Oferta turistică pe litoral

Licență
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 55 în total
Cuvinte : 19505
Mărime: 2.29MB (arhivat)
Puncte necesare: 12

Cuprins

  1. INTRODUCERE / 2
  2. Capitolul I –Promovarea si dezvoltarea litoralului romanesc / 3
  3. 1.1. Definirea conceptului de turism de litoral / 4
  4. 1.2. Evoluţia resurselor litoralului romanesc / 9
  5. 1.3. Caracteristicile litoralului romanesc / 11
  6. 1.4. Infrastructura litoralului romanesc / 13
  7. Capitolul II – Serviciile si ofertele turismului litoralului romanesc / 17
  8. 2.1. Scurt istoric al litoralului romanesc / 17
  9. 2.2. Prezentarea serviciilor si ofertelor pe litoralul romanesc / 19
  10. 2.2.1. Serviciile si ofertele de cazare / 19
  11. 2.2.2. Serviciile si ofertele de alimentatie publica / 21
  12. 2.2.3. Serviciile si ofertele de transport / 22
  13. 2.2.4. Serviciile si ofertele de distractie si relaxare / 24
  14. Capitolul III –Studiu de caz privind privind serviciile ofertite de Hotelul Iaki Mamaia / 28
  15. 3.1. Prezentarea generala a hotelului / 28
  16. 3.1.1 Scurt istoric / 28
  17. 3.1.2 Activitatea hotelului / 28
  18. 3.1.3 Prezentarea serviciilor hotelului / 30
  19. 3.2. Organizarea hotelului si efectivele acestuia / 35
  20. 3.3. Analiza si selectionarea personalului / 39
  21. 3.4. Obiectivele promovarii Hotelului Iaki / 41
  22. 3.5. Politica de preturi si tarife specifice Hotelului Iaki / 45
  23. 3.6. Metode de promovare a hotelului in afara sezonului de vara / 49
  24. CONCLUZII / 56
  25. BIBLIOGRAFIE / 58

Extras din licență

INTRODUCERE

Turismul reprezintă un fenomen economico – social specific civilizaţiei moderne, puternic ancorat în viaţa societăţii şi influenţat de evoluţia acesteia. Adresându-se unor segmente largi şi răspunzând pe deplin nevoilor acestora, turismul se detaşează printr-un înalt dinamism, atât la nivel naţional cât şi internaţional.

Complexitatea fenomenului turistic plasează într-o poziţie centrală prestatorul de servicii turistice, obligat să se implice într-un fel sau altul în toate celelalte activităţi care au atingere cu turismul. De fapt, pentru companiile prestatoare de servicii, activitatea se bazează pe competenţa personalului, una dintre cele mai valoroase resurse ale unei firme de turism fiind resursele umane.

Industria hotelieră, apreciată în cele mai multe ţări ca o activitate autonomă, distinctă a domeniului turistic, reuneşte într-un sistem coerent toate procesele desfăşurate în unităţile de cazare generate de primirea, sejurul şi plecarea călătorului. Conţinutul acestui domeniu a evoluat pe măsura dezvoltării capacităţilor de cazare şi a implicării lor în activitatea turistică, amplificându-se cu noi funcţii şi forme de prestaţii.

Studierea unei firme de turism se deosebeşte esenţial de cea a unei firme de comerţ tocmai prin faptul că produsele acesteia sunt de fapt servicii şi pentru care prima impresie, dată de ambianţă, comportamentul personalului este foarte importantă. Acestea reprezintă elemente de materializare a serviciului, mod de punere în practică şi realizarea prestaţiilor.

Lucrarea de faţă îşi propune să abordeze aspecte referitoare la oferta turistică de litoral ale Hotelului IAKI Mamaia, această alegere fiind motivată de evoluţia favorabilă a acestui hotel, care şi-a câştigat în cei câţiva ani de activitate o reputaţie remarcabilă în domeniul serviciilor. Această evoluţie se datorează în cea mai mare parte introducerii şi aplicării de către departamentul de resurse umane a unei politici de personal eficiente, moderne, unde omul este în centrul atenţiei. Pentru aceasta s-a pus accentul pe stimularea competenţei profesionale, prin provocări intelectuale permanente, prin preocuparea departamentului de resurse umane de dezvoltare a carierelor, ceea ce constituie o motivaţie puternică a angajaţilor.

Lucrarea este structurată în trei capitole astfel: primul capitol abordează promovarea și dezvoltarea turismului românesc, cel de-al doilea conţine prezentarea serviciilor și ofertelor turismului litoralului românesc, iar al treilea capitol reprezinta studiul de caz privind privind serviciile oferite de Hotelul Iaki din Mamaia.

