Iaurt Ecologic EcoDelicios

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 5605
Mărime: 106.36KB (arhivat)
Publicat de: Tudor Chiriță
Puncte necesare: 8
Academia de Studii Economice din Bucuresti Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului

Cuprins

  1. Capitolul I: Piata produsului
  2. Capitolul II: Cercetare de marketing privind preferintele consumatorilor
  3. 2.1 Obiectivele cercetarii
  4. 2.2 Ipotezele cercetarii
  5. 2.3 Chestionarul
  6. 2.4 Structura esantionului
  7. 2.5 Interpretarea datelor
  8. Capitolul III: Cercetare de marketing privind lansarea pe piata a iaurtului ecologic EcoDelicios
  9. 3.1 Obiectivele cercetarii
  10. 3.2 Ipotezele cercetarii
  11. 3.3 Chestionarul
  12. 3.4 Structura esantionului
  13. 3.5 Interpretarea datelor
  14. Capitolul IV: Mixul de marketing al noului produs
  15. 4.1 Politica de pret
  16. 4.2 Politica de produs si promovare
  17. 4.3 Politica de distributie
  18. 4.4 Politica de promovare
  19. Concluzii

Extras din proiect

Capitolul I: Piata produsului

Iaurtul ecologic

Scurt istoric

Iaurtul este un produs lactat rezultat in urma fermentatiei laptelui.Cuvantul provine din turceste de la yogurt care se trage de la verbul yogurtmak- a combina.Iautul isi are originea in Asia sau in Europa de Est si a aparut ca raspuns la nevoia de a conserva laptele peste cele cateva ore care urmau mulsului.Coagularea laptelui a fost desigur descoperita absolute intamplator.In foarte multe tari, Grecia, Turcia, Mongolia sau India, consumarea iaurtului face parte din traditie, dar incepand cu anii ’20 ai secolului al XXlea iaurtul se raspandeste si in Europa Occidentala.

Iaurtul ecologic contine lapte produs in sistem ecologic, adica in hrana vacilor nu s-au utilizat furaje obtinute prin utilizarea ingrasemintelor chimice, erbicidelor, insecticidelor si nici a hormonilor, antibioticelor sau a organismelor modificate genetic.Garantia ca produsul ecologic respecta normele impuse este data de organismul de certificare care inspecteaza operatorul ecologic.Ingredientele iaurtului ecologic sunt: lapte de vaca pasteurizat, grasime 3,7% si bacterii de fermentatie, numite Lactobacillus bulgaricus şi Streptococcus thermophilus.Iaurtul nu contine lapte praf sau gelatina, ceea ce denota un continut de calitate superioara, si niciun fel de E-uri chimice care sunt interzise in agricultura si alimentele obtinute in sistem ecologic.

Iaurtul are o serie de beneficii asupra sanatatii organismului.Are capacitatea de a aduce intestinului microorganisme folositoare este foarte bine venita dupa tratamentele îndelungate cu antibiotice puternice, care înlatura inclusiv flora normala din organismul nostru, situatie în care germeni precum Candida, o ciuperca prezenta obisnuit în mediu si pe mucoase, se înmultesc excesiv. Lactobacilus, unul din germenii iaurtului, ajuta la refacerea intestinului, creste absorbtia unor factori nutritivi, asigura sanatatea intestinului si stabilizeaza sistemul imunitar. Pentru a beneficia de toate calitatile iaurtului, trebuie ca el sa aiba înscrisa pe el temperatura scazuta de conservare (2-6 grade C) si termenul de garantie de maxim 30 de zile. Este indiciul cel mai sigur ca iaurtul respectiv este unul veritabil sau, cum deja se obisnuieste sa se numeasca, un "iaurt viu".

Tipuri de iaurt

Dupa natura laptelui folosit la prepararea lui, iaurtul se clasifica în 3 categorii: iaurt din lapte de vaca, din lapte de oaie sau din lapte de bivolita. Dupa continutul de grasime, iaurtul din lapte de vaca se clasifica în trei tipuri:

- tip extra - din lapte supus unei concentrari partiale cu 4% grasime

- tip gras - cu 3,2% grasime

- tip slab (din lapte smântânit) - cu 0,1% grasime

Cererea de iaurt ecologic

In cazul consumului de iaurt putem vorbi despre sezonalitatea cererii.Aceasta poate fi analizata astfel: in timpul anului cererea este mai ridicata vara deoarece este un produs care se consuma rece, iar iarna este mai scazuta.In timpul zilei iaurtul se consuma cu predilectie dimineata.

