Social Media - Factor Declanșator al unei Revoluții

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 6684
Mărime: 975.66KB (arhivat)
Publicat de: Gheorghe Ionescu
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. I. Introducere.3
  2. II. Social Media.4
  3. 1. Ce reprezinta social media ?..4
  4. 2. Diferențele dintre Social Media și mass-media tradițională.5
  5. 3. Cele 5 pericole ascunse ale rețelelor de socializare.7
  6. 4. Statistici privind dezvoltarea Social Media.8
  7. III. Studiu de caz: “Revoluția de Iasomie“din Tunisia.10
  8. 1. Imaginea de ansamblu.10
  9. 2. Cum a accelerat Social Media Revoluția din Tunisia.11
  10. 2.1 Fundamente.12
  11. 2.2 Protestele inițiale.12
  12. 2.3 Revoltele ajung să aiba o natura virala.13
  13. 2.4 Auto-organizarea împotriva haosului.15
  14. 2.5 Reacții viitoare.15
  15. 3. Deschizând regimurile închise: Care a fost rolul
  16. Social Media în timpul „Primaverii Arabe ?” . 16
  17. IV. CONCLUZII.19
  18. V. BIBLIOGRAFIE.24

Extras din proiect

Motto: “ Viitorul se află în mâinile noastre!”

I. Introducere

Mişcarea de protest la nivel național care a dus la răsturnarea regimului preşedintelui Tunisiei, Zine El Abidine Ben Ali la 14 ianuarie 2011 a fost prima de acest gen în lumea arabă. Utilizând reţelele sociale, în principal Facebook, tinerii din întreaga ţară s-au organizat, fără îndrumarea unor structuri formale, cum ar fi organizaţiile societăţii civile sau a partidelor politice.

Reacţionând la ani de înjosiri și umilințe, dificultăţi economice, şomaj şi de negare a libertăţilor fundamentale, tinerii tunisieni reprezentând diverse medii sociale, economice şi politice au fost cu adevărat motorul din spatele schimbarilor care au cuprins întreaga ţară.

II. SOCIAL MEDIA

1.Ce reprezintă Social Media ?

Mulți dintre noi cei interesați de optimizarea motoarelor de cautare gen Google, Yahoo, Bing ș.a.m.d sau de markteingul pe internet se poate să fi auzit inevitabil de conceptul de SOCIAL MEDIA. Acesta reprezintă un concept care este destul de uzitat în vremurile noastre, înspecial în domeniul marketingului folosit prin intermediul motoarelor de cautare pe Internet, dar după ce sunt întrebați, mulți oameni nu știu ceea ce reprezintă sau este Social Media cu adevarat și ce tipuri de siteuri sunt clasificate ca făcând parte din aceasta arie de referință.

“Deci, ce este social media ? – În esență, social media încorporează tehnologia online și metodele prin care orice individ poate “sherui”(impartași) informații de orice natura, opinii personale, schimba diferite perspective și gânduri privind problemele lumii sau să dezbată, în general, evoluția mass media în sine.”

Siteurile ce au conținut Social Media pot apărea în diferite feluri și forme precum:

• TEXT – textul este adesea folosit pentru a ne exprima opiniile sau pentru a scrie pe bloguri

• IMAGINI – imaginile și fotografiile pot exprima orice, de la poze făcute în vacantă, până la poze făcute de fotografi profesioniști

• SUNETE – social media îți dă oportunitatea de a crea podcasturi, pentru ca prietenii tai sau orice alți useri sa le poata downloada

• VIDEO – în limbaj popular, siteurile video reprezinta acele siteuri care iți permit să încarci filmulețul de la aniversarea ta întru-un loc unde poate fi vizionat de toata lumea

Cele mai populare tipuri de siteuri social media sunt extrem de faimoase in acest moment. Câteva exemple ale acestor siteuri sunt:

- Rețelele de socializare – siteuri care iți permit să iți creezi un profil personal, iar apoi să “chătuiești”(vorbești) cu ceilalți utilizatori, să discuți, să împărtășești conținut informațional cu alții, precum prieteni și familie. Exemple principale ale siteurilor gen rețele de socializare sunt MySpace, Bebo, sau Facebook.