CAPITOLUL I

PROMOVAREA ȘI DEZVOLTAREA LITORALULUI ROMÂNESC

Litoralul românesc al Mării Negre, cu o lungime de aproximativ 254 km, se află în prezent într-o intensă şi persistentă degradare prin eroziune marină. Linia de ţărm se retrage anual cu aproape 15-20 m pentru litoralul Deltei (între Sulina şi Capul Midia) şi cu aproximativ 0.2-0.5 m pentru litoralul cu faleze (Constanţa - Vama Veche). Procesul de eroziune a litoralului are atât cauze naturale (schimbările climatice globale şi modificările nivelului mării) cât şi cauze antropice. Printre preocupările antropice cu impact deosebit asupra stării litoralului pot fi amintite lucrările hidrotehnice de pe Dunăre şi de pe principalii săi afluenţi, amenajările portuare şi alte lucrări tehnice costiere.

Lucrările hidrotehnice realizate pe Dunăre şi principalii săi afluenţi au determinat reducerea aportului de sedimente în zona litorală cu peste 50% faţă de valorile înregistrate înainte de construitrea barajelor. S-a creat astfel un mare dezechilibru sedimentar în zona de coastă, ceea ce a provocat activarea procesului de eroziune. Amenajările portuare şi alte lucrări inginereşti costiere, cum sunt: digurile de protecţie a şenalului navigabil Sulina, digurile de protecţie a porturilor Midia, Constanţa Sud şi Mangalia, lucrările de protecţie litorală de pe plajele turistice determină şi ele mari deranjări ambientale.

Schimbările climatice globale precum şi ridicarea nivelului mării şi condiţiile geo - ecologice regionale ce caracterizează geosistemul Dunăre - Delta Dunării - Marea Neagră, au dus la conturarea a două dispoziţii:

• pe termen mediu - procesul de eroziune a litoralului românesc va fi cel puţin la fel de activ ca în ultimele două decenii;

• pe termen lung – accelerarea procesului de eroziune a plajelor şi aceasta mai ales din cauza scăderii în continuare a aportului de material nisipos în zona litorală, a ridicării continue a nivelului mării, precum şi a unui nivel energetic din ce în ce mai ridicat al factorilor hidrometeorologici.

Subiectul proceselor de degradare prin eroziune a litoralului presupune adoptarea de strategii de prevenire şi limitare a acestora. Este o problemă considerată de multe state având o importanţă naţională, deoarece coroziunea acestor plaje înseamnă pierderi de teritoriu, dar mai ales compromiterea industriei turismului, creând pagube însemnate economiilor naţionale şi afectând, uneori chiar ireversibil, starea ecologică a zonei litorale. Litoralul Mării Negre, atât pentru România, constituie o importantă zonă turistică şi balneoclimaterică, de-a lungul său aflându-se staţiunile: Năvodari, Mamaia, Constanţa, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai (pe ţărmul românesc), dar şi pentru Bulgaria cu staţiunile Balcic, Albena, Nisipurile de Aur, Varna, Burgas (pe litoralul bulgăresc), Georgia (Suhumi, Batumi), Federaţia Rusă (Soci), Ucraina (Ialta).

1.1. Definirea conceptului de turism de litoral

Etimologic, cuvântul „turism" provine din termenul englez „tour" (călătorie), sau „to tour", „to make a tour" (a călători, a face o călătorie), termen creat în Anglia, în jurul anilor 1700, pentru a desemna acţiunea de voiaj în Europa - în general şi în Franţa - în special. La rândul său, acest termen englez derivă din cuvântul francez „tour" (călătorie, plimbare, mişcare), fiind preluat de majoritatea limbilor europene cu sensul de călătorie de agrement. Termenul francez are rădăcini şi mai adânci, el derivă din cuvântul grec „tournos" şi, respectiv, din cel latin „turnus" şi înseamnă tot călătorie în circuit. Din termenul „turism" a derivat şi cel de „turist", adică persoana care efectuează călătoria pentru plăcerea proprie.

Preview document

Oferta turistică pe litoral - Pagina 1
Oferta turistică pe litoral - Pagina 2
Oferta turistică pe litoral - Pagina 3
Oferta turistică pe litoral - Pagina 4
Oferta turistică pe litoral - Pagina 5
Oferta turistică pe litoral - Pagina 6
Oferta turistică pe litoral - Pagina 7
Oferta turistică pe litoral - Pagina 8
Oferta turistică pe litoral - Pagina 9
Oferta turistică pe litoral - Pagina 10
Oferta turistică pe litoral - Pagina 11
Oferta turistică pe litoral - Pagina 12
Oferta turistică pe litoral - Pagina 13
Oferta turistică pe litoral - Pagina 14
Oferta turistică pe litoral - Pagina 15
Oferta turistică pe litoral - Pagina 16
Oferta turistică pe litoral - Pagina 17
Oferta turistică pe litoral - Pagina 18
Oferta turistică pe litoral - Pagina 19
Oferta turistică pe litoral - Pagina 20
Oferta turistică pe litoral - Pagina 21
Oferta turistică pe litoral - Pagina 22
Oferta turistică pe litoral - Pagina 23
Oferta turistică pe litoral - Pagina 24
Oferta turistică pe litoral - Pagina 25
Oferta turistică pe litoral - Pagina 26
Oferta turistică pe litoral - Pagina 27
Oferta turistică pe litoral - Pagina 28
Oferta turistică pe litoral - Pagina 29
Oferta turistică pe litoral - Pagina 30
Oferta turistică pe litoral - Pagina 31
Oferta turistică pe litoral - Pagina 32
Oferta turistică pe litoral - Pagina 33
Oferta turistică pe litoral - Pagina 34
Oferta turistică pe litoral - Pagina 35
Oferta turistică pe litoral - Pagina 36
Oferta turistică pe litoral - Pagina 37
Oferta turistică pe litoral - Pagina 38
Oferta turistică pe litoral - Pagina 39
Oferta turistică pe litoral - Pagina 40
Oferta turistică pe litoral - Pagina 41
Oferta turistică pe litoral - Pagina 42
Oferta turistică pe litoral - Pagina 43
Oferta turistică pe litoral - Pagina 44
Oferta turistică pe litoral - Pagina 45
Oferta turistică pe litoral - Pagina 46
Oferta turistică pe litoral - Pagina 47
Oferta turistică pe litoral - Pagina 48
Oferta turistică pe litoral - Pagina 49
Oferta turistică pe litoral - Pagina 50
Oferta turistică pe litoral - Pagina 51
Oferta turistică pe litoral - Pagina 52
Oferta turistică pe litoral - Pagina 53
Oferta turistică pe litoral - Pagina 54
Oferta turistică pe litoral - Pagina 55

