Caiet de practică SC Mecanica Marius SA

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 3789
Mărime: 3.86MB (arhivat)
Publicat de: Antonela Chelaru
Puncte necesare: 9

Extras din proiect

Descrierea generală a companiei

Mecanica MARIUS S.A. a fost înfinţată în anul 1948 şi a fost concepută iniţial pentru executarea de reparaţii capitale pentru tractoare şi fabricarea de piese de schimb pentru aceste tractoare. În anul 1968 firma a fost reconstruită în partea de est a oraşului, în zona industrială. A rămas în continuare aici şi s-a dezvoltat în mod constant. În prezent compania se întinde pe o suprafaţă de 25500 metri patraţi, din care 16000 reprezintă suprafaţă construită.

Profilul principal: Fabricant de maşini şi utilaje agricole, remorci agricole şi cisternă, remorci auto, piese de schimb pentru tractoare şi maşini agricole.

Gama de produse: Maşini agricole (pluguri clasice şi reversibile, grape cu discuri, cultivatoare,freze) remorci agricole şi cisternă, remorci pentru autoturisme, aparate pentru stropit (15 litri), componente pentru sistemele de irigaţii (aspersoare, stabilizatoare, racorduri, etc.), gamă variată de unelte agricole şi articole de uz gospodăresc, piese de schimb pentru tractoare (capete de bară, tobe de eşapament, bucşi din bronz, pinioane, etc.), piese de schimb pentru maşini agricole şi multe altele.

Capacităţi tehnice: Confecţii metalice, hală de prelucrări pe maşini unelte, hală lăcătuşerie, turnătorie de neferoase, atelier de reparaţii şi de întreţinere maşini unelte şi utilaje, atelier de fabricaţie şi reparaţie SDV-uri, injectări mase plastice, vopsitorie şi alte facilităţi.

Certificări: Toate produsele sunt testate şi verificate de Institutul Naţional pentru Maşini Agricole (INMA Bucureşti )

Activitățile desfășurate

De-a lungul stagiului de practică, am reușit, în departamentul de producție, să văd cum are loc realizarea produselor de la materie primă până la produs finit, dar și să văd ce înseamnă a fii un inginer și ce responsabilitate implică.

Din prima zi de practică am fost instruit cu securitatea și siguranța în muncă, atât a personalului companiei dar și a produselor finite.

Totul pleacă de la vestiare, înainte de intrarea pe secția de producție. Orice muncitor, inginer sau alt personal se schimbă de hainele de pe stradă, se echipează cu hainele de lucru specific. Pe parcursul stagiului de practică am purtat halat lung și încălțăminte cu fier în vârf pentru a proteja degetele de la picioare.

Aspectele care privesc securitatea şi sănătatea salariaţilor sunt reglementate de Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, Legea nr. 319/2006 – Legea securităţii şi sănătăţii în muncă, cu modificările și completările ulterioare, care se completează cu dispoziţiile legii speciale, ale contractelor colective de muncă aplicabile, precum şi cu normele şi normativele de protecţie a muncii.

Preview document

Caiet de practică SC Mecanica Marius SA - Pagina 1
Caiet de practică SC Mecanica Marius SA - Pagina 2
Caiet de practică SC Mecanica Marius SA - Pagina 3
Caiet de practică SC Mecanica Marius SA - Pagina 4
Caiet de practică SC Mecanica Marius SA - Pagina 5
Caiet de practică SC Mecanica Marius SA - Pagina 6
Caiet de practică SC Mecanica Marius SA - Pagina 7
Caiet de practică SC Mecanica Marius SA - Pagina 8
Caiet de practică SC Mecanica Marius SA - Pagina 9
Caiet de practică SC Mecanica Marius SA - Pagina 10
Caiet de practică SC Mecanica Marius SA - Pagina 11
Caiet de practică SC Mecanica Marius SA - Pagina 12
Caiet de practică SC Mecanica Marius SA - Pagina 13
Caiet de practică SC Mecanica Marius SA - Pagina 14
Caiet de practică SC Mecanica Marius SA - Pagina 15
Caiet de practică SC Mecanica Marius SA - Pagina 16
Caiet de practică SC Mecanica Marius SA - Pagina 17
Caiet de practică SC Mecanica Marius SA - Pagina 18
Caiet de practică SC Mecanica Marius SA - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Caiet de Practica SC Mecanica Marius SA.docx

Alții au mai descărcat și

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Te-ar putea interesa și

Caiet de practică - service auto

- aparate de sudura; - bancuri de redresare: Chief, Coiro; - aparate de geometrie, aparate de montat/demontat pneuri, aparate de echilibrat...

Ai nevoie de altceva?