Metodologia și criteriile de clasificare a pensiunilor rurale și agroturistice din Elveția

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 4812
Mărime: 1.16MB (arhivat)
Publicat de: Agata Necula
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Romeo Cretu
UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ BUCUREŞTI FACULTATEA DE MANAGEMENT, INGINERIE ECONOMICĂ ÎN AGRICULTURĂ ŞI DEZVOLTARE RURALĂ

Extras din proiect

1.IMPORTANŢA TURISMULUI IN ELVEŢIA

Vocaţia turistică a Elveţiei este îndelungată, această ţară bucurându- se de o situaţie geografică de excepţie, precum şi de resurse turistice deosebite, atât naturale, cât şi antropice. Munţii Alpi rămân principalul produs de atracţie al Elveţiei, dar turismul urban şi cel de congrese au căpătat o importanţă considerabilă în ultimii ani. În Elveţia, turismul se află pe locul al treilea, între primele sectoare exportatoare ale economiei şi are o influenţă importantă asupra creşterii economice şi asupra creării de locuri de muncă.

Astfel, în anul 2000, încasările totale din turism reprezentau peste 50% din PIB, iar încasările din turismul internaţional au fost de 7 milioane de dolari SUA, adică aproximativ 10% din totalul exporturilor. Elveţia este totodată una dintre ţările în care cheltuielile legate de turism în străinătate sunt dintre cele mai ridicate.

După anul 1998, a fost realizată creşterea după o perioadă de recesiune pe care a cunoscut-o economia elveţiană. Turismul elveţian a suferit din cauza intensificării concurenţei, a apariţiei de noi destinaţii, de condiţii generale puţin favorabile ale economiei, precum şi datorită incapacităţii sectorului de a se adapta noilor condiţii de pe piaţa turismului mondial. În acest context, Comitetul pentru Turism al O.C.D.E. a examinat poli¬tica, programele şi mijloacele de acţiune ale turismului elveţian.

Dintre noile orientări şi reforme, aplicate în ultimii ani prin politica turismului, în Elveţia, Comitetul pentru Turism al OCDE a evidenţiat următoarele:

*Crearea şi aplicarea, de către administraţiile publice, a unei „Misiuni intersectoriale", destinată îmbunătăţirii cadrului în care se înscrie turismul şi să facă, din politica privind turismul, o politică economică orientată spre creştere. Pentru viitor, guvernul elveţian vede în turism un sector strategic al economiei, datorită puternicului său efect multiplicator, precum şi a nivelului ridicat al valorii adăugate, realizate pe fiecare angajat, comparativ cu cele din alte economii ale lumii.

*Reorganizarea Oficiului Naţional de Turism al Elveţiei, devenit „Elveţia Turism" (Suisse Tourisme), însoţită de comercializarea destinaţiilor sale, orientate, în special, către pieţe şi rezultate şi de crearea de noi mijloace de acţiune, bazate pe tehnologii ale informaţiei, cum este Centrala de informare şi de rezervare, precum şi site-ul de internet MySwitzerland.com. Această reformă a permis guvernului să realizeze economii considerabile, în privinţa costurilor stabilite şi să majoreze volumul cheltuielilor afectate produselor turistice ale ţării.

*Utilizarea unui noi mijloc de acţiune, destinat să încurajeze inovarea şi cooperarea în turism (InnoTour). Acest program întă¬reşte iniţiativele inter-întreprinderi şi inter-sectoriale şi contribuie, în mod direct, la creşterea încasărilor în sectorul turistic.

Eforturi considerabile au fost depuse din momentul creării con¬ceptului „Elveţia Turism", la începutul anilor 80, în cadrul poli¬ticii generale de dezvoltare economică şi teritorială durabilă, în scopul mai bunei integrări a turismului în politica de mediu, în special acordând atenţie creşterii calitative, şi nu cantitative, a acestui sector.

Formularea şi aplicarea unei strategii de parteneriat public-privat în domeniul promovării şi comercializării „produsului turistic", permiţând întregului sector să realizeze economii de scală şi de gamă.

Datorită reorganizării Administraţiei Naţionale a Turismului (A.N.T.), ale cărei efective (de salariaţi) sunt modeste, cheltuielile afectate politicii turismului nu au reprezentat niciodată decât 0,1 din ansamblul bugetului federal. A.N.T. îşi limitează acţiunea la supervizarea strategică şi aplicarea mijloacelor de promovare ale politicii turistice, prin organisme federale, orientate spre piaţă.

