Dreptul Finantelor Publice

Imagine preview
(8/10)

Aceasta fituica rezuma Dreptul Finantelor Publice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Drept

Extras din document

1) Prin ce modalitati se asigura autonomia bugetelor locale în tara noastra ?

a. înlaturarea metodei regularizarilor între bugetele locale

b. constituirea de fond de interventie

c. instituirea unor bugete suplimentare

A. a

B. b

C. c

ANS: A PTS: 1 REF: 65

2) Indicati sursele financiare din care se formeaza veniturile bugetului asigurarilor sociale de stat :

a. contributii numai de la persoanele fizice

b. subventii de la bugetele fondurilor speciale

c. contributiile angajatorilor

d. impozitul pe profit

A. a+b

B. a+c

C. b+c

ANS: C PTS: 1 REF: 120-124

3) Ce operatiuni de încasari si plati privind fondurile publice se deruleaza prin trezoreria statului ?

a. emiterea certificatelor de trezorerie pentru populatie

b. numai veniturile bugetului de stat

c. numai veniturile bugetelor locale

d. veniturile si cheltuielile bugetelor institutiilor publice

A. a+b

B. a+c

C. a+d

ANS: C PTS: 1 REF: 145

4) În ce constau faptele pentru care raspund ordonatorii de credite ai bugetelor publice, potrivit legii ?

a. organizarea si tinerea la zi a evidentei patrimoniului

b. exercitarea controlului financiar preventiv

c. plata cheltuielilor bugetare la termen

A. a

B. b

C. c

ANS: A PTS: 1 REF: 140-141

5) Ce elemente se au în vedere la elaborarea proiectelor de legi bugetare anuale de catre Guvern ?

a. programele întocmite de ordonatorii secundari de credite bugetare

b. prognozele indicatorilor macroeconomici si sociali numai pentru anul pentru care se

elaboreaza bugetul public

c. memorandumuri de finantare externa

A. a

B. b

C. c

ANS: C PTS: 1 REF: 105

6) Ce cuprinde clasificatia bugetara, în general, la venituri ?

a. numai venituri fiscale

b. numai impozitele directe

c. încasari din împrumuturi

A. a

B. b

C. c

ANS: C PTS: 1 REF: 95

7) Ce elemente se cuprind în proiectele legilor bugetare anuale ?

a. creditele bugetare pentru ordonatorii de credite tertiari

b. bugetele ordonatorilor secundari de credite

c. reglementari specifice exercitiului bugetar respectiv

A. a

B. b

C. c

ANS: C PTS: 1 REF: 118

8) În ce termen se întocmeste Raportul public anual pe care Curtea de Conturi îl prezinta Parlamentului cu

observatii asupra conturilor de executie ale bugetelor publice ?

a. 3 luni de la primirea conturilor de executie

b. 12 luni de la primirea conturilor de executie

c. 6 luni de la primirea conturilor de executie

A. a

B. b

C. c

ANS: C PTS: 1 REF: 154

Fisiere in arhiva (1):

  • Dreptul Finantelor Publice.doc