Contabilitate

Notiță
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 7 fișiere: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 8442
Mărime: 44.42KB (arhivat)
Publicat de: Silviu Burcea
Puncte necesare: 4
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Georgescu Cristina

Extras din notiță

Principiul continuitatii activ prevede k se pp k intrep isi contiuna in mod normal functionarea intr-un viit previzibil fara a intra in imposibilitatea continuarii activ sau a reducerii semnifiktive. Dak adm soc au luat la cunostiinta de unele elemente de incertitudine legate de eveniementele care pot conduce la incapacitatea societatii de a-si constinua activ, tre sa prez aceste elem in notele de la sit fin.

P. permanentei metodelor pp continuitatea aplikrii regulilor si normelor privind evaluarea inreg in CTB si prez elem petrimoniului si-a rez asigurand comparabilitatea in timp a info ctb.

P. costului istoric prevede k elem d A si C, chelt si V vor fi mentinute in CTB la val din mom inreg denum val de intrare. Aceasta poate imbrak mai multe forme:a) cost de achizitie in kzul bunurilor procurate cu titlu oneros; b)Costul de prod pt bunurilor produse d ktre soc; c)val d aport pt bunurile aduse contributii la cap soc.

Val fiekrui elem petrimonial si de rez va fo dety in baza p prudentei. Aplikrea acestuia s regaseste in rum meknisme contabile:a) la inkeierea ex se contabilizeaza dat si pierderile probabile si nu se vor inreg A si Prof probabile; b)doar beneficiile realizabile pot fi prez in sit’ fin; c)Tre sa s tina cont de deprecierea A kiar dak rez ex este o pierdere. Astfel minusurilor d val intre val d inventar mai mik si val din CTB sunt contabilizate ca amortizari in kzul deprecierilor ireversibile si ca ajustari d val in kzul deprecierilor reversibile.

Conform p independentei ex s vor delimita in timp veniturile si chelt aferente soc pt ex fin, pt kre s face raportarea fara a detine cont d mom inksarii veniturilor d cel al plati chelt. Astfel, veniturile si chelt s inreg in momentul angajarii lor. Ctb ven’ si chelt’ este o ctb de angajament.

Conform p evaluarii separate a elem d A si C pt stabilirea sumei corespunzatoare unei pozitii din bilant s vor det separat val’ corespunzatoare fiekrui elem individual de A si C.

P. intangibilitatii. Bilantul de desch a unui ex fin tre sa corespunda q bilantul de inchi al ex fin precedent

P necompensari prevede k val elem de A nu pot fi compensate cu valorile elem de cap, iar veniturile nu pot fi compensate prin chelt.

P prevalentei economicului asupra juridicului se mai num p prioritatii realitatii ec asupra formei juridice. Acest principiu precizeaza k info prez in sit fin tre sa reflecte realitatea eco a evenimentelor si tranzactiilot si nu numai forma lor juridik.

P pragului de eficienta prevede k orice elem kre are o val semnifiktiva trebuie prezentat separat in sit financiare anuale. Elem kre au val’ nesemnifiktive dar kre au aceeasi nat sau functii similare vor fi insumate nefiind necesara prez lor separat.

Cadrul general este un sistem coerent de obiective si principii fundamentale legate intre ele, susceptibile sa conduca la formularea de norme solide si sa indice natura, rolul si limitele CTB fin si a sit fin. Sfera de aplicare a cadrului gen. Cadrul gen trateaza: a)obiectivul sit’ fin; b)carac’ calitative care det utilitatea info’ din sit fin; c)def, recun si evaluarea elem p baza krora sunt intocmite sit fin; d) conceptul d capital si mentinerea kp. Utilizatorii info’ CTB si necesitatile lor: 1.Investitorii sunt interesati de riscul ineret al tranzactiilor si al beneficiilor rezultate din investitiile lor. Acestia decid dak ar trebui sa cumpere, sa vanda sau sa pastreze investitiile facute si evalueaza capacitatea intrep de a plati dividende. 2)Creditorii financiari sunt interesati daca imprumuturile acordate si dobanzile aferente lor vor fi rambusate la skdenta.

