Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 3214
Mărime: 1.63MB (arhivat)
Publicat de: Tamara Trifan
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. 1. ARGUMENT
  3. 2. MONITORIZAREA FENOMENULUI DE POLUARE A PRINCIPALILOR FACTORI DE MEDIU APA,AER,SOL
  4. 3. APLICAREA MASURILOR DE PROTECTIE A CALITATII FACTORILOR DE MEDIU
  5. 4. EFECTE MAJORE ALE POLUARII FACTORILOR DE MEDIU LA NIVEL LOCAL
  6. 5. MASURI DE PREVENIRE SI COMBATERE ALE POLUARII MEDIULIU LOCAL
  7. 6. TABEL CUVINTE CHEIE
  8. 7. ANEXE
  9. 8. BIBLIOGRAFIA

Extras din proiect

Cogealac este o localitate în judetul Constanta, Dobrogea, România. Este cunoscuta de la 1890 - 1905 sub numele Hogeainlik (turca Posta Mare), fiind popasul pentru schimbarea cailor postalioanelor ce strabateau Dobrogea.

În perioada 1873-1883 localitatea a fost populata cu colonisti de origine germana, cunoscuti ca germani dobrogeni. Primii colonisti veniti au fost 44 de familii de etnici germani, originari din Basarabia. Majoritatea au parasit localitatea în 1940, fiind stramutati cu forta în Germania nazista, sub lozinca Heim ins Reich (Acasa în Reich).

Comuna Cogealac este situata in judetul Constanta.Coordonatele geografice sunt: Nord, Est. În partea de N-V a judetului CONSTANTA,delimitat la N de judetul TULCEA, la distanta de 80 KM fata de orasul TULCEA si 48 KM fata de orasul CONSTANTA , cu o deviere de 3 KM fata de drumul national CONSTANTA-TULCEA. Ofera vizitatorului un peisaj natural variat si încântator ,plin de farmec ,inedit, care se adauga Podisului Dobrogean de joasa altitudine, cu diferente mici între partile componente.

ARGUMEN

Proiectul a fost realizat pentru prezentarea cunostintelor acumulate la cursurile de Practica Comasata.

Lucrearea are ca tema Calitatea Factorilor De Mediu La Nivel Local.Pe parcursul realizarii acestei lucrari de specialitate am acumulat cunostinte noi care imi vor fi folositoare atat pana la terminarea studiilor cat si pe viitor.Lucrarea este structurata in 8 teme care sunt insotite de concluzii si anexe.

In cele opt teme sunt prezentate riscurile poluari apa,aer,sol,dar si prevenitrea poluarii acestora,controlarea aplicarii masurilor de protectie.

Ocrotirea mediului inconjurator consta in utilizarea rationala si eficienta a resurselor mediului,adaptarea celor mai poatrivite forme si procese tehnologice,agrozootehnice sau silvice,lucrari pentru limitarea si prevenirea efectelor daunatoare ale unor fenomene natural (inundatii,alunecari de teren.etc)

Pentru a proteja mediul este nevoie de cunoasterea si de vointa de a o face.Populatia umana a deposit nivelul celor sase milioane de locuitori si continua sa creasca intr-un ritm care,deocamdata,nu pare a se tempera.

Hrana pentru locuitorii Terrei apartinand speciei HOMO SAPIENS SAPIENS nu se mai obtine de mult doar din vanatoare si pescuit.Anual milioane de hectare de teren sunt cultivate cu cateva soiuride plante(unele fiind rezultatul cercetarilor de laborator)iar alte milioane sunt defisate ori transformate pentru a oferi noi spatii agricole.

Agricultura nu inseamna doar cultivarea terenurilor,dar si folosirea acestora pentru cresterea animalelor,ca si dezvoltarea industriei care furnizeaza masini si utilaje,ingrasaminte si pesticide.

Econonomia umana se bazeaza pe folosirea resurselor naturale.Analizati orice produs al industriei moderne si veti vedea ca pentru fabricarea lui a fost folosita o resursa naturala fie energetic,fie ca materie prima.

Din punct de vedere energetic,suntem dependent de combustibilii fosili.Dar toate aceste resurse se vor epuiza mai devreme sau mai tarziu.Exista o forma de energie care nu se va epuiza prea curand:ENERGIA SOLARA,noi o folosim putin.Dar exista niste utilizatori uimitori ai energiei solare:plantele verzi,agronisme capabile de fotosinteza.

Monitorizare fenomenuli de poluare a principalilor factori de mediu apa,aer,sol

APA

Apa ca si aerul, este un factor de mediu indispensabil vietii.Apa se gaseste in totdeauna acolo unde exista viata si formeaza substanta cea mai raspandita pe pamant.Ea a avut un rol de prim ordin in aparitia vietii pe planeta noastra si continua sa aiba un asemenea rol pentru ca:

-Apa constituie factorul de care depinde productivitatea plantelor si animalelor

-Ea intra in constitutia tuturor organismelor animale si vegetale,toate schimburile organismului cu mediul si implicit mentinerea vetii acestuia petrecandu-se prin intermediul apei.

