Cascaveaua de Doftana

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 21 în total
Mărime: 1.48MB (arhivat)
Publicat de: Dorian Paraschiv
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Frone Florin
Universitattea de stiinte agronomice si medicina veterinara bucuresti Facultatea de management Master AGRIBUSINESS

Extras din proiect

Francezii au Camembertul sau roquefort-ul, italienii, gorgonzola, elveţienii se laudă cu emmentaler-ul, un caşcaval alpin despre care susţin că emană miros de flori. Însă niciuna dintre aceste brânzeturi nu se compară cu renumita caşcavea de Doftana. Aşa spun cei care o prepară de generaţii întregi.

Cu o coajă portocalie, conţinut pufos de caş proaspăt, nu prea sărată şi neapărat afumată, caşcaveaua poate intra cu succes în lista brânzeturilor cu gust rafinat.

Valea raului Doftana, un afluent important al Prahovei, este renumita prin salba de localitati dintre care dateaza din secolul al XVI-lea. Incadrata de varfurile Baiu la vest si Grohotisu la est, valea este dominata de inaltimi domoale de 500-600 metri, si prezinta un peisaj pitoresc si plin de farmec.

Valea Doftanei reprezinta pilonul de rezistenta al Prahovei rurale, zona in care s-au conservat extrem de bine paduri “nedomesticite”, pasuni alpine, plante rare, obiceiuri si traditii atat de vanate de strainii care vin aici sa-si petreaca vacantele la munca campului ori haladuind dupa imagini de vis si mirosuri de faneturi.

Versantii drumurilor sunt intesati cu vile, pensiuni, casute cochete in care e mereu un valean al Doftanei gata sa te indrume catre destinatiile cautate cu atata ravna departe de zgomotul urbelor.

Comuna Valea Doftanei este formata din doua sate: Tesila si Traisteni cu o suprafata de cca 28637 ha din care:

Resurse: - paduri de fag si brad; - cariere de bazalt, piatra de var, pietris, nisip; - microhidrocentrale - 7 ( construite pe raul Doftana, cu o productie de cca 30 MW/zi, pot asigura printr-o conjuctura favorabila autonomia energetica a comunei ); - golurile alpine - care o data cu aprobarea legii muntelui si dezvoltarea agroturismului au devenit resurse importante pentru comuna; - septelul de animale. Valea Doftanei fiind o comuna specifica de deal-munte, are ca activitati economice importante urmatoarele: - exploatarea si prelucrarea lemnului; - silvicultura; - cresterea animalelor; - comert - servicii; - agroturism montan.

Conținut arhivă zip

  • Cascaveaua de Doftana.ppt

Ai nevoie de altceva?