Private Banking

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 4001
Mărime: 31.27KB (arhivat)
Publicat de: Adrian Ardeleanu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Radu Stroe
Descrie segmentul de private banking in Romania.

Cuprins

  1. 1. Private Banking – definire. Cadru general 3
  2. 2. Cererea de servicii Private Banking 4
  3. 3. Oferta de servicii Private Banking 5
  4. 3.1. Oferta de servicii Private Banking. Exemple 6
  5. 3.2. Analiza costurilor 8
  6. 4. Derularea serviciilor Private Banking 8
  7. 4.1. Analiza tolerantei la risc 8
  8. 4.2. Administrarea portofoliului – etape 9
  9. 4.2.1. Stabilirea politicii de investitii (“Investment Policy”) 9
  10. 4.2.2. Stabilirea strategiei de alocare a portofoliului (“Asset Allocation”) 10
  11. 4.2.3. Executia strategiei de investitii 10
  12. 4.2.4. Reanalizarea politicii de investitii 10
  13. 4.3. Decizia de investire 11
  14. 5. Tendinte pe piata Private Banking 11

Extras din proiect

1. Private Banking – definire. Cadru general

Posibilitatile de investire a sumelor economisite sunt: plasamente in cont curent la o rata de dobanda fluctuanta in raport cu inflatia sau investitii inteligente pentru a obtine profituri si mai mari.

Bancile din Romania au inceput sa ofere servicii care sa permita investitii utilizand instrumente financiare avansate. Drept umare, clientii care vor sa-si plaseze fonduri disponibile nu trebuie sa mai calatoreasca in strainatate pentru accesul la astfel de servicii.

Suma minima de la care un client poate avea acces la servicii de private banking este, in principal, 100.000 euro.

Estimările pieţei ajung la circa un miliard de euro reprezentând totalul sumelor plasate prin intermediul bancilor de cei mai bogaţi clienţi. În ciuda lichidităţilor consistente, aceştia au în general un comportament conservator, preferând plasamente clasice precum depozitele bancare şi mai puţin instrumente care să le expună banii riscurilor.

Serviciul de Private Banking se adreseaza persoanelor care nu au timp sa studieze analizele de piata pentru variatele instrumene de investitii disponibile pe Reuters, Blombsberg, CNBC, CNN, etc.

Planificare financiara gratuita, investitii pe pietele internationale, dobanzi preferentiale, banking in toata lumea, linii de credit ce pot ajunge pana la 80% din valoarea depozitelor, servicii electronice, toate acestea reprezinta oferta de Private Banking.

Clientul serviciului de Private Banking va avea propriul lui consultant financiar-bancar si va beneficia din partea bancii de flexibilitate atat in ceea ce priveste modul de efectuare a operatiunilor bancare, in ajustarea produselor si serviciilor conform necesitatilor sale, cat si in gasirea celor mai bune solutii pentru administrarea unui portofoliu.

Servicii de Private Banking

Portofolii de actiuni:

- cele mai lichide si mai performante actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti

Instrumente cu venit fix:

- Titluri de stat (certificate de trezorerie, obligatiuni de stat)

- Euro-obligatiuni- Obligatiuni municipale- Depozite la termen (RON, EUR, USD)

- Obligatiuni corporative

Servicii speciale:

- Studii companii- Plati programate

- Studii piata

- Colectare dividende

- Monitorizare tranzactionare zilnica

Avantajele utilizatorului

- Servicii gratuite de planificare financiara

- Ultimele informatii de piata

- Investitii internationale

- Oferte avantajoase pentru conturi de familie

- Limite marite de plata zilnica prin card

- Facilitati cont descoperit

- Cecuri de calatorie

- Banking în toata lumea

- Banking 24 de ore

- Servicii rapide

2. Cererea de servicii Private Banking

Clientela departamentelor de Private Banking este concentrată în Bucureşti, în proporţie de 80% pentru unele bănci, care au amenajat spaţii speciale pentru primirea clienţilor în condiţii de confidenţialitate. Cereri pentru servicii de lux vin însă şi din oraşe mari ca Ploieşti, Braşov, Timişoara, Constanţa, Iaşi, Bacău sau Oradea.

Studiile realizate evidentiaza faptul ca acest segment de piata vizat de serviciul de Private Banking prefera sa investeasca in real-estate sau alte bunuri materiale de lux cum sunt iacht-urile si masinile.

Profilul clientului

Clientii de Private Banking sunt sofisticati, avand fiecare cunostinte solide in diverse domenii, iar cerintele lor variaza de la cele care definesc o categorie destul de conservatoare, pana la cele tipice personalitatilor extrem de dinamice, flexibile si gata sa-si asume riscuri.

De mentionat este si faptul ca, referitor la investitiile pe piata de capital, majoritatea clientilor se feresc de cele cu un grad mai ridicat de risc.

Cei peste 500 de clienti care apeleaza la serviciile private wealth management oferite de ING Bank Romania pot fi incadrati in mai multe categorii.

O prima categorie este reprezentata de cei care si-au dezvoltat propria lor afacere, din care obtin venituri si decid, pentru moment, sa le economiseasca.

O alta categorie include persoanele din top managementul companiilor multinationale. Nu in ultimul rand, o a treia categorie cuprinde persoanele care au mostenit fonduri de care nu au nevoie o anumita perioada.

85% din clientii ING au nationalitate romana; sunt persoane cu varsta medie de 45 de ani, proprietari de companii, investitori, inclusive jucatori de fotbal si antrenori.

Preview document

Private Banking - Pagina 1
Private Banking - Pagina 2
Private Banking - Pagina 3
Private Banking - Pagina 4
Private Banking - Pagina 5
Private Banking - Pagina 6
Private Banking - Pagina 7
Private Banking - Pagina 8
Private Banking - Pagina 9
Private Banking - Pagina 10
Private Banking - Pagina 11
Private Banking - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Private Banking.doc

Te-ar putea interesa și

Practică la tehnică bancară - Unicredit

PREZENTARE GENERALA SCURTA DESCRIERE UniCredit Tiriac Bank este membra a Grupului UniCredit, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata...

Diversificarea Produselor și Serviciilor Bancare

INTRODUCERE Dezvoltarea si multiplicarea activitatilor ban care, indeosebi in ultimii ani a impus noi abordari in structura si notiunea produselor...

Monografia unei bănci cu caracter internațional - HSBC

Capitolul 1 Prezentarea societãţii bancare. Istoric şi evoluţie. 1.1 Prezentarea societãţii bancare HSBC (Hongkong şi Shanghai Banking...

Analiza pieței produselor și serviciilor de Private Banking în lume

CAPITOLUL 1 - DELIMITĂRI CONCEPTUALE 1.1. Definirea conceptului de private banking Noțiunea de private banking a primit în literatura de...

Private Banking

Capitolul 1 1.1. Scurt istoric Termenul de private banking nu reprezintÎ o noutate în domeniul bancar. Primele bÎnci care si-au orientat...

Analiza Pieței Produselor și Serviciilor de Private Banking în Lume

Capitolul 1. Consideraţii generale despre „private banking” 1.1. Conceptul de private banking Private Banking desemnează activitatea de...

Private Banking

Private Banking desemnează activitatea de consiliere financiară personalizată şi administrarea banilor clienţilor cu venituri mari sau care deţin...

Private Banking

INTRODUCERE Bancile de retail gresesc uneori prin acordarea aceleiasi atentii atat unor clienti numerosi ce dispun de venituri reduse, cat si unui...

Ai nevoie de altceva?