Grile Econometrie

Imagine preview
(8/10)

Aceasta fituica rezuma Grile Econometrie.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 45 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

MULTIPLE CHOICE

1. Rolul moderatorului in cazul metodei Brainstorming nu consta in :

a. stimularea creativitatii membrilor grupului

b. crearea unei atmosfere deschise lipsite de inhibitii

c. stoparea peroratilor inutile

d. colectarea ideilor ce pot oferi solutii la problema discutata

e. utilizarea listelor verificatoare

ANS: E

2. Metoda Brainstorming este o metoda :

a. ce are la baza ideea de sistem

b. de gandire colectiva pentru a gasi solutii de perspectiva la problemele ce apar in activitatea curenta

c. ce presupune deplasari la firme din acelasi domeniu de activitate

d. ce utilizeaza arbori de pertinenta

e. ce utilizeaza liste verificatoare

ANS: B

3. Activitatea de previziune incepe prin :

a. invitarea de experti in domeniu

b. stabilirea intervalului intercuartila

c. realizarea de cercetari, documentare si culegere de date

d. realizarea de anchete iterative

e. organizarea de deplasari la firme din domeniu

ANS: C

4. In cadrul metodei Delphi se reunesc :

a. mai multe metode cantitative de previziune

b. valorile organizatiei

c. analizele diagnostic

d. intervalele cuartile

e. experti , specialisti cu multa experienta, cercetatori

ANS: E

5. Etapa sintezei din cadrul metodei analizei si sintezei consta in:

a. descompunerea fenomenelor si proceselor economice in parti componente

b. generalizarea aspectelor particulare , analitice, simple in aspecte agregate , complexe

c. documentare si culegere a datelor

d. evaluarea fiecarui factor care influenteaza partile componente ale fenomenelor sau ale proceselor

e. analiza mediului extern si intern

ANS: B

6. Care din urmatoarele nu este o metoda de analiza a mediului extern si intern care poate fi utilizata in cadrul metodei analizei si sintezei

a. analiza diagnostic

b. analiza SWOT

c. analiza STEP

d. metoda de previziune DELPHI

e. modelul celor cinci forte al lui Michael PORTER

ANS: D

7. Metoda interpretarii sistemice are la baza :

a. ideea de sistem

b. conceptele de analiza si sinteza

c. documentarea si culegerea datelor

d. navigarea pe internet

e. modelul celor cinci forte al lui Michael PORTER

ANS: A

8. Un sistem este compus din:

a. intervale intercuartila

b. un grup de experti

c. subsisteme intre care exista relatii de interconditonare

d. metoda DELPHI

e. metoda “ mainilor mature”

ANS: C

9. Tendinta integratoare a analizei sistemelor complexe este specifica metodei de previziune:

a. DELPHI

b. interpretarii sistemice

c. marilor tururi

d. mainilor mature

e. listelor verificatoare

ANS: B

Fisiere in arhiva (1):

  • Grile Econometrie.doc

Alte informatii

grile rezolvate an II econometrie