Sirop Natural de Capsuni

Proiect / Agronomie
Informatii Proiect:
Numar pagini: 16 pagini
Marime arhiva: 47.26 KB
Contine fisiere: doc
Numar fisiere: 1 fisier
Nota pe site: Nota  8 Sirop Natural de Capsuni , 8 out of 10based on 1 rating
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?
 • Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.
 • Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.
 • Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.
 • Click pentru mai multe detalii.

Extras din document:

SIROP NATURAL DE CAPSUNI

1.Grupa de produse

Siropurile de fructe sunt produse conservate cu ajutorul zaharului obtinute prin concentrarea sucurilor de fructe cu zahar si adios de acizi (citric, tartaric, etc.) imbuteliate in butelii si inchise in capsule.

Concentratia finala in substanta uscata atinge 75%.

Material prima utilizata, este formata din fructe proaspete sau din semifabricate conservate cu SO2 sau acid formic. In situatia folosirii unor semifabricate conservate cu acid formic acesta are proprietatea de a dezintegra pectina datorita caruia se obtine o limpezire directa fara sa se execute si alte operatii suplimentare, specifice.

Daca se folosesc materii prime sulfitate, obligatoriu acestea trebuie mai intai desulfitate. Cele mai avantajoase tehnici care pot fi folosite sunt desulfitarile prin fiebere sub vid.

La fabricarea siropului de capsuni se folosesc fructe proaspete sau conservate corespunzatoare.Calitatea materiei prime folosite in industria conservelor se apreciaza se tinand seama de conditiile impuse prin procesul tehnologic de prelucrare, calitatea fructelor proaspete fiind definita prin indicatori generali si individuali ai speciei si soiului.

1.2. Introducere

Capsuni.

Datorita multiplelor calitati dar mai ales pentru faptul ca sunt primele fructe de primavara , capsunele ocupa un loc important in industria de prelucrare.

Aceste fructe au o perioada scurta de recoltare , care insa se poate extinde . Recoltarea incepe in ultimile zile ale lunii mai-in sudul tarii si se prelungeste pana in prima decada a lunii iunie-in nordul tarii. Capsunile se cultiva cu precadere in judetele Satu Mare, Valcea , Ilfov , Rihor , productia depasind 30.000 t anual , cu tendinte catre 100.000 t in anii ce urmeaza.

Din cele aproximativ 70 de soiuri existente in cultura , cele mai importante , sunt : Aliso , Cambridge , Deutsch Everen , Farrfax , Fresno , Gorella ,Senga-Sengana , Souvenir, Surprise de Halles , Sachsen etc, din care numai Sunrise , Swanne , Talisman si Red Gauntel sunt soiuri de larga perspectiva.

Pentru prelucrare sunt apreciate soiurile de marime rezonabila dar mai ales acelea intens colorate (inclusiv pulpa) , al carora codita se poate elimina usor , cu ajutorul mijloacelor mecanizat.

Fructele capsuneului si arbustilor fructiferi sunt importante pentru alimentatia omului prin continutul de vitamine, saruri minerale, acizi organici si alte substante pe care acestea le contin. Este important faptul ca majoritatea vitaminelor sunt preluate din fructe si legume si, ca urmare , un consum cat mai variat de fructe pe o perioada lunga de timp asigura o functionare foarte buna a metabolismului uman.

Capsunile fiind primele fructe care apar primavara pe piata, contribuie din plin la revitalizarea organismului uman, avand pe langa rolul alimentar si un rol de prevenire sau ameliorare a unor difunctionalitati ale metabolismului uman.

2.Caracterizarea produsului alimentar

Schema tehnologica a siropului de capsuni

2.1.Descrierea operatiilor tehnologice

Receptia cantitativa si calitativa:

Spalarea : Spalarea fructelor se executa de obicei în doua etape : -prespalarea într-o instalatie cu suflanta si -spalarea,clătirea cu duturi cu apa.La unele fructe (zmeura, mure etc.) operatia de spalare nu este posibila din cauza pierderilor de substanta uscata si dehidratarii fructelor , în acest caz se impun conditii de igiena deosebite la recoltare si transport.


Fisiere in arhiva: (1)

 • Sirop Natural de Capsuni.doc

Previzualizare pagini (16):


  Documente similare:

  Preview Tehnologia Sucurilor cu Pulpa
  Tehnologia Sucurilor cu Pulpa
  Referatul contine 27 pagini in format doc cu o marime totala de 203.71 KB.
  Preview Obtinerea Siropului de Struguri
  Obtinerea Siropului de Struguri
  Proiectul contine 18 pagini in format doc cu o marime totala de 63.33 KB.
  Preview Contributia Substantelor Antioxidante la Conservarea Valorii Nutritive a Alimentelor si Sanatatii Consumatorilor
  Contributia Substantelor Antioxidante la Conservarea...
  Proiectul contine 15 pagini in format doc cu o marime totala de 17.42 KB.
  Preview Conservarea prin Concentrare, Fara Zahar, a Sucului de Capsuni
  Conservarea prin Concentrare, Fara Zahar, a Sucului...
  Proiectul contine 18 pagini in format docx cu o marime totala de 61.77 KB.
  Preview Biscuitii
  Biscuitii
  Proiectul contine 21 pagini in format docx cu o marime totala de 263.64 KB.
  Preview Siropul de Visine
  Siropul de Visine
  Proiectul contine 27 pagini in format docx cu o marime totala de 725.84 KB.