Grile Drept Constitutional

Imagine preview
(7/10)

Aceasta fituica rezuma Grile Drept Constitutional.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Drept

Extras din document

1. Care sunt elementele definitorii ale conceptului de drept?

ANS: A

2. Care este trasatura definitorie a constitutiei de tip pact ?

ANS: B

3. Care autoritate sau fortă politică statală are dreptul de a adopta o constitutie ?

ANS: C

4. Care este trasatura definitorie a constitutiei acordate ?

ANS: A

5. Sub ce alta denumire mai este cunoscuta Constitutia acordata ?

ANS: B

6. Care sunt criteriilei folosite in literatura de specialitate pentru clasificarea controlului constitutionalitatii legilor?

ANS: A

7. Care este definitia constitutiei conventie?

ANS : A

8. Care sunt componentele care considerati ca fac parte din conceptul de drepturi fundamentale?

ANS: A

9. Care sunt elementele componente ale dreptului la viata ?

ANS: C

10. Care sunt componentele conceptului de libera circulatie ?

ANS: A

11. Care sunt componentele pe care le are în continutul său dreptul la ocrotirea sanatatii?

ANS: A

12. Care este continutul dreptului la căsătorie, conform reglementarilor constitutionale privind familia, in literatura de specialitate ?

ANS: B

13. Care sunt coordonatele care definesc libertatea de exprimare, ce permite subiectilor de drept sa participe la viata sociala, politica si culturala, manifestandu-si public opiniile ?

ANS: B

14. Care sunt trăsăturile dreptului de petitionare ca drept incadrat in categoria drepturilor garantii ?

ANS: A

15. Care sunt unitatile administrativ teritoriale din Romania?

ANS: B

17. Care este, potrivit reglementarilor constitutionale, statutul strainilor si apatrizilor in Romania ?

ANS: A

18. Care sunt componentele ce definesc îndatorirea de aparare a patriei ?

ANS: B

19. Care sunt caracterele statului roman ce rezulta din dispozitiile constitutionale invigoare ?

ANS: A

20. La sesizarea căror autorităti se pronuntă Curtea Constitutionala asupra constitutionalitatii tratatelor sau altor acorduri internationale ?

ANS: C

21. Sub ce denumire s-a predat si se preda in Romania si in lume disciplina “Drept Constitutional” ?

ANS: A

22. In ce consta specificul normelor de drept constitutional?

ANS: A

23. Care dintre constitutii, are drept specific, adoptarea ei de catre parlament cu o majoritate calificata?

ANS: B

24. Care dintre statele lumii au astazi o constitutie nescrisa (cutumiara)?

A. Franta

B. Canada

C. Israel

ANS: C

Fisiere in arhiva (1):

  • Grile Drept Constitutional.doc