Testul color Lusher

Laborator
7.5/10 (13 voturi)
Domeniu: Psihologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 2237
Mărime: 12.42KB (arhivat)
Publicat de: Vladimir Stancu
Puncte necesare: 0

Extras din laborator

Înainte de a citi textul acestei carti faceti propria dumneavoastra selectie.

Instructiuni preliminare pentru administrarea testului.

1. Luati cele 8 cartoane colorate dintre paginile 92-93. Împartiti-le si puneti-le –culoarea în sus - în fata dvs.

2. Priviti-le si decideti care va place cel mai mult. NU ÎNCERCATI sa asociati culorile cu altceva, ca materiale de îmbracaminte, mobile, automobile, etc. Alegeti culoarea pentru care simtiti cea mai mare simpatie dintre cele 8.

3. Luati cartonul ales si plasati-l –culoarea în jos – deasupra si la stânga celorlalte 7 ramase.

4. Priviti culorile ramase, alegeti pe cea care acum va place cel mai mult dintre cele vizibile si plasati-o –culoarea în jos – lânga si la dreapta alegerii precedente.

5. Repetati operatia 4 cu cele ramase, una câte una, pâna când toate vor fi în siruri cu fata în jos, cea mai placuta la stânga si cea mai nesimpatizata la dreapta.

6. Cititi de la stânga la dreapta numerele care apar pe spatele cartoanelor si scrieti-le în ordine pe o bucata de hârtie.

7. Culegeti cele 8 cartoane colorate, reamestecati-le, si asezati-le jos din nou –culoarea în sus – în fata dvs.

8. Repetati operatiunile 2-6. NU încercati în mod constient sa va reamintiti sau sa reproduceti prima dvs. selectie, (nu trebuie facut nici un efort constient de a o reproduce). Alegeti culorile ca si când le-ati vedea pentru prima oara.

9. Scrieti numerele celei de a doua selectii pe hârtia folosita anterior, dedesubtul numerelor deja alese. Nu pierdeti aceasta bucata de hârtie deoarece veti avea nevoie de aceasta selectie înregistrata dupa ce veti citi textul.

Interpretare preliminara

1. Odata realizate cele doua selectii, veti avea doua serii de 8 numere, unul sub celalalt, de exemplu: 5 1 4 3 2 0 6 7

1 4 5 2 3 6 0 7

2. Împartiti fiecare sir în perechi, prima pereche fiind notata cu +, a doua cu x, a treia cu =, si a patra cu -. De exemplu vor rezulta urmatoarele grupe:

+ 5 + 1 x 4 x 3 = 2 = 0 - 6 - 7

+ 1 + 4 x 5 x 2 = 3 = 6 - 0 – 7

3. În plus, prima si ultima cifra din fiecare sir, constituie un al cincilea grup marcat cu + -. Aceasta duce înca la doua grupe: + 5 – 7 si + 1 – 7.

4. Priviti tabelul I din tabelele de interpretare,(pag. 96), care da interpretarile pentru grupurile + 5 + 1 si + 1 + 4.

5. Tabelul II (pag. 105) va furniza interpretarile pentru functia „x”. Tabelul III (pag. 116) da interpretarea pentru functia „=”. Tabelul IV (pag. 126) da interpretarea pentru functia „-„. Tabelul V (pag. 157) da interpretarea pentru functia „+-„. (Nota: a doua selectie apare de obicei mai spontan de aceea e mai valida decât prima, mai ales în cazurile nesigure).

6. Acum, ca selectiile dvs. sunt înregistrate, continuati si cititi textul. Apoi, daca alegeti, puteti regrupa si nota selectiile în functie de descrierea din Capitolele III si IV, realizând o mai patrunzatoare analiza.

Instructiuni pentru distribuirea testului

Nota: metoda „simpla” de realizare a testului color Luscher, descrisa în paginile dinainte, este suficienta de obicei pentru obtinerea unei interpretari de o exactitate rezonabila. Metoda subliniata mai jos si simplificata în Capitolele III-IV, este considerabil mai complexa si aduce o informatie mai profunda si mai demna de încredere, despre persoana testata si de aceea este de preferat pentru folosire profesionala.

Preview document

Testul color Lusher - Pagina 1
Testul color Lusher - Pagina 2
Testul color Lusher - Pagina 3
Testul color Lusher - Pagina 4
Testul color Lusher - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Testul Color Lusher.doc

Alții au mai descărcat și

Rolul și specificul actualului sistem de evaluare propus în cadrul reformei învățământului

1. Evaluarea este o componenta esentiala a procesului instructiv/educativ, a triadei predare-invatare-evaluare, avand ca scop cunoasterea efectelor...

Psihologie Experimentală și Statistică

OBSERVATIA O cercetare concreta îsi are originea – de regula- într-un proces de observatie. Dupa cum spune Piaget într-un interviu: “Pleci de la...

Fundamentele Psihologiei

Metodele psihologiei. Cunoasterea psihologica se realizeaza prin utilizarea unui larg repertoriu de metode si procedee. Dupa pozitia pe care o au...

Psihopedagogia Deficienților Mintali

Conceptul de deficienta mintala; teorii privind natura deficientei mintale În societatea contemporana preocuparea pentru individul deficient...

Temperamentul

Temperamentul este un ansamblu de elemente biologice care, impreuna cu factorii psihologici, constituie personalitatea; este latura energetica si...

Caracterul

In sens larg, caracterul este un mod de a fi, un asamblu de particularitati psihoindividuale ce apar ca trasaturi ale unui „portret” psihic global...

Etape în dezvoltarea comunicării umane

Diferite forme de primate au evoluat în urmîtoarele epoci. Majoritatea erau mici si traiau în copaci. Dupa si mai multe epoci, o anumita specie, de...

Gândirea

Intelectul desemneaza un sistem de relatii, activitati si procese psihice superioare (inteligenta, gândire, memorie imaginatie, atentie,...

Ai nevoie de altceva?