Biblioteca

Ferma de Vaci

Proiect / Agronomie
Informatii Proiect:
Numar de pagini: 12
Marime arhiva: 272.53Kb
Contine fisiere: doc
Numar de fisiere: 1
Tip document: Proiect
Domeniu: Agronomie
Nota pe site: 7 Ferma de Vaci, 7 out of 10 based on 1 rating
Valoare:
Gratis
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.


Fisiere in arhiva: (1)

 • Ferma de Vaci.doc

Extras din document:

Introducere
Pentru o ferma care creste vaci cu o productie marede lapte, furajul trebuie înteles ca o materie primacare se tansforma în lapte. De sortimentul de furaje,si mai ales de calitatea acestora, depinde în ceamai mare masura atât nivelul productiei de lapte câtsi starea de sanatate a vacilor. În aceeasi ordine deidei, trebuie spus ca nu poate fi conceputa o fermade vaci rentabila, fara asigurarea unor furaje debuna calitate si în cantitati suficiente. În prezent, prin lucrarile de ameliorare s-a ajuns înstadiul cînd, la foarte multe vaci, productia de laptepoate fi oricât de mare cu conditia ca vaca sa poataingera atatea substante nutritive câte sunt necesarepentru a se produce laptele. Dar nu numai atât, lavacile cu productie foarte mare, daca nu se asiguraprin furaje substantele nutritive necesare sustineriilactatiei , se consuma rezervele corporale (daca acestea exista) si pot aparea tulburari metabolice(în special cetoze) urmate de o reducere brusca aproductiei de lapte si a procentului de grasime sichiar pierderea animalelor.
Nu este suficient sa producem multe furaje, dacaacestea nu sunt de calitate. Practic vorbind,animalele pot sa “moara de foame“chiar daca au înpermanenta ieslea plina, însa cu furaje de slabacalitate, pe care animalele nu le consuma.
Când apreciem calitatea unor furaje, pe lânga valoarea lor nutritiva data de continutul în nutrienti (substantenutritive), esential este si consumabilitateaacestora. Cercetarile din ultimele decenii au fostaxate în mare masura pe acest aspect. În unelesisteme moderne de normare a hranirii, cum estede exemplu sistemul INRA elaborat în Franta, ca dealtfel si sitemul elaborat în tara noastra si care este în curs de a fi introdus în marea productie, se tineseama de acest aspect. Pe lânga calculareacapacitatii de ingerare a animalelor s-a determinatsi consumabilitatea pentru foarte multe furaje devolum, elaborându-se chiar si o unitate de masura,numita “unitate de satietate” sau de “încarcaredigestiva”. Toate acestea pentru a realiza unconsum cât mai mare de furaje de volum, cu caresa fie sustinuta o productie de lapte care la rândulei sa poata fi cât mai mare.
Scop si obiective
• Îmbunătăţirea calităţii mediului prin aplicarea unui management al gunoiului de bovine şi folosirea acestuia ca îngrăşământ organic pentru culturile furajere.
• Sporirea numerică şi îmbunătăţirea însuşirilor productive (lapte, carne).
• Sporirea productiei si calitatii pasunilor si faneturilor.
• Implemantarea unui sistem de rotatie a suprafetelor de pasunat.
Descrierea zonei si fermei
Pozitia geografica
Orașul Ștefan Vodă este amplasat în partea de Sud-Est a Republicii Moldova la 105 km de Chișinău. Din trei părți orașul este în apropiată vecinătate cu Ucraina. Până la orașul Tighina sunt 45 km iar până la stația de cale ferată din Căușeni 27 km.
Ferma se gaseste in zona vestica a comunei si cuprinde o suprafata de: 60 ha în regim neirigat din care 45 ha de pasuni si 15 ha de pamant arabil, pentru 58 de bovine:
• Vaci lapte – 28 capete
• Juninci - 6 capete
• Tineret femel peste 18 luni -4 capete
• Tineret femel 6 luni - 4 capete
• Tineret mascul 6 –12 luni – 8 capete
• Tineret mascul 0 – 6 luni - 8 capete


Previzualizare pagini: (12)

  Comentarii:

  UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚE AGRICOLE SI MEDICINĂ VETERINARĂ CLUJ-NAPOCA


  Documente similare:
  Preview document similar
  Proiectarea Unui Adapost cu o Capacitate de 25 Vaci...
  Proiectul contine 82 pagini in format doc cu o marime totala de 4.88 MB.
  Preview document similar
  Ferma de Vaci de Lapte cu Intretinere Libera
  Proiectul contine 76 pagini in format doc cu o marime totala de 120.8 KB.
  Preview document similar
  Ferma de Vaci cu Lapte
  Referatul contine 16 pagini in format doc cu o marime totala de 30.46 KB.
  Preview document similar
  Infiintarea unei Ferme de Vaci de Rasa Bruna, Cu un...
  Proiectul contine 41 pagini in format doc cu o marime totala de 618.7 KB.
  Preview document similar
  Tehnologii Ecologice de Cresterea Animalelor
  Referatul contine 15 pagini in format docx cu o marime totala de 225.09 KB.
  Preview document similar
  Infiintarea unei Ferme de Ingrasare a Taurinelor
  Referatul contine 17 pagini in format docx cu o marime totala de 31.09 KB.
  Carti recomandate:
  Allfa
  Nostime si induiosatoare, animale de ferma fac parte de multa vreme din memoria noastra colectiva: ele ne evoca jocurile copilariei sau primele noastre iesiri in natura si le privim intotdeauna cu afectiune. Ele cuceresc inimile tuturor. Prin intermediul acestei carti veti putea descoperi toate animalele care alcatuiesc universul incantator al... citeste tot
  Simpatice si emotionante, animalele de ferma apartin dintotdeauna memoriei noastre colective: amintindu-ne de jocurile din copilarie sau de primele excursii la tara, la bunici, le privim intotdeauna deschis si cu tandrete. Ele cuceresc inima fiecaruia dintre noi. De la ingamfatul cocos, cu creasta sa eleganta, la puisorii cei mai zglobii,... citeste tot
  Elisabeth Stoger
  Vitele sunt cea mai importanta specie din agricultura ecologica. Hranirea lor corespunzatoare estre o premisa a sanatatii, bunastarii si randamentului lor. Practicantii agriculturii ecologice se confrunta deseori cu dificultati in stabilirea unei ratii corecte de hrana pentru vitele lor. Aceasta carte atrage atentia asupra factorilor critici si... citeste tot