Grile Dreptul Afacerilor

Imagine preview
(8/10)

Aceasta fituica rezuma Grile Dreptul Afacerilor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 44 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Drept

Extras din document

1. . Dupa felul subiectelor lor, raporturile civile pot fi grupate in:

a) raporturi numai intre persoane fizice

b) raporturi numai intre persoane juridice

c) raporturi mixte – intre persoane fizice si persoane juridice

a. 1,2

b. 1,2,3

c. 2,3

ANS: B

2. Capacitatea de exercitiu restrânsa a unei persoane incepe la vârsta de :

a. 14 ani

b. 16 ani

c. 18 ani

ANS: A

3. Nu au capacitatea de exercitiu:

a) minori

b) persoanele puse sub interdictie judecatoreasca

c) persoanele internate intr-un spital de boli neuro-psihice

a. 1,2

b. 1,3

c. 2,3

ANS: A

4. Principiile fundamentale ale dreptului civil sunt:

a. principiul actului juridic, principiul egalitatii in fata legii, principiul ocrotirii

drepturilor civile

b. principiul acordului de vointa, principiul actului juridic, principiul egalitatii in fata legii

c. principiul ocrotirii drepturilor civile al garantarii proprietatii private, egalitatii in fata legii

ANS: C

5. Dintre izvoarele specifice ale dreptului civil amintim:

a. Decretul nr.31/1954, Legea nr.319/1944, Legea nr.603/1943, Legea 105/1992

b. Legea nr.16/1994, Legea nr.167/1958, Legea nr.31/1990

c. Legea 112/1995, Legea nr.16/1994, Legea 319/1944

ANS: C

6. Minori cu vârsta cuprinsa intre 14-18 ani pot sa incheie acte juridice:

a. cu incuviintarea prealabila a parintilor sau tutorelui

b. reprezentarea lor legala este facuta de parinti

c. numai cu incuviintarea prealabila a tutorelui

ANS: A

7. Capacitatea de folosinta are urmatoarele caractere juridice:

a. generalitatea, legalitatea, impersonalitatea, egalitatea capacitatii civile de folosinta, universalitatea

b. inalienabilitatea, legalitatea, generalitatea

c. egalitatea capacitatii civile de folosinta , intangibilitatea, generalitatea, suveranitatea

ANS: B

8. Capacitatea civila de exercitiu – caracteristici

a. legalitatea, generalitatea, imprescriptibilitatea, intangibilitatea, obligativitatea

b. legalitatea, generalitatea, inalienabilitatea, intangibilitatea, imprescriptibilitatea

c. egalitatea capacitatii de exercitiu a persoanelor juridice, legalitatea, generalitatea

ANS: C

9. Structura raportului juridic este alcatuita din urmatoarele elemente:

a. subiectele raportului juridic, obiectul raportului juridic, partile raportului juridic

b. subiectele raportului juridic, continutul, obiectul raportului juridic

c. obiectul raportului juridic, continutul raportului juridic, drepturile si obligatiile partilor

ANS: B

10. Caracterele raportului juridic civil sunt:

a. caracterul social, legal, dublu volitional, egalitatea juridica a partilor

b. caracterul dublu volitional, egalitatea juridica a partilor, volitional

c. caracterul dublu volitional, social, egalitatea juridica a partilor

ANS: C

Fisiere in arhiva (1):

  • Grile Dreptul Afacerilor.doc