Grile Engleza

Imagine preview
(7/10)

Aceasta fituica rezuma Grile Engleza.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pdf de 30 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Engleza, Drept

Extras din document

MULTIPLE CHOICE

1. A/An ………… is a writ issued by a court of justice requiring a person to appear before the court

at a specified time.

a. invocation

b. order

c. subpoena

d. warrant

ANS: C

2. A/An ………… is a written statement which is signed and sworn before a solicitor and which can

then be used as evidence in court hearings.

a. injunction

b. affidavit

c. indictment

d. warrant

ANS: B

3. The writ ordering a person to be brought before a court or judge, so that the court may ascertain

whether his detention is lawful is called …………………. .

a. certiorari

b. Habeas Corpus

c. capias

d. ratio legis

ANS: B

4. The application of the writ of Habeas Corpus, also called the Great Writ:

a. has never been suspended throughout United States history.

b. has been suspended during times of war (the Civil War) and national crisis.

c. has been suspended whenever the newly elected president of the United States so

decided.

ANS: B

5. An amendment is ………………… .

a. an official approval of something which then becomes legally binding.

b. a formal proposal to be discussed and voted on in a debate or meeting.

c. an addition, alteration or improvement to a motion or document.

d. a decision made by a judge or magistrate.

ANS: C

6. A/An …………… is a written statement of the details of the crime with which someone is

charged in the Court.

a. complaint

b. allegation

c. verdict

d. indictment

ANS: D

2

7. As a general rule, with the exception of minors, mentally disordered persons and drunken persons,

all natural persons have full contractual ………….

a. intention

b. consideration

c. capacity

d. acceptance

ANS: C

8. In the USA, manufacturers frequently have to face ……….. suits.

a. industrial

b. liability

c. unreliability

d. palimony

ANS: B

9. David Frank had to pay heavy .............. to his former employer, plus additional legal costs.

a. damage

b. remedy

c. charges

d. damages

ANS: D

10. A ‘.............. contract’ includes any contract enforceable under statutory or common law.

a. good faith

b. lawful

c. witnessed

d. trustworthy

ANS: B

11. The First Amendment protects the …...... of the press in the U.S. of America.

a. emancipation

b. deliverance

c. release

d. freedom

ANS: D

12. The reporter was called to testify before a ........ concerning his knowledge of the drug activities

reported in his articles.

a. great jury;

b. large jury;

c. majestic jury;

d. grand jury.

ANS: D

3

13. An order from a higher court demanding that a lower court send up the record of a case for review

is called …............ .

a. indictment;

b. subpoena;

c. certiorari;

d. Habeas Corpus.

ANS: C

14. Choose the correct legal collocation:

a. to allow certiorari;

b. to give certiorari;

c. to present certiorari;

d. to grant certiorari.

ANS: D

15. In the sentence: No cruel punishments shall be inflicted upon the prisoners. the verb to inflict

means:

a. to cause something painful or unpleasant to be suffered by someone else;

b. to cause extreme physical pain to someone in order to extract information.

c. to harm someone without any reason;

Fisiere in arhiva (1):

  • Grile Engleza.pdf

Alte informatii

intrebarile si raspunsurile la lb enleza, anul2 facultatea de drept, spiru haret