Ciocolata Poiana

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 4505
Mărime: 805.63KB (arhivat)
Publicat de: Alis Trandafir
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Chira Lenuta
UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRONOMICE SI MEDICINA VETERINARA, BUCURESTI FACULTATEA DE MANAGEMENT SI INGINERIE ECONOMICA IN AGRICULTURA SI DEZVOLTARE RURALA

Cuprins

  1. 1. Istoricul ciocolatei
  2. 2. Obiectivele companiei
  3. 3. Ingrediente si materii prime
  4. 4. Caracteristici generale: forma,structura si greutate
  5. 5. Caracteristicile de siguranta ale ciocolatei
  6. 6. Compozitia ciocolatei
  7. 7. Tehnologia de obtinere a ciocolatei -Prepararea
  8. -Rafinarea
  9. -Modelarea
  10. -Ambalarea
  11. -Depozitarea
  12. 8. Prezentarea caracteristicilor de calitate
  13. 9. Ambalarea, marcarea si pastrarea ciocolatei
  14. 10. Cerinte impuse de legislatie
  15. 11. Termenul de valabilitate
  16. 12. Destinatii si utilizari ale ciocolatei: -Utilizari ciudate
  17. -Periole potentiale
  18. -Tratamente
  19. 13. Diagrama de flux tehnologic
  20. 14. Evaluarea riscurilor ciocolatei
  21. 15. Identificarea punctelor critice de control şi stabilirea limitelor critice

Extras din proiect

1. ISTORICUL CIOCOLATEI

Arborele de cacao a fost descoperit in urma cu mai bine de 2000 de ani in padurile tropicale din continentul american. Pastaile acestui tip de arbore contin seminte ce sunt procesate pentru a obtine pudra de cacao. Aceasta este folosita in producerea ciocolatei.

Boabele de cacao au ajuns pentru prima data in Europa in anul 1521, atunci cand Mexicul a fost cucerit de catre spanioli. Deoarece a devenit, in timp, un produs de export foarte scump, ciocolata a mai ramas inca 300 de ani de atunci bautura celor bogati.

Cand au adus ciocolata in tara, spaniolii au inceput sa-i modifice compozitia. Prin incercarea lor de a scapa de gustul puternic amar, acestia au adaugat scortisoara si zahar bauturii. Ciocolata indulcita a devenit in scurt timp cel mai mare capriciu al continentului.

Dezvoltarea exportului de cacao a produs schimbari diferite pe continente diferite. Daca in Europa capetele incoronate comandau noi tipuri de seturi de portelan si argint, special concepute pentru a bea ciocolata, in America Latina deja erau create colonii de sclavi pentru a munci plantatiile de arbori de cacao.

In prezent, ciocolata este produsa in milioane de forme si sortimente. Ceea ce a inceput prin a fi o bautura iute si amara folosita in procesiuni religioase a ajuns cel mai iubit produs dulce din lume.

Creată şi lansată în anul 1995 de către Kraft Foods România, ciocolata Poiana este numărul 1 în topul preferinţelor consumatorilor români. Marca Poiana este cunoscută de 98% dintre acestia.

În 1994 compania Kraft Foods se hotărăşte să investească în România, achiziţionând fabrica braşoveană. Astăzi investiţia sa a depăşit 28 milioane USD, cifra de afaceri în anul 2004 fiind de aproximativ 80 milioane USD, impozitele şi taxele plătite către statul român în toţi cei 10 ani ridicându-se la suma de 100 milioane USD. În spatele acestor rezultate stă o echipă de 700 de angajaţi care a făcut posibil succesul mărcii Poiana.

Istoria mărcii Poiana a început cu două sortimente de tablete de ciocolată de 100g (Poiana cu Lapte şi Poiana cu Alune), iar in 2005, zece ani mai târziu, familia Poiana cuprinde peste 25 de sortimente:

Tablete: ciocolata cu lapte sau amaruie, ciocolata cu diferite ingrediente (alune, stafide, arahide), ciocolata cu crema (cappuccino, caramel, capsune, amaretto, visine) sau ciocolata aerata (alba, cu lapte, amaruie).

Praline: Suchardine (diverse sortimente cu crema de capsune, cappucino, caramel sau cu cireasa intreaga in lichior, asortate), Chokotoff, Chokotoff Intens

Batoane: Poiana Delicii (cu arahide sau cocos), Poiana Rom, Chokotoff

Prajituri: Poiana Dulce

Mentinerea calitatii constante de-a lungul timpului a facut ca marca Poiana sa castige increderea consumatorilor, fiind descrisa si astazi drept un reper din punct de vedere al calitatii, al gustului pe care ciocolata ar trebui sa il aiba.

În cartea recordurilor Poiana, dacă ar fi să înşirăm toate tabletele vândute în acesti ani am putea acoperi o distanţă de 49.600 km, cu peste 9.000 km mai mult decât lungimea Ecuatorului sau am putea construi un munte de ciocolată Poiana, cu baza de 3 mp, înalt cât Everestul.

2. OBIECTIVELE COMPANIEI:

Tinta pentru ciocolata Poiana o reprezinta mentinerea cotei de piata...

In conditiile in care ritmul de crestere a pietei de ciocolata s-a redus la 5%, (fata de cresterile anterioare de doua cifre), ciocolata Poiana si-a stabilit ca obiectiv mentinerea cotei de piata si a pozitiei de lider al categoriei.

Pentru anul 2008, vanzarile de ciocolata Poiana s-au ridicat la aproximativ 35 de milioane de tablete, ceea ce, la un pret mediu de 2,7 lei, ar insemna vanzari de peste 94,5 milioane de lei, valoare ce include adaosurile comerciale si alte taxe de raft.

