Biblioteca

Utilizarea Senzorilor de Proximitate

Proiect / Automatica
Informatii Proiect:
Numar de pagini: 25
Marime arhiva: 632.83Kb
Contine fisiere: doc
Numar de fisiere: 1
Tip document: Proiect
Domeniu: Automatica
Nota pe site: 8 Utilizarea Senzorilor de Proximitate, 8 out of 10 based on 1 rating
Profesor indrumator / Prezentat Profesorului:
Herta Steluta
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

 • Utilizarea Senzorilor de Proximitate.doc

Din cuprins:
CUPRINS 1
ARGUMENT 2
CAPITOLUL I. INTRODUCERE 3
I.1 SENZORI DE PROXIMITATE 3
CAPITOLUL II. TRADUCTOARE ȘI SENZORI DE PROXIMITATE 7
II.1 TRADUCTOARE INDUCTIVE DE PROXIMITATE 8
II.2. TRADUCTOARE MAGNETICE DE PROXIMITATE 10
II.3. ELEMENTE SENSIBILE CAPACITIVE PENTRU TRADUCTOARE DE PROXIMITATE 11
II.4 ELEMENTE SENSIBILE FOTOELECTRICE PENTRU TRADUCTOARE DE PROXIMITATE 12
II.5 ELEMENTE SENSIBILE FLUIDICE PENTRU TRADUCTOARELE DE PROXIMITATE 13
II.6. TRADUCTOARE INTEGRATE DE PROXIMITATE. 17
II.6.1 SENZORUL INDUCTIV INTEGRAT DE PROXIMITATE 17
II.7. SENZORUL MAGNETIC INTEGRAT DE PROXIMITATE 20
CAPITOLUL III. NORME DE PROTECțIA MUNCII 22
ANEXĂ 24
BIBLIOGRAFIE 25

Extras din document:

Argument
Tema proiectului meu „Utilizarea senzorilor de proximitate” face parte integrantă din domeniul pregătirii mele profesionale pentru meseria de tehnician mecatronist.
În cei patru ani de studiu am abordat întreaga gamă de module de pregătire în domeniu însă cel mai mult m-a atras modulul care are o largă aplicabilitate în domeniul mecatronicii.
În cadrul elaborării proiectului meu a trebuit să-mi extind aria de cunoştinţe studiind bibliografia recomandată de coordonator, fapt ce îmi permite o pregătire profesională mai bună, proiectul meu având aplicabilitate în multe domenii ale mecatronicii.
Tema aleasă este structurată în capitole abordate separat ca părţi distincte.
Contribuţia personală privind elaborarea proiectului constă în selectarea informaţiilor tehnice/practice şi teoretice specifice specializării, structurarea pe capitole a acestora.
Lucrarea prezintă în mod sintetic şi actualizat sub forma unor scheme principalele aspecte, importanţa, rolul, identificarea tipurilor de senzorilor de proximitate.
În elaborarea lucrării am folosit cunoştinţe tehnice/teoretice asimilate la diferite obiecte de învăţământ studiate în anii de liceu: electrotehnică, automatizări, discipline de specialitate şi laboratoare practice.
În partea finală a lucrării am specificat bibliografia utilizată.
În etapa actuală de dezvoltare a societăţii româneşti, aproape că nu există domeniu al activităţii economico-sociale în care să nu se folosească instalaţii şi aparate electrice şi electronice. Larga răspândire a acestora precum şi perfecţionarea şi diversificarea lor necesită un nivel de pregătire cât mai ridicat pentru a fi capabil să răspundă cerinţelor impuse de dezvoltarea ştiinţei şi tehnicii contemporane.
În scopul asigurării unei activităţi cât mai eficiente în vederea realizării unor produse şi servicii fiabile, participarea la procesul economic în economia de piaţă trebuie să aibă în vedere calitatea sa de calificat dar şi de om moral.
Proiectul meu poate constitui bază de studiu pentru colegii mei din anii mai mici din acest domeniu de pregătire întrucât el va face parte din fondul de carte al bibliotecii Grup Școlar Industrial Luduș.
Capitolul I. Introducere
Conducerea unui proces presupune informații cât mai complete și corecte asupra parametrilor mărimilor fizice care caracterizează acel proces.
În cazul unui proces automatizat, conducerea sistemului se face fără intervenția omului, pe baza informațiilor culese din proces cu ajutorul traductoarelor.
Într-o definiție succintă senzorul este un sistem destinat determinării unei sau unor proprietăți, cuprinzând atât traductorul, care transformă mărimea de intrare în semnal electric util, cât și circuite pentru adaptarea și conversia semnalelor, și eventual pentru prelucrarea și evaluarea informațiilor.
Există foarte multe clasificări ale senzorilor și traductoarelor:
- cu sau fără contact,
- absoluți sau incrementali (în funcție de mărimea de intrare),
- analogici sau digitali (în funcție de mărimea de ieșire) etc.
Senzorii și traductoarele sunt elemente tipice ale sistemelor de automatizare. De asemenea sunt utilizați și în cazul cercetării, analizelor de laborator - senzorii și traductoarele fiind incluse în lanțuri de măsurare complexe, care sunt conduse automat.
Alegerea senzorilor și traductoarelor trebuie făcută ținând cont de proprietatea de monitorizat, de domeniul în care variază aceasta, de dimensiunile ce trebuie respectate sau de geometria sistemului, de conditii speciale de mediu sau de lucru, de tipul mărimii de ieșire și nu în ultimul rând de cost.
Astfel pot fi identificați senzori de proximitate, traductoare de tip Hall, traductoare de deplasare și viteză, senzorișsi traductoare de forță, senzori de temperatură, senzori de umiditate, senzori pentru gaze, senzori de curent, switch-uri optice, senzori de presiune, cititoare de coduri de bare etc.
I.1 Senzori de proximitate
În sens larg proximitatea se referă la gradul de apropiere dintre două obiecte, dintre care unul reprezintă sistemul de referință. Senzorii de proximitate sunt senzori de investigare, a căror particularități constau în distanțele mici de acțiune (zecimi de mm și mm), și în faptul că în multe cazuri sunt utilizați la sesizarea prezenței în zona de acțiune.
Senzori de proximitate capacitivi
Senzorii capacitivi se bazează pe variația capacității electrice într-un circuit, și au avantajul că pot detecta și obiecte nemetalice. Sunt însă sensibili la factori perturbatori, cum ar fi murdărirea feței active.
Senzori de proximitate inductivi
Aceștia sunt cei mai răspândiți, fiind realizați într-o plajă largă de variante și tipodimensiuni. Elementul activ al unui astfel de senzor este un sistem format dintr-o bobină și un miez de ferită. Obiectul a cărui prezență se determină trebuie să fie metalic. Mărimea de ieșire poate fi analogică (proporțional cu distanța dintre suprafața activă și obiect), sau statică (aceeași valoare atât timp cât senzorul este activat).