3)Angajatii sunt interesati de stabilitatea si profitabilitatea intrep. Ei doresc sa evalueze capacitatea intrep de a oferi retributii, pensii si alte avantaje precum si de a oferi oportunitati profesionale. 4)Furnizorii si alti creditori comerciali sunt interesati daca sumele care le sunt datorate vor fi platite la scadenta. 5) Clientii sunt interesati de info privind continuitatea activ a intrep. 6)Statul si inst sale fol info’ din sit fin pe elaboarea pol fiscale si pt alocarea resurselor; 7)Publicul este interesat de impactul activ intrep asupra vietii sale.

Elem de activ sunt structurate dupa gradul lor de lichiditate in intentia d a obt cea mai rapida recuperare a cap investite si intr-un mod cat mai rentabil. Activele imobilizate sunt acele bunuri si val’ destinate sa fie utilizate p o perioada mai indelungata in activitatea unei intrep si care nu se consuma la prima utilizare. Activele imobilizate cup 3 gr: imob necorp, imob corp i imob financiare. Activele circulante sunt acele bunuri si val’ kre, luate individual, dat destinatiei si nat lor, nu au vocatia sa ramana durabil in intrep si, in general, participa la un sg circuit economic, modificandu-si permanent forma. Activele circ cup 4 gr: stocuri, creante, investitii financiare p termen S, casa si conturi la banci.

Preview document

Contabilitate - Pagina 1
Contabilitate - Pagina 2
Contabilitate - Pagina 3
Contabilitate - Pagina 4
Contabilitate - Pagina 5
Contabilitate - Pagina 6
Contabilitate - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Fituici Contabilitate
    • conta1.doc
    • conta2.doc
    • conta3.doc
    • conta4.doc
    • conta5.doc
    • conta6.doc
    • conta7.doc

Te-ar putea interesa și

Principii contabile și imaginea fidelă prin intermediul situațiilor financiare

Unul dintre cei mai mari clasici ai literaturii universale, Goethe, definea contabilitatea ca fiind „una din cele mai ingenioase creaţii ale...

Monografia contabilă - contabilitatea cheltuielilor și veniturilor în unitățile de învățământ

I STRUCTURA ORGANIZATORICĂ I.1 Educaţia, cercetarea şi cultura; Sunt factori strategici ai dezvoltării oricărui stat. Investiţia în educaţie şi...

Analiza financiar contabilă privind poziția financiară a entității economice studiu de caz la SC San Plant SRL

INTRODUCERE Motto: ,,Analiza este bună ca unealtă a progresului, a civilizaţiei ,bună în măsura în care zdruncină convingerile stupide, risipeşte...

Contabilitatea Veniturilor și Cheltuielilor la SC Martens SA

Introducere Performanțele obținute de cǎtre o întreprindere sunt informații prețioase, esențiale în economiile bazate pe investiții private și...

Implicațiile monedei euro asupra sistemelor informatice contabile

INTRODUCERE În această lucrare vă voi prezenta întregul proces de trecere la moneda euro. Am ales această temă cu scopul de a cunoaşte avantajele,...

Organizarea Contabilității Stocurilor la SC Hutton SA

INTRODUCERE Contabilitatea reprezintă un sistem informatic utilizat pentru măsurarea, prelucrarea şi transmiterea informaţiilor necesare şi...

Contabilitatea fluxurilor de imobilizări corporale și necorporale

INTRODUCERE Sistemul contabil românesc aplicabil de la 1 ianuarie 1994 s-a inspirit din planurile contabile generale ale ţărilor vest-europene, în...

Organizarea Contabilității Privind Taxa pe Valoarea Adăugată la SC New Style SRL

INTRODUCERE Pentru a-şi desfăşura activităţile, statul are nevoie de venituri pe care şi le asigură din impozite prelevate atât de la persoanele...

Ai nevoie de altceva?