Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 35 în total
Cuvinte : 15549
Mărime: 1.36MB (arhivat)
Publicat de: Panagachie Danciu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gina Fantaneru
Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti Facultatea de Management şi Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală Specializarea Agroturism

Extras din proiect

În decembrie 1989, România a redevenit o naţiune liberă. Ţara noastră este gata să primească acum turişti din întreaga lume care să se bucure de minunata şi diversificata ei tradiţie culturală, de pitorescul peisajelor şi de posibilităţile de petrecere a timpului liber. Un nou val de entuziasm şi dăruire au redat strălucire obiectivelor turistice pentru a transforma România într-o destinaţie de vacanţă unică. Puteţi alege dintr-o gamă extrem de variată de activităţi şi de locuri de vizitat. Puteţi schia în staţiuni montane tradiţionale sau construite în acest scop sau puteţi să trândăviţi la soare pe plajele Mării Negre care sunt asemănătoare cu cele mediteraneene. Puteţi face drumeţii în locuri încă neumblate, unde râurile au apa cristalină, sau puteţi explora cu barca cei 5 640 km2 de sălbăticie din Delta Dunării. Din aceasta suprafaţă totală, 4 340 km2 se găsesc pe teritoriul României. Aici puteţi admira pelicani şi alte specii de păsări ameninţate de dispariţie, printre insule plutitoare acoperite de stuf. Puteţi, de asemenea, să vizitaţi muzeele şi galeriile de artă din oraşe şi să descoperiţi arhitectura specifică a acestora.

În primul rând, chiar numele ţării, România, ne reaminteşte faptul că civilizaţia Romei antice a avut o influenţă decisivă asupra evoluţiei sale şi că multe monumente datează din perioada respectivă. Puteţi admira, de asemenea, fortăreţe medievale, mănăstiri construite în stil bizantin, cu picturi murale exterioare, şi case ţărăneşti decorate în funcţie de specificul fiecărei regiuni, iar castelul lui Dracula este doar unul dintre numeroasele castele şi palate impresionante care pot fi vizitate.

În Transilvania puteţi asista la festivaluri populare care reprezintă o manifestare autentică a obiceiurilor locale, şi nu doar un spectacol special destinat vizitatorilor. Sculpturile în lemn sau obiectele de ceramică pe care le cumpără şi sunt făcute pentru a fi folosite cu plăcere, ele nu reprezintă simple suveniruri lipsite de valoare. Unul dintre aspectele extraordinare care caracterizează această ţară este patrimoniul ei folcloric. Timp de zeci de ani, el a fost foarte puţin cunoscut în afara hotarelor ţării. Dar patrimoniul României nu este doar unul folcloric. Bucureştiul era numit în perioada interbelică "Micul Paris" şi pe bună dreptate. Astăzi, sălile de opera şi de concerte, unde au loc spectacole de o excelentă calitate, expoziţiile permanente de artă, cum ar fi cea a sculptorului Constantin Brâncuşi, muzeele şi galeriile interesante sunt toate caracteristice noii şi sofisticatei sensibilităţi artistice a românilor.

Varietatea şi bogăţia atracţiilor turistice, naturale dar şi culturale şi istorice aduce România pe unul din primele locuri în Europa. Localizarea României la întretăierea mai multor drumuri europene facilitează accesul aici pe toate căile - cu avionul, maşina, trenul sau vaporul. Mai mult decat atât, puteţi vizita toate aceste locuri profitând de confortul oferit de tot mai multe hoteluri şi restaurante, de reţeaua internă de transport aerian, pe calea ferată sau cu autobuzul, toate la preţuri surprinzător de scăzute. Specialităţile culinare locale ş vinurile de regiune sunt o adevărată revelaţie. Să nu uităm că spectacolele de operă sunt de calitate şi accesibile tuturor. România merită sa fie vizitată! Veniţi să vă convingeţi singuri!

Argeşul a fost şi va ramâne unul dintre cele mai importante leagăne ale istoriei neamului romanesc, al culturii şi spiritualităţii sale, un judeţ în care istoria şi inteligenţa au dat de-a lungul veacurilor personalităţi de seamă ale României.

Cu o economie puternică, cu un deosebit potenţial uman şi şi beneficiind de resurse naturale semnificative, Argeşul se situează în primele patru judeţe ale ţării, din punct de vedere al creşterii economice şi are perspective reale de a-şi continua dezvoltarea într-un ritm susţinut, în toate domeniile vieţii sociale.

