Răspunsuri MPT

Notiță
8/10 (1 vot)
Domeniu: Electronică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 2371
Mărime: 37.41KB (arhivat)
Publicat de: Iuliu Timiș
Puncte necesare: 4
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Petre Vasile

Extras din notiță

1.Principiul procesului de deformare plastica in camp electromagnetic.

Deformarea in camp electromagnetic este procedeul de modificare a formei geometrice a unei piese procesate din materiale semiconductoare din pct de vedere electric prin actiunea fortelor electromagnetice.Metoda se aplica pt obtinerea unor piese dificil de realizat prin metode conventionale.

2.Procesul tehnologic de ambutisare,aplicatii

Ambutisarea este procesul de formare la rece prin care semifabricatele plane se transforma in piese cave. Principalul factor ce influenteaza ambutisarea si constructia materialelor este forma piesei.Piesele simetrice se ambutiseaza mai usor decat cele nesimetrice, care in majoritatea cazurilor necesita mai mult operatii succesive.Forta de ambutisare trebuie sa fie mai mica decat forta necesara pt ruperea peretilor laterali ai piesei:F<PgJ.Ambutisarea pieselor adanci este mai greu de realizat printro singura operatie ceea ce determina o ambutisare succesiva.

3.Procesul tehnologic de treagere,aplicatii

Tragerea este prelucrarea plastica la rece,realizata prin trecerea fortata a semifabricatelor printr-o scula denumita filiera.Filiera are un alezaj de sectiune mai mica decat diametrul materialului initial a semifabr. Se micsoreaza iar lungimea lui creste,deoarece volumul ramane constant.

Pt ca materialul sa poata fi tras trebuie sa prezinte un anumit grad de mobilitate,de aceea otelurile cu continut de carbon mai ridicat,cupru sw supune in prealabil recreeri in vederea inmuierii.

4.Asamblarea pieselor cu ajutorul penelor.Desene explicative.

Imbinarile cu pene sunt des folosite datorita usurintei asamblarii si dezasambalri.Penele au rol de reglare ,de fixare de ghidare sau de reglare a pozitiei relative a pieselor.In constructia echipamentelor electrice de exemplu in cazul masinilor electrice penele se folosesc pt fixarea miezului magnetic pt arboreal masinii.Cele mai utilizate asamblari cu pene sunt:-asamblari cu pene longitudinal care pot fi cu stranger si fara stranger.penele cu stranger realizeaza transmiterea cuprului prin apasarea exercitata de fortele penei asupra fundului canalului de pana din piesele asamblate.

5.Sudarea WIG,MIG sub strat de frux.Desene explicative.

Sudarea WIG(Wolfram inert gaz) este sudarea cu arc electric in mediu de gaz inert cu electrod de Wolfram.mediul de gaz protector inert poate fi argo,heliu sau amestecul de gaze.Arcul arde liber intre un electrod de wolfram si piesa.Materialul necesar completarii zonei de imbinare este obtinut prin topirea sarmei de adaos.

Preview document

Răspunsuri MPT - Pagina 1
Răspunsuri MPT - Pagina 2
Răspunsuri MPT - Pagina 3
Răspunsuri MPT - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Raspunsuri MPT.doc

Alții au mai descărcat și

Monitorul

O clasificare sumara a monitoarelor ar putea fi dupa unul din criteriile : a) dupa culorile de afisare -monitoare monocrome (afiseaza doar doua...

Stabilizator de Tensiune

3. Functionarea În general, pentru realizarea stabilizatoarelor de tensiune se folosesc proprietatile diodelor. Cel mai simplu tip de...

Ai nevoie de altceva?