Practică la Banca Comercială ion Țiriac

Proiect
8.8/10 (4 voturi)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 13980
Mărime: 57.14KB (arhivat)
Publicat de: Robert Teodorescu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Neagu Neculai

Extras din proiect

Banca Tiriac este cea mai mare banca privata fondata In Romania dupa anul 1989.

Infiintarea bancii este rezultatul curajului si viziunii inisiatorilor sai - Grupul de Firme "Ion Tiriac". Peste 5500 de investitori, persoane fizice si companii, s-au alaturat acestei initiative.

Banca Tiriac a devenit operationala In aprilie 1991. Capitalul social initial a fost majorat succesiv, atingand in prezent 186.981.931, 20 lei.

Inca de la inceputul activitatii sale Banca Tiriac s-a bucurat de o reputatie internationala excelenta, care a fost evidentiata in Aprilie 1993 cand Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a devenit unul dintre actionarii principali ai bancii - prima participare a BERD la capitalul social al unei banci din Europa Centrala si de Est.

De la fondarea sa Banca Tiriac a evoluat permanent devenind in prezent o institutie puternica care numara 1000 de angajati si 61 de sucursale, agentii si puncte de lucru situate in aproape toate centrele economice importante ale tarii.

Banca Tiriac se numara printre institutiile bancare puternice si performante care activeaza pe piata romaneasca. Ca o recunoastere a realizarilor sale Agentia Fitch IBCA a ridicat ratingul bancii pe termen lung de la B la B+ cu prespectiva stabila si a reconfirmat rating-ul pe termen scurt B, individual D si de sprijin 5T.

In anul 2000, Banca Tiriac a intrat pentru prima oara in topul celor mai puternice 75 de banci din Europa Centrala si de Est, clasificare efectuata de prestigioasa agentie americana de rating Standard&Poors. De asemenea Banca Tiriac s-a situat in randul primelor cinci banci comerciale din Romania care au fost incluse in clasamentul celor mai importante 100 de banci comerciale din Europa Centrala si de Est, dupa revista britanica "The Banker".

Banca Tiriac este permanent preocupata de stabilirea de relatii de corespondent cu diferite banci din Romania si din intreaga lume pentru a asigura rapiditatea operatiunilor interne si externe si pentru a oferi clientilor sai servicii de calitate.

Banca Tiriac este membra: SWIFT, VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRESS, DINERS, JCB, REUTERS si ROMCARD.

II. Prezentarea activitatii Bancii Comerciale Ion Tiriac

Este foarte greu de prezentat activitatea unei banci cum este B.C.I.T. , chiar daca este vorba de mai multi ani de functionare.

Pentru Banca Comerciala Ion Tiriac , acesti ani sunt foarte intensi si reflecta o ascensiune si dezvoltare rapida , un proces combinat cu acumulari cantitative si calitative , o cursa contra cronometru pentru un loc cât mai bun pe podium. .

În cadrul activitatii de creditare retinem urmatoarele aspecte mai importante

- " Creditele au fost destinate cu prioritatile activitatilor productive , iar in cadrul acestora productiei pentru export

- " În acelasi timp , au fost sprijiniti agentii economici care au prezentat cereri si programe de restructurare si retehnologizare

- " Dinamica creditului destinat clientilor din sectorul privat a fost superioara creditelor totale angajate ;

- " Creditul în valuta a luat o mare amploare în ultimii ani , în conditiile în care banca s-a oferit sa asigure o parte însemnata.din.resursele.pentru.importurile.din.economie;

- Au fost contractate importante linii de credit din strainatate destinate agentilor economici .

- B.C.I.T.. a conceput creditul din punctul de vedere al clientilor ca o sursa de finantare necesara desfasurarii , dezvoltarii sau restrucurarii lor , iar pentru banca reprezinta un plasament cu risc asumat în vederea obtinerii unei eficiente.multumitoare. .

Obiectivele majore ale bancii vizeaza în principal urmatoarele :

- "Consolidarea pozitiei de lider pe piata ;

- " Performantizarea activitatii , respectiv cresterea profitabilitatii si productivitatii

- "Gestionarea eficienta a riscurilor bancare .