Tradiţionala ospitalitate românească alături de frumuseţea plaiurilor argeşene şi de atractivitatea potenţialului economic al judeţului, constituie argumente de necontestat în favoarea înscrierii judeţului Argeş pe harta priorităţilor.

Comuna Corbeni, judeţul Argeş, este o zonă subcarpatică deluroasă traversată de valea râului Argeş, la poalele Munţilor Făgăraş. Frumuseţea naturală a acestor meleaguri a născut legende şi uimeşte călătorul în orice anotimp al anului. Retrasă şi îndepărtată de aglomeraţia oraşului, Pensiunea Meridian oferă condiţiile de cazare necesare relaxării şi odihnei la munte. Pensiunea este amplasată pe un teren de 2000 m², cu o capacitate de cazare de maxim 26 persoane şi asigură condiţii excepţionale de cazare într-un cadru natural deosebit.

Comuna Corbeni – date generale:

- este situată în nord-vestul Munteniei, în judeţul Argeş, pe Valea Argeşului (Carpaţii Meridionali), la 20 km de Curtea de Argeş şi 165 Km de Bucureşti;

- suprafaţa: 6184 ha;

- populaţie: 5780;

- este străbătută de râul Argeş pe toată raza comunei;

- predomină pădurile de foioase şi conifere;

- terenuri agricole şi livezi de pomi fructiferi;

- ocupaţiile principale sunt tâmplăritul, agricultura, creşterea animalelor.

Potenţialul turistic al zonei – Comuna Corbeni prezintă:

- 7 pensiuni de 2

- 2 pensiune de 3

- 1 pensiune de 4

- 2 vile de 4 ****

- 5 gospodării care practică agroturismul

ATRACŢII ÎN ARGEŞ

-Prezentarea generală a produsului turistic

- Durata: 8 zile / 7 nopţi

- Perioada de desfăşurare: 15.06.2008 – 21.06.2008

- Transport: autocar

- Cazare: pensiune Meridian de 3

- Masa: penisune completă (6 zile) şi demipensiune (2 zile)

- Număr de ghizi: 1

- Număr de şoferi: 1

Pensiunea Meridian este aşezată pe marginea râului Argeş şi vă oferă un sejur plăcut alături de cei dragi. Satul Oeşti se află la 150 km depărtare de Bucureşti, capitala României, la 50 km de Piteşti, capitala judeţului Argeş şi la 13 km de oraşul Municipiu Curtea de Argeş, pe drumul naţional DN7C Curtea de Argeş – Căpăţâneni, care intră în Oeşti Pământeni la km 11, trece Argeşul în Ungureni, îl străbate urmând cursul râului spre Corbeni şi iese din Oeşti Ungureni la km 15. Drumul este complet modernizat.

Structura spaţiu cazare

Nr. total de locuri (persoane):26

Nr. camere duble:13 din care:

- cu baie proprie: 8

- fără baie proprie: 5

Numar băi comune: 2

Restaurant: cu acces public

Dotări camere: tv, balcon

Facilităţi

- Încălzire centrală proprie

- Apă caldă permanent

- Grătar

- Tv

- Semnal GSM

- Curte

- Număr locuri de parcare proprii: 20

Alte facilităţi:

- Magazin alimentar

- Bar - Terasă

- Restaurant

Preview document

Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 1
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 2
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 3
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 4
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 5
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 6
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 7
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 8
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 9
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 10
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 11
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 12
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 13
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 14
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 15
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 16
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 17
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 18
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 19
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 20
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 21
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 22
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 23
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 24
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 25
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 26
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 27
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 28
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 29
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 30
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 31
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 32
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 33
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 34
Mediul Rural Românesc - O Experiență de Neuitat - Pagina 35

Conținut arhivă zip

  • Mediul Rural Romanesc - O Experienta de Neuitat.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnologia Creșterii Cabalinelor

1.Importanta cresterii cabalinelor Munca sau forta de tractiune este principala productie de economica realizata de cabaline in conditii de...

Ecotehnica cultivării tutunului și hameiului

TIPUL DE SOL DIN REGIUNEA BUCURESTI Soluri de tip hidromorf si brun-roscate Caracteristici : soluri predominant lutoargiloase cu continut...

Lepidoptere

FLUTURELE ALB AL VERZEI - PIERIS BRASSICAE Fluturele alb al verzei este raspandit in majoritatea tarilor din Europa, in Asia (Japonia) si in...

Te-ar putea interesa și

Proiect turistic - Casa de Vacanță Rustic

Scurta introducere An de an, statisticile demonstreaza ca turismul în spatiul rural a facut multi adepti. Numeorase ratiuni sunt invocate pentru a...

Ai nevoie de altceva?