- Wikis – wikiurile sunt siteuri care îți permit să creezi, editezi și să împărtășești informații despre un anumit subiect sau topic. Spre exemplu, Wikipedia, este unul dintre cele mai populare siteuri din lume, care te ajută să găsești informații de orice natura într-un mod facil și relativ ușor față de “mersul la bibliotecă”.

- Video sharing – siteurile ce au această proprietate iți permit ție ca utilizator să uploadezi și să împartășești clipurile tale personale cu restul comunității online. Un exemplu perfect al unui site ce iți dă oportunitatea să realizezi acest lucru este YouTube.

- Photo sharing – siteurile în care iți poți împărtași fotografiile oferă userilor săi să uploadeze poze și imagini într-un cont personal ce pot fi vizualizate de utilizatorii online din lumea întreagă. Un exemplu concludent în acest site îl reprezinta Flickr.

- Agregatele de știri - agregatele de știri furnizează cele mai recente informații publicate de userii diferitelor siteuri de orice gen din întreaga lume. De exemplu Digg, este unul dinte cele mai mari agregate de știri, cu una dintre cele mai dedicate comunități.

- “Semnul de carte”social – acest gen de siteuri permit utilizatorilor sa marcheze in mod public pagini web pe care ei le consideră valoroase, pentru a le împărtași mai târziu cu alți utilizatori de internet

- Gamingul online – gamingul online este bazat adesea pe diferite comunitați. World of Warecraft este cel mai elocvent exemplu de gaming online.

- Aplicații prezente – aceste siteuri iți permit să postezi micro bloguri- like posturi, pentru a anunța ce faci în prezent. Twitter este un bun exemplu al acestei aplicații, precum si Facebook.

Această listă nu este realizată sub nici o formă într-o maniera exhaustiva pentru că sunt deasemeni mult mai multe tipuri de siteuri social media pe Internet. Și din cauză că frontul social-media se află intr-o continuă mișcare , chiar daca exista o posibilitate de a lista toate varietățile de siteuri social media care exista în prezent, va fi probabila expirată în timp ce noi citim acest referat, deoarece noi și inovative siteuri media apar zi de zi.

Preview document

Social Media - Factor Declanșator al unei Revoluții - Pagina 1
Social Media - Factor Declanșator al unei Revoluții - Pagina 2
Social Media - Factor Declanșator al unei Revoluții - Pagina 3
Social Media - Factor Declanșator al unei Revoluții - Pagina 4
Social Media - Factor Declanșator al unei Revoluții - Pagina 5
Social Media - Factor Declanșator al unei Revoluții - Pagina 6
Social Media - Factor Declanșator al unei Revoluții - Pagina 7
Social Media - Factor Declanșator al unei Revoluții - Pagina 8
Social Media - Factor Declanșator al unei Revoluții - Pagina 9
Social Media - Factor Declanșator al unei Revoluții - Pagina 10
Social Media - Factor Declanșator al unei Revoluții - Pagina 11
Social Media - Factor Declanșator al unei Revoluții - Pagina 12
Social Media - Factor Declanșator al unei Revoluții - Pagina 13
Social Media - Factor Declanșator al unei Revoluții - Pagina 14
Social Media - Factor Declanșator al unei Revoluții - Pagina 15
Social Media - Factor Declanșator al unei Revoluții - Pagina 16
Social Media - Factor Declanșator al unei Revoluții - Pagina 17
Social Media - Factor Declanșator al unei Revoluții - Pagina 18
Social Media - Factor Declanșator al unei Revoluții - Pagina 19
Social Media - Factor Declanșator al unei Revoluții - Pagina 20
Social Media - Factor Declanșator al unei Revoluții - Pagina 21
Social Media - Factor Declanșator al unei Revoluții - Pagina 22
Social Media - Factor Declanșator al unei Revoluții - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Social Media - Factor Declansator al unei Revolutii.docx

Alții au mai descărcat și

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Ai nevoie de altceva?