Conținut arhivă zip

  • Oferta Turistica pe Litoral.docx

Alții au mai descărcat și

Probleme actuale privind oferta turistică a stațiunilor de litoral Mamaia și Halkidiki

INTRODUCERE La sfârşitul secolului XX şi începutul celui de-al treilea mileniu, industria turismului şi a călătoriilor reprezintă, pe plan...

Turismul de litoral. studiu de caz. analiză comparativă

INTRODUCERE În zilele noastre, turismul a devenit o activitate la fel de importantă precum cea care se desfăşoară în alte sectoare-cheie din...

Studiu comparativ asupra ofertei turistice a Spaniei și a României

Introducere Din diversele nevoi cărora omul trebuie să le răspundă, cea de turism este de ordin superior, manifestându-se evident doar după ce au...

Turism

Mediul înconjurător este elementul central al dezvoltării economice, ca de altfel şi al supravieţuirii omului de aceea calitatea sa a devenit o...

Tendințele de dezvoltare a turismuluide litoral în România

Întroducere Turismul Turismul reprezintă astăzi,prin conținutul și rolul său,un domeniu distinct de activitate,o componentă de primă importanță...

Turismul de Litoral. Studiu Comparativ

CAP 1. TURISMUL DE LITORAL- CONCEPTE O privire de ansamblu asupra turismului de litoral ne conduce la identificarea anumitor tendinte: 1....

Analiza comparativă între stațiunea Mamaia din România și stațiunea Metamorfosis din Grecia

Am ales această temă pentru a face o comparaţie între turismul de litoral practicat în România şi turismul de litoral din Grecia, în două staţiuni...

Dezvoltarea Turismului de Litoral pe Plan Internațional

Introducere Turismul reprezintă călătoriile de plăcere, pentru recreere. Acesta a fost extins în ultimii ani pentru a include orice călătorie în...

Te-ar putea interesa și

Impactul globalizării serviciilor turistice asupra economiei mondiale - studiu de caz

INTRODUCERE În contextul definirii prin analogie cu comerţul internaţional a unor concepte specifice turismului internaţional şi identificând...

Probleme actuale privind oferta turistică a stațiunilor de litoral Mamaia și Halkidiki

INTRODUCERE La sfârşitul secolului XX şi începutul celui de-al treilea mileniu, industria turismului şi a călătoriilor reprezintă, pe plan...

Posibilități de Relansare pe Piață a Hotelurilor de pe Litoral

INTRODUCERE Subiectul pe care această lucrare îşi propune să-l trateze în cele ce urmează îl constituie competitivitatea redusă a majorităţii...

Strategia turistică a Județului Sibiu

INTRODUCERE Turismul este “cartea de vizită” cea mai convigătoare, (guvernată de principiul Apostolului Toma “să pipăi cu mâna mea, să văd cu...

Studiu comparativ asupra ofertei turistice a Spaniei și a României

Introducere Din diversele nevoi cărora omul trebuie să le răspundă, cea de turism este de ordin superior, manifestându-se evident doar după ce au...

Analiză Comparativă între Turismul Românesc de Litoral și Turismul Practicat pe Litoralul Grecesc

Introducere La sfârşitul secolului XX şi începutul celui de-al treilea mileniu, industria turismului şi a călătoriilor reprezintă, pe plan...

Litoralul Românesc al Mării Negre

Resursele turistice naturale ale României, care o situeaza, prin bogatie si varietate, printre tarile cele mai dotate din acest punct de vedere,...

Turism balnear

CAPITOLUL 1 - STRATEGIA DEZVOLTĂRII TURISMULUI BALNEAR ȘI DE LITORAL 1.1. Considerații generale privind strategia dezvoltării turismului În...

Ai nevoie de altceva?