-Regleaza procesul fizico-chimic dindin cellule,difuziunea substantelor nutritive in cellule si tesuturi,procesele de digestive,absortie,circulatie si hranirea celulelor.

-Apa transportata in interiorul organismului,sub forma de solutii sau suspense,diferite substante de care organismul nu mai are nevoie.

APA este constitituita din surse subterane si din parauri, rauri sau lacuri, ca surse de suprafata. Exista o diferenta intre calitatea surselor naturale de apa amintite mai sus si calitatea apei solicitata de consumatori. Aceasta diferenta este eliminata prin aplicarea unor tehnologii de tratare a apei.

In urma diferitelor actiuni omenesti se modifica atat cantitatea cat si calitatea substantelor care patrund in ape ceea ce duce la un dezechilibru al mediului ambiant. Marea majoritate a interventiilor in acest echilibru sunt in sensul sporirii substantelor admise in ape producand poluarea acestora

Sursele de poluare a apei sunt diferite:

-Surse organizate :cele care produc murdarirea in urma evacuarii unor substante in ape prin intermediul unor instalatii destinate urmatoarelor scopuri:crescatori de animale sau evacuari de industrii.

-Surse neorganizate: cele care produc murdarirea prin patrunderea necontrolata a unor substante in ape,locuri necanalizate.

Preview document

Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local - Pagina 1
Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local - Pagina 2
Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local - Pagina 3
Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local - Pagina 4
Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local - Pagina 5
Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local - Pagina 6
Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local - Pagina 7
Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local - Pagina 8
Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local - Pagina 9
Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local - Pagina 10
Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local - Pagina 11
Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local - Pagina 12
Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local - Pagina 13
Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local - Pagina 14
Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local - Pagina 15
Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local - Pagina 16
Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local - Pagina 17
Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local - Pagina 18
Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local - Pagina 19
Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local - Pagina 20
Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local - Pagina 21
Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local - Pagina 22
Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local - Pagina 23
Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Calitatea Factorilor de Mediu la Nivel Local.docx

Alții au mai descărcat și

Tehnologia Creșterii Cabalinelor

1.Importanta cresterii cabalinelor Munca sau forta de tractiune este principala productie de economica realizata de cabaline in conditii de...

Ecotehnica cultivării tutunului și hameiului

TIPUL DE SOL DIN REGIUNEA BUCURESTI Soluri de tip hidromorf si brun-roscate Caracteristici : soluri predominant lutoargiloase cu continut...

Lepidoptere

FLUTURELE ALB AL VERZEI - PIERIS BRASSICAE Fluturele alb al verzei este raspandit in majoritatea tarilor din Europa, in Asia (Japonia) si in...

Te-ar putea interesa și

Tehnologii de Tratare și Valorificare a Deșeurilor

Tema de proiectare Să se proiecteze o linie de colectare şi de compostare a 100 t/zi deşeuri menajere. Memoriu tehnic Proiectul de tehnologii de...

Managementul Deșeurilor de Lemn

1. Introducere Orice activitate umana este generatoare de deseuri. Orice deseu produs ca urmare a unor activitati umane, daca este în cantitate...

Tulcea

Cap.I Importanţa oraşului pe plan regional şi naţional Judetul Tulcea este situat in sud-estul Romaniei, in nordul Dobrogei, si este traversat de...

Planificarea Strategică a Orașului Teiuș 2008-2014

Introducere Pentru realizarea dezvoltarii activităţii economice şi sociale trebuie sprijinite iniţiativele particulare şi ale comunităţii pe baza...

Arii Protejate în Județul Olt

Introducere România, inclusiv judeţul Olt, este deţinătoarea unui capital natural heterogen şi mai puţin alterat şi a unei biodiversităţi bogate...

Utilizarea Resurselor și Modificarea Peisajului

INTRODUCERE Poluarea nu este un fenomen recent şi nici accidental. Începuturile civilizaţiei umane sunt legate de apariţia primelor surse de...

Relațiile între organisme și mediul lor înconjurător

CAPITOLUL 1 DEFINIȚIA ȘI OBIECTUL ECOLOGIEI Din punct de vedere etimologic termenul ecologie provine din limba greacă “oicos” – casă, gospodărie,...

Dezvoltare comunitară - comuna Berezeni, jud Vaslui

În comuna Berezeni din judetul Vaslui s-a inaugurat sãptãmâna trecutã un Centru Social pentru asistenta familiilor aflate în nevoie si pentru...

Ai nevoie de altceva?