Au fost realizate eforturi considerabile în domeniul cercetării şi dezvoltării, inclusiv pentru punerea în aplicare a Contului Satelit al Turismului şi a altor instrumente precum Raportul de evaluare a turismului la nivel internaţional şi realizarea de previziuni în acest domeniu.

Comitetul pentru turism al O.C.D.E. a remarcat, totodată, că se menţin o serie de probleme de ordin structural, observând că turismul, în Elveţia, rămâne fragil, că ar trebui să urmeze anumite reforme etc. Astfel, Comitetul a recomandat Elveţiei:

- să nu-şi slăbească eforturile de îmbunătăţire a structurii şi a calităţii prestaţiilor şi produselor turistice şi să le adapteze unui nou mediu al concurenţei;

- să realizeze o evaluare aprofundată a Innotour, în scopul de a obţine un feed-back privind învăţămintele ce pot fi trase şi de a prelungi acest program în domeniile în care rămân necesare schimbări structurale;

Bibliografie

http://www.tourisme-rural.ch/

http://www.agrotourismus.ch/startseite/

http://ro.wikipedia.org/wiki/Elve%C8%9Bia

http://condat.blogspot.ro/2011/04/switzerland-use-of-stars-to-classify.html

http://www.swiss-switzerland.com/accommodation-switzerland.html#.Uu-vv_vWYXg

http://www.gastrosuisse.ch/dbFile/230466/Antrag_Internet_E.pdf

http://www.hotelclassification.ch/en/gastrosuisse-swiss-hotel-classification/

http://www.myswitzerland.com/en/home.html

Preview document

Metodologia și criteriile de clasificare a pensiunilor rurale și agroturistice din Elveția - Pagina 1
Metodologia și criteriile de clasificare a pensiunilor rurale și agroturistice din Elveția - Pagina 2
Metodologia și criteriile de clasificare a pensiunilor rurale și agroturistice din Elveția - Pagina 3
Metodologia și criteriile de clasificare a pensiunilor rurale și agroturistice din Elveția - Pagina 4
Metodologia și criteriile de clasificare a pensiunilor rurale și agroturistice din Elveția - Pagina 5
Metodologia și criteriile de clasificare a pensiunilor rurale și agroturistice din Elveția - Pagina 6
Metodologia și criteriile de clasificare a pensiunilor rurale și agroturistice din Elveția - Pagina 7
Metodologia și criteriile de clasificare a pensiunilor rurale și agroturistice din Elveția - Pagina 8
Metodologia și criteriile de clasificare a pensiunilor rurale și agroturistice din Elveția - Pagina 9
Metodologia și criteriile de clasificare a pensiunilor rurale și agroturistice din Elveția - Pagina 10
Metodologia și criteriile de clasificare a pensiunilor rurale și agroturistice din Elveția - Pagina 11
Metodologia și criteriile de clasificare a pensiunilor rurale și agroturistice din Elveția - Pagina 12
Metodologia și criteriile de clasificare a pensiunilor rurale și agroturistice din Elveția - Pagina 13
Metodologia și criteriile de clasificare a pensiunilor rurale și agroturistice din Elveția - Pagina 14
Metodologia și criteriile de clasificare a pensiunilor rurale și agroturistice din Elveția - Pagina 15
Metodologia și criteriile de clasificare a pensiunilor rurale și agroturistice din Elveția - Pagina 16
Metodologia și criteriile de clasificare a pensiunilor rurale și agroturistice din Elveția - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Metodologia si Criteriile de Clasificare a Pensiunilor Rurale si Agroturistice din Elvetia.docx

Alții au mai descărcat și

Tehnologia Creșterii Cabalinelor

1.Importanta cresterii cabalinelor Munca sau forta de tractiune este principala productie de economica realizata de cabaline in conditii de...

Ecotehnica cultivării tutunului și hameiului

TIPUL DE SOL DIN REGIUNEA BUCURESTI Soluri de tip hidromorf si brun-roscate Caracteristici : soluri predominant lutoargiloase cu continut...

Lepidoptere

FLUTURELE ALB AL VERZEI - PIERIS BRASSICAE Fluturele alb al verzei este raspandit in majoritatea tarilor din Europa, in Asia (Japonia) si in...

Te-ar putea interesa și

Cercetări cu privire la agroturismul montan

Teza de doctorat intitulată „Cercetări cu privire la managementul agroturistic montan în zona Caraş-Severin” îşi propune să studieze potenţialul...

Promovarea Serviciilor Turistice Caracteristice Hotelului

Capitolul I : Turismul fenomen economic actual 1.1. Clasificarile Organizatiei Mondiale a Turismului Intre formele de cazare comerciala ,...

Ai nevoie de altceva?