Pe fondul cresterii costurilor cu materiile prime, in 2009, pretul ciocolatei Poiana a fost majorat cu pana la 5%. Pentru urmatoarea perioada nu sunt previzionate noi modificari la acest nivel, insa nu este exclusa aceasta varianta in conditiile unei fluctuatii majore a cursului valutar.

In acest context, strategia Poiana tinteste, in special, mentinerea la acelasi nivel a cotei de piata, luand in considerare totodata potentialul pietei generat de un consum situat la doar 2 kg pe cap de locuitor, fata de media europeana de 5 kg.

Kraft a alocat in acest scop 60% din bugetul anual destinat marcii Poiana pentru o campanie de comunicare ce se va desfasura in decurs de trei luni.

Campania se va derula in perioada 1 septembrie - 30 noiembrie. Pentru a participa, consumatorii trebuie sa cumpere orice tableta de ciocolata Poiana si sa trimita codul unic din interiorul ambalajului impreuna cu dorinta a carei implinire i-ar face ziua urmatoare mai frumoasa prin SMS, pe www.alegepoiana.ro, prin email sau prin posta.

Valoarea totala a premiilor este de 500.000 lei. Castigatorii vor fi desemnati prin tragerile la sorti ce vor avea loc de cel putin o data pe luna pe durata campaniei (septembrie, octombrie si noiembrie). In urma tragerilor la sorti vor fi desemnati cel putin 45 de castigatori.

La aceasta promotie vor participa toate tabletele Poiana care contin in interiorul ambalajului codurile unice necesare pentru inscrierea in promotie si sunt semnalizate printr-un sticker cu sloganul campaniei aplicat pe fata tabletei.

Campania Poiana va fi comunicata in presa scrisa, TV, radio, pe internet(www.alegepoiana.ro), panotaj stradal, flyere, materiale de promovare in magazine.

Kraft Foods este cea de-a doua companie de top din industria alimentara, cu venituri anuale de 42 miliarde de dolari. Aceasta este prezenta in 150 de tari de pe glob si detine in portofoliu o larga varietate de produse: branzeturi, gustari si sosuri Kraft, cafele Maxwell House si mezeluri Oscar Mayer, biscuitii Oreo si LU, creme de branza Philadelphia, cafelele Jacobs si Carte Noire, ciocolata Milka, Cote d'Or, Toblerone si Poiana.

Preview document

Ciocolata Poiana - Pagina 1
Ciocolata Poiana - Pagina 2
Ciocolata Poiana - Pagina 3
Ciocolata Poiana - Pagina 4
Ciocolata Poiana - Pagina 5
Ciocolata Poiana - Pagina 6
Ciocolata Poiana - Pagina 7
Ciocolata Poiana - Pagina 8
Ciocolata Poiana - Pagina 9
Ciocolata Poiana - Pagina 10
Ciocolata Poiana - Pagina 11
Ciocolata Poiana - Pagina 12
Ciocolata Poiana - Pagina 13
Ciocolata Poiana - Pagina 14
Ciocolata Poiana - Pagina 15
Ciocolata Poiana - Pagina 16
Ciocolata Poiana - Pagina 17
Ciocolata Poiana - Pagina 18
Ciocolata Poiana - Pagina 19
Ciocolata Poiana - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Ciocolata Poiana.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnologia Creșterii Cabalinelor

1.Importanta cresterii cabalinelor Munca sau forta de tractiune este principala productie de economica realizata de cabaline in conditii de...

Ecotehnica cultivării tutunului și hameiului

TIPUL DE SOL DIN REGIUNEA BUCURESTI Soluri de tip hidromorf si brun-roscate Caracteristici : soluri predominant lutoargiloase cu continut...

Lepidoptere

FLUTURELE ALB AL VERZEI - PIERIS BRASSICAE Fluturele alb al verzei este raspandit in majoritatea tarilor din Europa, in Asia (Japonia) si in...

Te-ar putea interesa și

Kraft Foods România

1. Prezentarea firmei 1.1. Istoric Am ales a prezenta o companie de prestigiu, care si-a facut cunoscuta prezenta in România în special pe piata...

Studiul unui produs - marketing ciocolată

Istoria ciocolatei incepe o data cu descoperirea Americii. Cand Cristofor Columb s-a intors din a 4-a lui calatorie in Lumea Noua, a adus regelui...

Plan de marketing internațional - ciocolata Poiana

1. Prezentrea produsului și a țării a. Prezentarea succintă a produsului Povestea mărcii Poiana a început în 1899, când în Braşov se năştea...

Promoție ciocolata Poiana

1. ANALIZA PIETEI Ciocolata - categorie în care intrÎ tabletele, batoanele, napolitanele învelite în ciocolatÎ, figurinele si produsele de sezon –...

Studiu de marketing cantitativ și calitativ privind comportamentul de consum - Ciocolata Poiana

Capitolul 1. Prezentarea mărcii "Poiana" 1.1. Prezentarea succintă a companiei Kraft Foods este o companie americană din industria alimentară,...

Cercetare de marketing - ciocolata Poiana

1. Descrierea contextului decizional În scopul lansării unui nou produs, S.C. KRAFT- FOODS S.A. doreşte să afle preferinţele potenţialilor...

Proiect mărfuri - ciocolată

Introducere Scurt istoric al ciocolatei: Istoria ciocolatei începe cu doua mii de ani în urmă, când cultura arborelui de cacao era practicată în...

Cercetarea Pieței Tabletelor de Ciocolată

Capitolul 1 – Scop, obiective, ipoteze şi variabile Descrierea generală a pieţei ciocolatei Ciocolata - categorie în care intră tabletele,...

Ai nevoie de altceva?