Econometrie

Imagine preview
(8/10)

Aceasta fituica rezuma Econometrie.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 46 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

1.În sens larg econometria reprezintă:

a) verificarea ipotezelor statistice şi cuantificarea estimaţiei

b) totalitatea modelelor stochastice – aleatoare

c) investigarea cantitativă a proceselor şi fenomenelor economice

d) o serie de timp supusă modelării

e)definirea variabilelor economice

ANS: c

2.Econometria este rezultatul interferenţei:

a) economiei cu logica

b) statisticii, matematicii şi economiei

c) economiei cu ştiinţele politice

d) matematicii cu filozofia

e) economiei cu tehnologia

ANS: b

3.Termenul de econometrie a fost introdus de:

a) Cobb şi Douglas

b) Pareto

c) Gauss

d) Frisch

e) Laplace

ANS: d

4.Care din următoarele nu au contribuit la cristalizarea şi dezvoltarea disciplinei econometrie?

a) fizica nucleară

b) teoria probabilităţilor în economie

c) teoria deciziei

d) teoria jocurilor

e) metode ale cercetării operaţionale

ANS: a

5. Care din următoarele nu au contribuit la cristalizarea şi dezvoltarea disciplinei econometrie?

a) analiza seriilor cronologice

b) teoria grafurilor

c) teoria jocurilor

d) termodinamica

e) teoria deciziei

ANS: d

6. Bazele “Societăţii pentru econometrie” au fost puse la 29 dec 1930 în:

a) România

b) Marea Britanie

c) Franţa

d) Germania

e) SUA

ANS: e

7. Modele econometrice au un rol preponderent:

a) politic

b) predictiv

c) incert

d) geografic

e) tehnic

ANS:b

8. Econometria este considerată disciplină:

a) calitativă

b) de frontieră

c) analogică

d) imprecisă

e) ce datează încă din antichitate

ANS: b

9. Inducţia statistică se referă la:

a) teoria jocurilor

b) teoria deciziei

c) verificarea ipotezelor statistice

d) teoria probabilităţilor în economie

e) coeficientul de elasticitate

ANS: c

10.Estimarea parametrilor regresiei simple sau multiple se realizează:

a) cu ajutorul coeficientului de elasticitate

b) cu ajutorul teoriei stocurilor

c) pe baza teoriei jocurilor

d) prin metoda celor mai mici pătrate

e) pe baza teoriei deciziei

ANS: d

11. Ecuaţia de regresie nu poate cuprinde:

a) variabile endogene

b) variabile exogene

c) factorul de perturbare

d) variabile de întârziere

e) principiul dualismului

ANS: e

Fisiere in arhiva (1):

  • Econometrie.doc

Alte informatii

econometrie - manag.bv.an.II