Recunoscuta ca una dintre principalele banci private din Romania, Banca Tiriac se situeaza in randul primelor banci comerciale romanesti din punct de vedere al volumului activelor si al capitalului propriu. In principal Banca Tiriac activeaza pe piata ca o banca de retail oferind o gama variata de produse si servicii bancare entitatilor juridice si populatiei. Portofoliul de clienti al bancii este alcatuit din persoane fizice, companii private cu cifra de afaceri medie si mare, IMM-uri, companii din sectorul de stat si alte institutii financiare.

Banca Tiriac doreste sa se implice activ pe piata bancara din Romania prin oferirea de produse si servicii de calitate care sa intruneasca cerintele clientilor. Introducerea de produse noi si inovatoare adresate unor segmente de piata bine determinate si utilizand canale de distributie moderne, constituie o permanenta preocupare a bancii.

Banca Tiriac este constienta de responsabilitatile care ii revin intr-o societate aflata in plin proces de tranzitie. In acest sens banca a stabilit obiective clare, care sa asigure o crestere echilibrata si o profitabilitate stabila, un standard ridicat de performanta si integritate in toate operatiunile pe care le deruleaza.

Banca Tiriac doreste sa fie recunoscuta pentru excelenta, incredere si spirit inovator in toate actiunile pe care le intreprinde, si pentru integritate, flexibilitate si profesionalism in relatiile de afaceri cu clientii.

III. Activitatea internationala a Bancii Comerciale Ion Tiriac

Obiectivul central al activitatii internationale B.C.I.T. a fost acela de a încuraja si a favoriza exportul de produse românesti si importurile destinate retehnologizarii si restructurarii capacitatilor industriale , în scopul unei cât mai bune adaptari a productiei societatilor comercial din tara la cerintele pietei interne si externe .

Prezenta Bancii Comerciale Române în economie , în general , si în industrie , în special , în domeniul comertului exterior se deruleaza prin doua grupe mari de activitati : cele de procesare si cele de acordare de credite în lei si în valuta destinate exportului , productiei de export sau importului .

Activitatea de creditare în valuta a luat o mare extindere . În acest domeniu se utilizeaza curent creditarea în valuta sub forma unor linii de credit revolving pentru importul de materii prime , materiale , sau creditul pe termen mediu si lung pentru proiecte pentru care banca deruleaza alaturi de liniile de credit Banca-Banca , credite furnizor , credite cumparator , operatiuni de forfaiting si factoring.

Preview document

Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 1
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 2
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 3
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 4
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 5
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 6
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 7
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 8
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 9
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 10
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 11
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 12
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 13
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 14
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 15
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 16
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 17
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 18
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 19
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 20
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 21
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 22
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 23
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 24
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 25
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 26
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 27
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 28
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 29
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 30
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 31
Practică la Banca Comercială ion Țiriac - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • Practica la Banca Comerciala Ion Tiriac.doc

Te-ar putea interesa și

Creditul - Principalul Produs al Băncilor Comerciale

INTRODUCERE Stabilirea coordonatelor de reformă economică în procesul de tranziţie la economia de piaţă implică, în mod firesc, importante mutaţii...

Cardurile bancare

1.1. ISTORICUL CARDURILOR În ultimul deceniu se afirmă tot mai puternic în economiile de piaţă avansate specializarea: plăţi fără numerar....

Creditare bancară pe termen scurt

Evoluţia sistemului bancar românesc în perioada 2005-2006 1.1 Repere importante ale evoluţiei activităţii băncilor româneşti şi ale creditului...

Studiu de Caz BNR

CAPITOLUL I NOŢIUNI INTRODUCTIVE PRIVIND SISTEMUL BANCAR 1.1. Banca şi activitatea bancară în timp şi spaţiu Activitatea bancară îşi are...

Impactul serviciilor e-banking asupra riscurilor bancare

Introducere În era informației precizia mesajului este elementul definitoriu al valorii lui pe lângă celelalte aspecte legate de momentul în care...

Decontări Comerciale și Necomerciale în Valută

Banca este institutia financiara care se ocupa cu mijlocirea creditului si instrumentelor cu putere de plata, in scopul circulatiei monetare. Tot...

Decizia de investiții - studiu de caz la SC Argeșana SA Pitești

INTRODUCERE Investiţiile reprezintă suportul material al dezvoltării economice, ele stau la baza diversificării sau creşterii calitative a tuturor...

Proiect de practică - BCR Botoșani

Motivatii-explicatii Carui fapt se datoreaza ca am ales sa fac practica la Sucursala Judeteana Botosani a Bancii Comerciale Romane ? Intr-un oras...

Ai nevoie de altceva?