Teste Marketing

Imagine preview
(7/10)

Aceasta fituica rezuma Teste Marketing.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Marketing, Finante

Extras din document

1. In definirea pietelor managerii se lovesc de urmatoarele probleme:

a) - nevoile specifice care pot varia intre diferiti cumparatori;

b) - oferirea unor varietati de produse si servicii alternative care pot satisface nevoile clientilor;

c) - oferirea unei game restranse de produse si servicii alternative care pot satisfsace nevoile clientilor.

d) a si b (raspuns corect)

e) c si d

2. Managerii pot departaja alternativa privitoare la concurenta in urmatoarele nivele:

a) - formele produsului concurent intr-o clasa a produsului;

b) - clasele produsului concurent servind o nevoie generica;

c) - formele produsului substituit intr-o clasa a serviciului .

d) a si c

e) a si d (raspuns corect)

3. Managerii mai ales cei de nivel superior definesc pe larg piata respectiva cand apar urmatoarele situatii determinate de:

a) - schimbari tehnologice;

b) - schimbari economice;

c) - schimbari sociale.

d) a si c

e) b si d (raspuns corect)

4. Managerii mai ales cei de nivel superior definesc pe larg piata respectiva cand apar urmatoarele situatii determinate de:

a) - schimbari demografice;

b) - schimbari culturale;

c) - castigurile si pierderile companiei.

d) a, b si c (raspuns corect)

e) nici un raspuns corest

5. La nivelul managerilor de nivel mediu se va defini piata respectiva punandu-se accentul in special pe:

a) - forma produsului;

b) - planificarea deciziilor pe termen scurt;

c) - planificarea deciziilor pe termen lung.

d) a si b (raspuns corect)

e) b si c

6. Etapele analizei cererii principale sunt:

a) - definirea pietei relevante;

b) - analiza cererii principale;

c) - analiza cererii secundare.

d) a si c

e) a si b (raspuns corect)

7. Analiza cererii principale presupune:

a) - intrebari de identificare a cumparatorului;

b) - intrebari referitoare la dorinta de a cumpara;

c) - intrebari referitoare la abilitatea de a cumpara.

d) a si b

e) c si d (raspuns corect)

8. Intrebari diagnostic in vederea identificarii cumparatorului au ca principale puncte de analiza:

a) - caracteristicile consumatorilor;

b) - centrul de cumparare;

c) - cifra de afaceri a clientului.

d) b si c

e) a, b si c (raspuns corect)

9. In ceea ce priveste caracteristicile consumatorului trebuie sa avem in vedere urmatoarele particularitati principale:

a) - localizarea;

b) - demografia;

c) - stilul de viata.

d) b si c

e) a si b (raspuns corect)

10. Intrebarile diagnostic privind dorinta si abilitatea de a acumpara a cumparatorilor, unui produs, au ca principale puncte de analiza:

a) - abilitatea de a cumpara;

b) - utilitatea de folosire perceputa;

c) - riscuri percepute.

d) b si c

e) a, b si c (raspuns corect)

11. Factorii care pot limita abilitatea de a cumpara un produs sunt:

a) - factori de cost;

b) - ambalajul si factorii de marime;

c) - disponibilitatea temporara.

d) a si b (raspuns corect)

e) c si d

Fisiere in arhiva (1):

  • Teste Marketing.doc