Drept Civil - Persoanele

Imagine preview
(8/10)

Aceasta fituica rezuma Drept Civil - Persoanele.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 47 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Drept Civil

Extras din document

1.Care sunt persoanele cu capacitate civila de exercitiu restransa? pag.56

a. barbatul minor de 15 ani pus sub interdictie

b. femeia minora de 17 ani, necasatorita

c. femeia minora casatorita

ANS: B

2.Care sunt persoanele fara capacitate de exercitiu? pag.52

a. minorul care nu a implinit varsta de 14 ani

b. minorul cu varsta intre 14 si 18 ani

c. minora casatorita

ANS: A

3.De cand este recunoscuta capacitatea de folosinta anticipata- pag.23

a. nastere

b. conceptie

c. moarte

ANS:B

4. Ce are in continut capacitatea de folosinta anticipata- Pag.23

a. drepturi si obligatii

b. drepturi, dar si unele obligatii in conditii exceptionale

c. numai drepturi

ANS: C

5. Ce reprezinta “organizarea de sine statatoare” ca element constitutiv al persoanei juridice- Pag.163

a. acel element constitutiv al oricarei persoane juridice care consta in alcatuirea ca un tot unitar ori structurarea, compartimentarea colectivului de oameni.

b. persoana juridica cu cel de-al treilea

c. pentru fiecare categorie de persoane juridice exista reguli concrete in aceasta privinta

ANS: A

6.Ce cerinte trebuie sa indeplineasca “scopul propriu” ca element constitutiv al persoanei juridice - pag.168

a. sa fie determinat si sa fie in accord cu interesul obstesc

b. scopul in accord cu interesul obstesc, se confunda intotdeauna cu scopul obstesc

c. scopul persoanei juridice nu trebuie formulat concret

ANS: A

7.Care sunt componentele care stau la baza infiintarii persoanei juridice prin “actul de infiintare recunoscut”- pag.176

a. actul constitutiv semnat de toti membrii fondatori si adoptat de adunarea generala

b. statutul asociatiei

c. ambele

ANS: C

8.Ce cuprinde, sub aspectul componentelor, infiintarea persoanelor juridice prin “actul de infiintare autorizat- Pag.179

a. actul de constituire, statutul societatii, autorizarea

b. operatia de imatriculare

c. inregistrare ori inscriere

ANS: A

9.Care este structura capacitatii civile a persoanei juridice- Pag.181

a. capacitatea de folosinta

b. capacitatea de exercitiu

c. ambele

ANS: C

10.Ce reprezinta “specialitatea” ca si character juridic al capacitatii de folosinta a persoanei juridice- Pag.182

a. caracterul juridic potrivit caruia persoana juridica dobandeste numai acele drepturi civile si isi asuma numai acele obligatii civile care conduc la realizarea scopului propiu sau sunt in legatura cu el

b. insusirea acesteia de a fi instituita numai de lege, care ii stabileste inceputul, incetarea si continutul

c. consta in aceea ca nu poate fi instrainata ori cedata si nu se poate renunta la ea, nici in tot , nici in parte

Fisiere in arhiva (1):

  • Drept Civil - Persoanele.doc