Biblioteca

Reglare Pozitie Unghiulara

Valoare:

4 puncte*

Marime:

1.37Mb

Pagini:

24

Nota:
7 Reglare Pozitie Unghiulara, 7 out of 10 based on 1 rating
Contine fisiere:

doc


Domenii:

Automatica


* de la numai 1.77 Lei, cumparand puncte sau poti obtine puncte daca postezi documente (vezi detalii)
Orice document downloadat sau uploadat este adaugat in Biblioteca Mea

Fisiere arhiva: (1)

 • Reglare Pozitie Unghiulara.doc
Vezi informatii descarcari anterioare

Extras din document:

Tema de proiect:
Sa se proiecteze un sistem de reglare a pozitiei unghiulare a axului unui motor de curent continuu utilizand placa de achizitie AT-MIO-16 si mediul de programare Labview.
Continutul proiectului:
1. Scurta descriere a modalitatii de testare si configurare a placi de achizitie AT-MIO-16 de la National Instrument;
2. Modelul matematic al motorului de curent continuu ;
3. Simularea sistemului de reglare in circuit inchis sub Simulink si adoptarea parametrilor regulatorului;
4. Discretizarea functiei de transfer a regulatorului si a motorului folosind metoda transformarii biliniare.
5. Implementarea in Labview a programelor ce descriu regulatorul de tip PID respectiv motorul de curent continuu si testarea raspunsului acestora la o succesiune de semnale treapta.
6. Realizarea conexiunilor electrice intre placa de achizitie, amplificatorul de mare putere si servomotorul de curent continuu precum si verificarea corectitudinii realizarii acestora.
7. Reglarea propriu-zisa a pozitiei unghiulare a axului servomotorului de curent continuu cu ajutorul placii de achizitie AT-MIO-16 si a regulatorului virtual impelementat in Labview pe un calculator personal.
1. Testarea si configurarea placii de achizitie
Pentru verificarea si prezentarea modului de folosire a placii de achizitie AT-MIO-16 de la National Instrument se poate lansa utilitarul NI-DAQ Configuration Utility din pachetul de programe al driver-ului NI-DAQ instalat in prealabil pe calculatorul in care este amplasata placa de achizitie.
In cazul in care avem o singura placa de achizitie amplasata pe calculator in meniu va aparea implicit Device #1,plus inca alte cateva informatii referitoare la adresa de baza asociata placii,in cazul nostru 220 H,canalele DMA(Direct Memory Acces) 6 si 7 precum si nivelul de intrerupere care are valoarea 5(IRQ).Prin apasarea butonului de configurare/test din meniul principal se deschide o alta fereastra in care se poate realiza o verificare a setarilor si configurarea adresei de baza(care trebuie sa corespunda cu setarea de pe placa).Prin apsarea push-butonului Hardware se pot vizualiza/testa setarile pentru intrarile analogice si iesirile analogice.
Pentru testarea configuratiei placii si pentru aplicatiile de achizitii de date se va folosi o sursa de tensiune si un voltmetru de curent continuu.Sursa de tensiune se conecteaza la bornele 2,3 ale modulului de intrare 5B41-02(de banda larga) de pe canalul de intrare analogic 0,situate pe rack-ul exterior.Voltmetrul va fi cuplat la iesirea analogica 0(pini 20,23 ai conectorului I/O prezentat in figura de mai jos) al placii AT-MIO-16:
Pentru testare se va apasa butonul Test.
Pentru testarea intrarii analogice de pe canalul 0 se va conecta sursa de tensiune din care se va furniza o tensiune (pana in 5 V).La apasarea butonului Analog Input va fi afisata tensiune citita de placa si un semnal de eroare(0 in cazul in functionarii corecte).
Pentru testarea iesirii analogice de pe canalul 0 se va introduce in caseta Voltage o tensiune continua(de exemplu 3 V) si se apasa butonul Analog Output.Pe voltmetrul continuu conectat la iesirea 0 trebuie sa fie citita tensiunea de 3 V.
2. Modelul matematic al servomotorului de curent continuu
Servomotorul de curent continuu utilizat este prezentat in figura urmatoare:


  Documente similare:
  Preview document similar
  Sistem de Reglare a Debitului de SO2
  Proiectul contine 57 pagini in format doc cu o marime totala de 495.89 KB.
  Preview document similar
  Motorul Pas cu Pas
  Proiectul contine 18 pagini in format doc cu o marime totala de 218.12 KB.
  Preview document similar
  Analiza si Reglarea unui Sistem Cazan-Turbina-Generator-Sistem...
  Proiectul contine 54 pagini in format doc cu o marime totala de 1.25 MB.
  Preview document similar
  Proiectarea unui Sistem cu Reglare Automata a Debitului
  Proiectul contine 24 pagini in format doc cu o marime totala de 1.47 MB.
  Preview document similar
  Reglarea Automata a Nivelului de Lichid
  Proiectul contine 27 pagini in format doc cu o marime totala de 1.41 MB.
  Preview document similar
  Proiectarea unui Circuit de Comanda pentru un Motor Pas cu Pas
  Referatul contine 12 pagini in format doc cu o marime totala de 111.49 KB.
  Carti recomandate:
  Irina Holdevici

  Lucrarea de fata abordeaza un subiect de un real interes pentru o categorie larga de cititori preocu-pati de aspectele psihologice ale perfor-mantei umane in general.
  Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca exista unele elemente comune care caracte-rizeaza per-sonalitatea omului care reuseste indiferent de domeniul de... citeste tot
  Irina Holdevici
  Lucrarea de fata abordeaza un subiect de un real interes pentru o categorie larga de cititori preocu-pati de aspectele psihologice ale perfor-mantei umane in general. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca exista unele elemente comune care caracte-rizeaza per-sonalitatea omului care reuseste indiferent de domeniul de activitate. Desigur,... citeste tot
  Gianluca Mech, Mihaela Borcea
  Mihaela Borcea a lansat in Romania o carte de nutritie in colaborare cu Gianluca Mech (expertul in alimentatie care a promovat dieta Tisanoreica)

  Cartea este un suport pentru toate persoanele care vor sa abordeze o cale sanatoasa in lupta cu pastrarea siluetei dar si a unui tonus pozitiv in activitatile de zi cu zi. Cartea se... citeste tot