Previzualizare pagini: (25)

  Documente similare:
  Preview document similar
  Curs Automatizari
  Cursul contine 160 pagini in format pdf cu o marime totala de 7.75 MB.
  Preview document similar
  Traductoare de Temperatura Bazate pe Efecte...
  Referatul contine 23 pagini in format doc cu o marime totala de 195.71 KB.
  Preview document similar
  Automatizarea ai Monitorizarea Punctelor Termice din...
  Proiectul contine 92 pagini in format doc cu o marime totala de 187.64 KB.
  Preview document similar
  Senzori, Traductoare, Sisteme de Achizitii
  Cursul contine 91 pagini in format doc cu o marime totala de 9.45 MB.
  Preview document similar
  Principiile Stocarii Magnetice
  Proiectul contine 58 pagini in format doc, ppt cu o marime totala de 1.94 MB.
  Preview document similar
  Traductoare Rezistive
  Proiectul contine 35 pagini in format doc cu o marime totala de 1.07 MB.
  Carti recomandate:
  Lucian Ciobanu
  PARTEA I: PROBLEME GENERALE
  CAPITOLUL 1.Clasificari si caracteristici ale senzorilor
  CAPITOLUL 2. Principii de functionare ale senzorilor PARTEA a II-a: SENZORI PENTRU MARIMI FIZICE
  CAPITOLUL 3. Senzori de pozitie si deplasare
  CAPITOLUL 4. Senzori de viteza si acceleratie
  CAPITOLUL 5. Senzori de prezenta si alarmareciteste tot
  Enczi Zoltan
  Tehnica digitala a pornit o revolutie in dezvoltarea aparatelor digitale SLR. Au aparut DSLR-urile cu pret mic si o calitate a imaginii foarte buna, care au aproape aceleasi performante ca primele DSLR-uri profesionale de acum cativa ani.

  Producatorii isi doteaza aparatele foto cu multiple functii inteligente pentru a le... citeste tot
  Jan Tuma
  Precipitatiile caracteristice climei noastre nu asigura cantitatea de apa suficienta, motiv pentru care plantele din gradini si balcoane necesita irigare.
  In locul stropitorii si furtunului, in ziua de azi sunt utilizate sisteme moderne de irigare cu aspersoare cu ridicare sau cu stropire cu picurare, ascunse sub plante. Irigarea a... citeste tot