Biblioteca

Reglare Pozitie Unghiulara

Proiect / Automatica
Informatii Proiect:
Numar de pagini: 24
Marime arhiva: 1.37Mb
Contine fisiere: doc
Numar de fisiere: 1
Tip document: Proiect
Domeniu: Automatica
Nota pe site: 7 Reglare Pozitie Unghiulara, 7 out of 10 based on 1 rating
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

 • Reglare Pozitie Unghiulara.doc

Extras din document:

Tema de proiect:
Sa se proiecteze un sistem de reglare a pozitiei unghiulare a axului unui motor de curent continuu utilizand placa de achizitie AT-MIO-16 si mediul de programare Labview.
Continutul proiectului:
1. Scurta descriere a modalitatii de testare si configurare a placi de achizitie AT-MIO-16 de la National Instrument;
2. Modelul matematic al motorului de curent continuu ;
3. Simularea sistemului de reglare in circuit inchis sub Simulink si adoptarea parametrilor regulatorului;
4. Discretizarea functiei de transfer a regulatorului si a motorului folosind metoda transformarii biliniare.
5. Implementarea in Labview a programelor ce descriu regulatorul de tip PID respectiv motorul de curent continuu si testarea raspunsului acestora la o succesiune de semnale treapta.
6. Realizarea conexiunilor electrice intre placa de achizitie, amplificatorul de mare putere si servomotorul de curent continuu precum si verificarea corectitudinii realizarii acestora.
7. Reglarea propriu-zisa a pozitiei unghiulare a axului servomotorului de curent continuu cu ajutorul placii de achizitie AT-MIO-16 si a regulatorului virtual impelementat in Labview pe un calculator personal.
1. Testarea si configurarea placii de achizitie
Pentru verificarea si prezentarea modului de folosire a placii de achizitie AT-MIO-16 de la National Instrument se poate lansa utilitarul NI-DAQ Configuration Utility din pachetul de programe al driver-ului NI-DAQ instalat in prealabil pe calculatorul in care este amplasata placa de achizitie.
In cazul in care avem o singura placa de achizitie amplasata pe calculator in meniu va aparea implicit Device #1,plus inca alte cateva informatii referitoare la adresa de baza asociata placii,in cazul nostru 220 H,canalele DMA(Direct Memory Acces) 6 si 7 precum si nivelul de intrerupere care are valoarea 5(IRQ).Prin apasarea butonului de configurare/test din meniul principal se deschide o alta fereastra in care se poate realiza o verificare a setarilor si configurarea adresei de baza(care trebuie sa corespunda cu setarea de pe placa).Prin apsarea push-butonului Hardware se pot vizualiza/testa setarile pentru intrarile analogice si iesirile analogice.
Pentru testarea configuratiei placii si pentru aplicatiile de achizitii de date se va folosi o sursa de tensiune si un voltmetru de curent continuu.Sursa de tensiune se conecteaza la bornele 2,3 ale modulului de intrare 5B41-02(de banda larga) de pe canalul de intrare analogic 0,situate pe rack-ul exterior.Voltmetrul va fi cuplat la iesirea analogica 0(pini 20,23 ai conectorului I/O prezentat in figura de mai jos) al placii AT-MIO-16:
Pentru testare se va apasa butonul Test.
Pentru testarea intrarii analogice de pe canalul 0 se va conecta sursa de tensiune din care se va furniza o tensiune (pana in 5 V).La apasarea butonului Analog Input va fi afisata tensiune citita de placa si un semnal de eroare(0 in cazul in functionarii corecte).
Pentru testarea iesirii analogice de pe canalul 0 se va introduce in caseta Voltage o tensiune continua(de exemplu 3 V) si se apasa butonul Analog Output.Pe voltmetrul continuu conectat la iesirea 0 trebuie sa fie citita tensiunea de 3 V.
2. Modelul matematic al servomotorului de curent continuu
Servomotorul de curent continuu utilizat este prezentat in figura urmatoare:


Previzualizare pagini: (24)

  Documente similare:
  Preview document similar
  Sistem de Reglare a Debitului de SO2
  Proiectul contine 57 pagini in format doc cu o marime totala de 495.89 KB.
  Preview document similar
  Motorul Pas cu Pas
  Proiectul contine 18 pagini in format doc cu o marime totala de 218.12 KB.
  Preview document similar
  Analiza si Reglarea unui Sistem...
  Proiectul contine 54 pagini in format doc cu o marime totala de 1.25 MB.
  Preview document similar
  Proiectarea unui Sistem cu Reglare Automata a Debitului
  Proiectul contine 24 pagini in format doc cu o marime totala de 1.47 MB.
  Preview document similar
  Reglarea Automata a Nivelului de Lichid
  Proiectul contine 27 pagini in format doc cu o marime totala de 1.41 MB.
  Preview document similar
  Proiectarea unui Circuit de Comanda pentru un Motor...
  Referatul contine 12 pagini in format doc cu o marime totala de 111.49 KB.
  Carti recomandate:
  Irina Holdevici

  Lucrarea de fata abordeaza un subiect de un real interes pentru o categorie larga de cititori preocu-pati de aspectele psihologice ale perfor-mantei umane in general.
  Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca exista unele elemente comune care caracte-rizeaza per-sonalitatea omului care reuseste indiferent de domeniul de... citeste tot
  Irina Holdevici
  Lucrarea de fata abordeaza un subiect de un real interes pentru o categorie larga de cititori preocu-pati de aspectele psihologice ale perfor-mantei umane in general. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca exista unele elemente comune care caracte-rizeaza per-sonalitatea omului care reuseste indiferent de domeniul de activitate. Desigur,... citeste tot
  Gianluca Mech, Mihaela Borcea
  Mihaela Borcea a lansat in Romania o carte de nutritie in colaborare cu Gianluca Mech (expertul in alimentatie care a promovat dieta Tisanoreica)

  Cartea este un suport pentru toate persoanele care vor sa abordeze o cale sanatoasa in lupta cu pastrarea siluetei dar si a unui tonus pozitiv in activitatile de zi cu zi. Cartea se... citeste tot