Managementul Transporturilor 2

Imagine preview
(8/10)

Aceasta fituica rezuma Managementul Transporturilor 2.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 29 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

MULTIPLE CHOICE

1) Care este tara cu ponderea maxima a transporturilor in PIB ?

1 SUA

2 Germania

3 Grecia

4 Spania

5 România

ANS: 5

2) Identificati parametrul care nu influenteaza curentul traficlui de calatori intre localitatile A si B.

1 viteza de deplasare

2 coeficientul ce caracterizeaza dorinta de a calatori

3 numarul de locuitori in localitatea A

4 numarul de locuitori in localitatea B

5 distanta dintre localitati

ANS: 1

3) Identificati in ce sistem de transport sunt valabile urmatoarele afirmatii : pentru marirea gradului de securitate se practica un sistem dublu de semnalizare,pe cale macanica cu ajutorul cablurilor si pe cale electrica cu semnale luminoase.

1 transport maritim

2 transport aerian

3 transport feroviar

4 transport rutier

5 transport fluvial

ANS: 3

4) Constructia barajelor hidroenergetice de la Portile de Fier I a dus la o rupere de nivel pe calea navigabila.Care este inaltimea de ecluzare la Portile de Fier I ?

1 11,5m

2 40m

3 20m

4 23,5

5 37m

ANS: 4

5) Selectati din notiunile de mai jos pe cele false,in legatura cu punctele de vedere care servesc la analiza elasticitati cererii de transport persoane.

A.motivul calatoriei

B.locul transporturilor in economie

C.metoda de plata

D.lungimea calatoriei

E.logistica sistemelor de transport

F.venitul persoanelor in cauza

1 A+B

2 B+C

3 C+D

4 A+C

5 B+E

ANS: 5

6) Selectati afirmatiile false din notiunile urmatoare legate de componentele serviciului de transport marfa.

A.timpul de tranzit

B.cererea pentru produs neelastica

C.increderea clientilor

D.accesibilitatea in teren

E.greutati de aprovizionare

F.potential de a furniza servicii speciale

G.siguranta marfurilor transportate

1 A+B

2 A+C

3 C+D

4 B+E

5 F+G

ANS: 3

7) O autobaza detine 10 autocamioane dintre care doua sunt defecte.In luna iunie au existat comenzi pentru 7 autocamioane .Sa se calculeze coeficientul de utilizare a parcului CUP respectiv coeficientul cu stare tehnica a parcului CST pentru luna iunie.

1 0,8 ;0,9

2 0,7 ;0,8

3 1,25 ;1,428

4 1,428 ;1,25

5 1,143

ANS: 2

8) Un autobuz interurban avand capacitatea ncp = 45 locuri pe scaune, circula timp de o saptamana, realizand urmatoarele : nc1 = 45 cal ; L1 = 200 km ; nc2 = 60 cal. ;L2 = 60 km ;nc3 = 50 cal. ; L3 = 300 km ;nc4 = 40 cal. ;L4 = 280 km nc5 = 45 cal. ;L5 =240 km. Sa se calculeze coeficientul de utilizare a capacitatii de transport CUC,in cursul saptamanii ,avand in vedere ca autobuzul poate circula zilnic Lpas = 400 km.

1 0,551

2 0,508

3 1,814

4 1,968

5 1

ANS: 1

Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Transporturilor 2.doc