Drept si Administratie Publica

Imagine preview
(9/10)

Aceasta fituica rezuma Drept si Administratie Publica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc de 55 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Drept

Extras din document

MULTIPLE CHOICE

1. Ce fel de conditie este capacitatea de a incheia actul juridic civil ?

a. de fond;

b. de forma;

c. speciala

ANS:A

2. Ce este eroarea, ca viciu de consimtamant ?

a. inducerea in eroare a unei persoane, cu ajutorul unor mijloace viclene sau dolosive,

pentru a o determina sa incheie un act juridic;

b. falsa reprezentare a realitatii la incheierea unui act juridic;

c. disproportia vadita de valoare intre doua prestatii.

ANS:B

3. Ce cerinte trebuie sa indeplineasca consimtamantul pentru a fi valabil?

a. sa provina de la o persoana cu capacitate de exercitiu;

b. sa fie exprimat cu intentia de a produce efecte juridice;

c. sa nu fie exteriorizat.

ANS:B

4. Care din situatiile de mai jos constituie viciu de consimtamant?

a. eroarea indiferenta;

b. dolul secundar (incident);

c. violenta.

ANS:C

5. In ce caz falsa reprezentare a realitatii la incheierea actului juridic atrage nulitatea relativa a acestuia?

a. in cazul in care priveste calitatile substantiale ale obiectului acelui act juridic;

b. in cazul in care priveste natura actului juridic;

c. in cazul in care priveste identitatea fizica a obiectului acelui act juridic.

ANS:A

6. Despre ce fel de eroare este vorba atunci cand falsa reprezentare priveste natura actului

juridic care se incheie?

a. error in negotio;

b. error in corpore;

c. error in substantiam.

ANS:A

7. In ce caz violenta constituie viciu de consimtamant ?

a. atunci cand amenintarea nu este justa;

b. cand provine numai de la o persoana cu care s-a contractat;

c. cand este indiferenta.

ANS:A

8. Care din actele juridice civile de mai jos pot fi anulate pentru leziune?

a. actele de dispozitie;

b. actele incheiate de minorul cu varsta intre 14-18 ani, singur, ocrotitorului legal;fara incuviintarea

c. actele incheiate de minorii cu varste sub 14 ani, personal si nu prin reprezentant

ANS:B

9. In structura carui viciu de consimtamant nu exista un element obiectiv ?

a. erorii;

b. dolului;

c. violentei.

ANS:A

10. Ce efecte genereaza, ca regula, viciile de consimtamant?

a. atrag nulitatea absoluta;

b. atrag nulitatea relativa;

c. atrag nulitatea absoluta, in cazul actelor unilaterale

ANS:B

11. Ce conditii trebuie sa indeplineasca dolul, pentru a fi viciu de consimtamant ?

a. sa fie determinant pentru incheierea actului juridic;

b. sa nu fie injust;

c. sa nu provina de la cealalta parte.

ANS:A

12. Ce conditii trebuie intrunite pentru anularea actului juridic pe motiv de leziune?

a. sa nu fie o consecinta directa a actului respectiv;

b. sa existe in raport cu momentul incheierii actului;

c. disproportia de valoare intre contraprestatii sa nu fie considerabila.

ANS:B

13. Care este domeniul de aplicare al leziunii in actele juridice?

a. priveste actele incheiate de minorii sub 14 ani;

b. nu priveste actele juridice de administrare;

c. priveste actele juridice care sunt lezionare pentru minor.

ANS:C

14. In ce situatie cauza actului juridic civil este falsa?

a. daca exista eroare asupra motivului determinant (scopului mediat);

b. daca lipseste scopul imediat intr-un act juridic nenumit;

Fisiere in arhiva (2):

  • Licenta 2011. Drept penal - raspunsuri.doc
  • Licenta 2011. Drept civil - raspunsuri.doc