De asemenea cererea este influentata si de segmentarea pietei. Tipurile de segmentare folosite sunt : vârsta, sex, mediul de provenienta, gospodarie.

În functie de vârsta, avem urmatoarele segmente de piata: copii între (2 - 12 ani), adolescenti (13 - 23 ani), adulti (24 - 50 ani) si vârsta a treia peste 50 ani. Copii prefera în general iaurtul cu fructe, vanilie, ciocolata sau pe cele inghetate care câstiga din ce în ce mai multa notorietate, tinerii prefera iaurtul cu fructe , si pe cel simplu, iaurtul cu cereale, cel dietetic si cel simplu se adreseaza în general adultilor, batrânii consumând iaurt simplu.

În privinta consumului de iaurt o pondere mai ridicata o detin persoanele de sex feminine, acestea preferând iaurturile dietetice sau pe cele cu fructe. În rândul barbatilor se observa o cerere în crestere pentru iaurtul cu cereale, care ajuta la o mai buna digestie, fiind consumat de catre persoanele cu o viata sociala activa, care nu au timp sa îsi prepare o masa sanatoasa.

Produsul este consumat cu precadere de catre persoanele din mediul urban, cele din mediul rural consuma, în general, iaurt produs în gospodarie. Formarea unei familii (gospodarii) va influenta consumul de iaurt prin cresterea cantitatii deoarece se doreste o alimentatie sanatoasa. În cazul persoaneleor singure, necasatorite, consumul de iaurt este mai redus.

Desi in ultimul an, din cauza contextului economic, ritmul de crestere al pietei de produse ecologice din Romania a incetinit, jucatorii din domeniu spun ca cererea mare de astfel de produse duce la dezvoltarea segmentului.In anul 2011 cresterea pietei nu a mai fost la fel de mare precum in anii anteriori, mai ales in a doua parte a anului, din cauza situatiei economice, la care s-au adaugat cresterea TVA-ului si reducerea salarilor functionarilor publici cu 25%.Din septembrie 2011 s-a simtit o stagnare a cererii de iaurt ecologic.Principala cauza este lipsa banilor. . Chiar daca pentru multi consumatori ramane bariera de pret, astfel ca produsele bio sunt in continuare un segment de nisa, in mod clar exista o deschidere atitudinala fata de ele pe piata.

Consumul de iaurt ecologic in Europa:

• Germania 5%

• Anglia 3%

• Austria 3%

• Ungaria 2%

• Romania 1%

Se observa ca Romania consuma cel mai putin iaurt ecologic fata de alte tari ale Uniunii Europene.

Piata produselor eco din Romania este foarte disparata, tendintele fiind diferite.In Bucuresti si in orasele mari cererea de produse eco, respectiv iaurt este mai mare, iar in orasele mici si in mediul rural este mult mai mica.

Sondajele arata ca cererea de iaurt ecologic va creste in urmatorul an cu pana la 15%, deoarece din ce in ce mai multi oameni cauta sa manace sanatos.

Preview document

Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 1
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 2
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 3
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 4
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 5
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 6
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 7
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 8
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 9
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 10
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 11
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 12
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 13
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 14
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 15
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 16
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 17
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 18
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 19
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 20
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 21
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 22
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 23
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 24
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 25
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 26
Iaurt Ecologic EcoDelicios - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Iaurt Ecologic EcoDelicios.docx

Alții au mai descărcat și

Tehnologia Creșterii Cabalinelor

1.Importanta cresterii cabalinelor Munca sau forta de tractiune este principala productie de economica realizata de cabaline in conditii de...

Ecotehnica cultivării tutunului și hameiului

TIPUL DE SOL DIN REGIUNEA BUCURESTI Soluri de tip hidromorf si brun-roscate Caracteristici : soluri predominant lutoargiloase cu continut...

Lepidoptere

FLUTURELE ALB AL VERZEI - PIERIS BRASSICAE Fluturele alb al verzei este raspandit in majoritatea tarilor din Europa, in Asia (Japonia) si in...

Ai nevoie de altceva?