Test final CCP

Notiță
7/10 (1 vot)
Domeniu: Electronică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 3 în total
Cuvinte : 2875
Mărime: 16.05KB (arhivat)
Publicat de: Mihail Pricop
Puncte necesare: 4

Extras din notiță

1. Valoarea nominala XN a parametrului fundamental (rezistenta, capacitate, inductanta) al unei componente pasive reprezinta:

1,3

2. Se considera o componenta pasiva cu o variatie liniara a parametrului fundamental în functie de temperatura. În acest caz, coeficientul de variatie cu temperatura µq exprimat în (ppm/0C) reprezinta:

4

3. Toleranta globala tg a unei componente pasive reprezinta:

4

4. Se poate afirma ca toleranta t (de fabricatie) a componentelor pasive este numai:

false

5. În timpul functionarii valoarea reala Xr a oricarei componente pasive:

2,4

6. Coeficientul de variatie cu temperatura µy al parametrului y al unui circuit electronic, y=f(x1, x2, &.xn) unde xi sunt valorile componentelor pasive ce au coeficientii de variatie cu temperatura µi , este dependent de:

2,4

7. Cantitatea de caldura acumulata de o componenta pasiva este în principal direct proportionala cu:

1,2,3

8. În general caldura se transmite prin:

1,3

9. Mediul ambiant al unei componente pasive este aerul. Puterea termica evacuata de componenta mediului ambiant prin convectie este direct proportionala cu:

1,2,3

10. O componenta pasiva este amplasata pe un cablaj imprimat. Se pot face urmatoarele afirmatii referitoare la coeficientul de convectie µCV , al componentei:

1,2,3

11. Se considera o componenta pasiva cu masa m, caldura specifica c, rezistenta termica Rth si coeficientul de disipatie termica D. Constanta termica de timp a componentei pasive este egala cu:

1,3

12. O componenta pasiva disipa puterea:

Pd= P0, ptr t<t0

0, ptr t³t0

Componenta are o rezistenta termica Rth, un coeficient de disipare termica D, o capacitate termica Cth , o constanta termica de timp si functioneaza într-un mediu cu temperatura Ta. În acest caz se poate aproxima ca temperatura corpului componentei ajunge la temperatura mediului ambiant dupa:

1,2,3

13. O componenta pasiva cu constanta termica de timp disipa o putere sub forma de impulsuri periodice dreptunghiulare cu factor de umplere g, perioada tp si puterea Pi. Temperatura maxima a corpului componentei qcMi depinde de:

1,2,3,4

14. Puterea nominala PN a unei componente pasive reprezinta:

1. Toleranta t (de fabricatie) a unei componente pasive este definita ca:

4

2. O componenta pasiva cu valoarea nominala XN si toleranta globala ±tg va avea valoarea reala maxima XrM :

4

3. În functie de tipul ei, o componenta pasiva poate avea un coeficient de variatie cu temperatura µT

1, 2, 3

4. Toleranta ty a parametrului y al unui circuit electronic, y=f(x1, x2, &.xn) unde xi sunt valorile componentelor pasive ce au tolerantele ti , poate fi determinata astfel:

1,2,3

5. Se considera un circuit electronic caracterizat de parametrul y=f(x1, x2, &.xn) unde xi sunt valorile componentelor pasive. Valoarea reala a parametrului y este influentata de :

1,2,3,4

6. Capacitatea termica Cth a unei componente pasive este dependenta de :

2,4

7. Puterea termica transmisa prin conductie termica de catre un terminal al unei componente pasive depinde de :

1,2,3,4

8. Coeficientul de disipatie termica D (prin convectie) al unei componente pasive depinde de :

1,2,3,4

9. Puterea termica transmisa prin radiatie termica de catre o componenta pasiva depinde:

1,2,3,4

10. O componenta pasiva disipa puterea

Pd= 0, ptr t<t0

P0, ptr t³t0

În acest caz temperatura corpului componentei Tc

2,4

11. O componenta pasiva cu coeficient de disipatie D si rezistenta termica Rth, functioneaza în regim permanent stationar, disipând puterea P0. Temperatura maxima a corpului componentei TCM ce functioneaza într-un mediu ambiant cu temperatura Ta va fi:

1,3

12. O componenta pasiva cu constanta termica de timp disipa o putere sub forma de impulsuri periodice dreptunghiulare cu factor de umplere g, perioada tp si puterea Pi. Temperatura maxima a corpului componentei qcMi

1,2,3,4

13. Puterea nominala PN a unei componente pasive depinde de:

1,2,3

14. Puterea maxim admisibila PAq pe care poate sa o disipe o componenta pasiva cu puterea nominala PN, în functie de temperatura qa a mediului ambiant în care functioneaza în regim permanent depinde de :

1,2,3

1. Valoarea reala Xr a unei componente pasive cu valoarea nominala XN si toleranta *t (de fabricatie) va fi în mod sigur:

4

2. Valorile normalizate (standardizate) ale valorilor nominale ale componentelor pasive:

4

3. Coeficientul de variatie cu temperatura *T al tuturor componentelor pasive este:

false

4. Toleranta ty a parametrului y al unui circuit electronic, y=f(x1, x2, &.xn) unde xi sunt valorile componentelor pasive ce au tolerantele ti , depinde de :

1,3

5. Se considera un circuit electronic caracterizat de parametrul y=f(x1, x2, &.xn) unde xi sunt valorile componentelor pasive. Valoarea reala a parametrului y este influentata de :

Preview document

Test final CCP - Pagina 1
Test final CCP - Pagina 2
Test final CCP - Pagina 3

Conținut arhivă zip

  • Test Final CCP.doc

Alții au mai descărcat și

Monitorul

O clasificare sumara a monitoarelor ar putea fi dupa unul din criteriile : a) dupa culorile de afisare -monitoare monocrome (afiseaza doar doua...

Electronică

1.CONDUCTIA ELECTRICA IN SEMICONDUCTOARE:Generalitati,Semiconductoare intrinseci. Dispozitivele semiconductoare sunt realiz. din mat. semicond. de...

CCP - rezistoare - întrebări și răspunsuri

La rezistoarele cu pelicula de carbon (RCG) puterea nominala Pn variaza in limitele 0,125W si 2W dupa cum se observa si din componentele aflate pe...

Stabilizator de Tensiune

3. Functionarea În general, pentru realizarea stabilizatoarelor de tensiune se folosesc proprietatile diodelor. Cel mai simplu tip de...

Te-ar putea interesa și

Managementul Firmei

Cap.I Prezentarea generala a firmei Agricola International a devenit in timp un nume de rezonanta in economia judetului Bacau, la nivel national...

Managementul Calității în Procesul Realizării Pâinii

1. Planificarea realizării produsului Calitatea produsului conţine performanţele acestuia privind caracteristicile tehnologice, funcţionale,...

Procesul inflamator

Inflamația* este o reacție de apărare locală, nespecifică, a cărei activare este independentă de sistemul imunitar. - Etimologic, denumirea vine...

Realizarea unui Studiu HACCP pentru Linia de Producție a Laptelui Praf

TERMENI ȘI ABREVIERI 1.A CONTROLA: luarea tuturor măsurilor necesare pentru a asigura şi menţine conformitatea cu criteriile stabilite în Planul...

Ai nevoie de altceva?