-profesionale, numiti generic, actori ai spatiului public.

ANS: T

12. In spatiul public se pot identifica publicul si opinia publica, dar nu intr-un plan mai de adancime.

ANS: F

13. In cadrul organizatiilor sunt puse în acelasi timp sub semnul intrebarii misiunea (sarcina), resursele umane, organizarea formala si informala si fluxurile de conexiune (comunicare) cu mediul extern.

ANS: T

14. Comunicarea publica constituie ansamblul structurilor si proceselor de comunicare prin care organizatiile se adapteaza la schimbarile din mediul extern.

ANS: T

15. Publicul este implicat in evaluarea politicii publice, iar media actioneaza pentru prevenirea si blocarea eventualelor excese si abuzuri ale actorilor puterii in raporturile cu cetatenii.

ANS: T

16. Pozitionate la confluenta mai multor discipline (comunicare, sociologie, politologie, psihologie, management, marketing, etc.) relatiile publice pot avea semnificatii diferite in functie de unghiurile din care sunt analizate.

ANS: T

17. Publicitatea este definita ca fiind in acelasi timp stiinta, afacerea sau profesia crearii si diseminarii mesajelor reclamelor, o institutie sociala care afecteaza viata de zi cu zi a fiecarui individ.

Preview document

Grilă master MCRP - tehnici de manipulare - Pagina 1
Grilă master MCRP - tehnici de manipulare - Pagina 2
Grilă master MCRP - tehnici de manipulare - Pagina 3
Grilă master MCRP - tehnici de manipulare - Pagina 4
Grilă master MCRP - tehnici de manipulare - Pagina 5
Grilă master MCRP - tehnici de manipulare - Pagina 6
Grilă master MCRP - tehnici de manipulare - Pagina 7
Grilă master MCRP - tehnici de manipulare - Pagina 8
Grilă master MCRP - tehnici de manipulare - Pagina 9
Grilă master MCRP - tehnici de manipulare - Pagina 10
Grilă master MCRP - tehnici de manipulare - Pagina 11
Grilă master MCRP - tehnici de manipulare - Pagina 12
Grilă master MCRP - tehnici de manipulare - Pagina 13
Grilă master MCRP - tehnici de manipulare - Pagina 14
Grilă master MCRP - tehnici de manipulare - Pagina 15
Grilă master MCRP - tehnici de manipulare - Pagina 16
Grilă master MCRP - tehnici de manipulare - Pagina 17
Grilă master MCRP - tehnici de manipulare - Pagina 18
Grilă master MCRP - tehnici de manipulare - Pagina 19
Grilă master MCRP - tehnici de manipulare - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Grila Master MCRP - Tehnici de Manipulare.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Ai nevoie de altceva?