Analiza Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Muzică și Filme

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2394
Mărime: 31.30KB (arhivat)
Publicat de: Nichifor Staicu
Puncte necesare: 0

Extras din proiect

Introducere

Comertul electronic are, in sens larg, un impact mult mai profund asupra evolutiei afacerilor si cuprinde, in fapt, nu numai noile achizitii comerciale ci si totalitatea activitatilor care sustin obiectivele de marketing ale unei firme si care pot include, spre exemplu, publicitate, vanzari, plati, activitati post-vanzare, servicii catre clienti, etc.

Comertul online ii aduce consumatorului posibilitatea de a cumpara fara bariere de timp sau de spatiu: cumpararea devine personala si nu mai exista stresul grabei. Un alt aspect important pentru romani este pretul: costurile functionarii unui magazin virtual sint mult mai mici decit cele ale unui magazin clasic, offline.

Am ales aceasta piata deoarece internautii sunt foarte interesati de acest domeniu - filme si muzica. Consideram ca aceasta piata se poate dezvolta foarte mult in urmatorii ani. Aceasta piata poate aduce profituri importante daca se iau masuri impotriva pirateriei.

Siteu-rile alese sunt printre cele mai cunoscute pe piata internationala (www.kalahari.com) sau cea nationala (www.elefant.ro , www.libris.ro).

Toate cele 3 siteuri sunt librarii online, de unde se pot cumpara si altceva in afara de muzica si filme.

Aplicatiile siteurilor analizate ofera securitate pentru informatile personale ale clientului prinvind inregistrarea comenzii, iar plata se face prin card (visa, mastercard, american express, payu, ebucks, autopay from standard bank). Exista si suport pentru client care cuprinde raspunsuri la intrebari frecvente, email sau numar de telefon. Clientul poate adauga pe lista de cumparaturi produsele magazinului sau poate scoate produsele daca nu doreste sa le achizitioneze.

Piata online a entertainmentului

Piata de media (home entertainment), care cuprinde trei segmente distincte - jocuri, filme si muzica.

Pentru prima oara din 1999, vanzarile din industria muzicala s-au reflecta in vanzari mai mari decat in anul anterior. Desi vorbim de o crestere de doar 0,3 procente de la an la an, acesta este un motiv semnificativ de bucurie pentru o industrie lovita in mod serios de piraterie. Anuntul vine de la IFPI – International Federation of the Phonographic Industry, o organizatie nonprofit care reprezinta industria muzicala la nivel global.

Dupa 13 ani in care vanzarile de muzica s-au dus in jos, aceasta crestere insignifianta se datoreaza desigur vanzarilor de continut in format digital. Doar in 2012, vanzarile de muzica online au crescut cu noua procente. Din pacate, cele 5,6 miliarde de dolari rezultate din vanzarile digitale au reprezentat doar 34 de procente din vanzarile totale inregistrate in industrie. Aceasta cifra este o dovada clara a faptului ca, desi cei mai multi dintre noi prefera sa-si asculte muzica pe computer sau smartphone, vanzarile de discuri continua sa reprezinte cea mai mare parte din vanzari. Dintre vanzarile digitale, 70% provin din magazinele virtuale iTunes si Amazon si inregistreaza o crestere de 12% de la an la an.

Principalii competitori pe piata muzicii si filmelor sunt: iTunes, Amazon, kalahari, elefant.ro, emag, librarie.net, adevarulshop.ro, libris.

Kalahari.com este cunoscut ca fiind cel mai mare magazin online din Africa de Sud.

Elefant.ro , cea mai mare librarie online din România, cu afaceri de 6,5 milioane de euro anul trecut. Numele site-ului identifică obiectivele proiectului: uriaş, stabil, agil şi prietenos. Elefant.ro a început prin a fi o librărie virtual şi un blog literar, care oferea o experienţă completă de shopping cultural online, iar intenţia a fost de a crea o platform modern şi accesibilă pentru a căuta şi cumpăra atât carţi, cât şi mai apoi filme şi muzică. Elefant.ro propune cititorilor cea mai important colecţie ebook în limba română ce are peste 3000 de titluri.

Libraria online libris.ro, care a fost inaugurată în mai 2009este în momentul de faţă una dintre cele mai cunoscute şi apreciate site-uri online. LIBRIS are o bogata traditie si experienta in domeniul difuzarii de carte si muzica prin libraria “St. O. Iosif” si punctele sale de lucru.

LIBRIS ofera parteneriat pentru firmele romanesti si straine specializate in distributia de carte, muzica, produse de papetarie etc, dorind stabilirea unor relatii de afaceri directe cu edituri, producatori de muzica etc.

Incepand cu anul 2005, LIBRIS este producator de materiale discografice, productiile LIBRIS inscriindu-se in standardele inalte de calitate impuse de O.R.D.A. iar albumele lansate sunt incluse in topul vanzarilor pe plan national.

Preview document

Analiza Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Muzică și Filme - Pagina 1
Analiza Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Muzică și Filme - Pagina 2
Analiza Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Muzică și Filme - Pagina 3
Analiza Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Muzică și Filme - Pagina 4
Analiza Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Muzică și Filme - Pagina 5
Analiza Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Muzică și Filme - Pagina 6
Analiza Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Muzică și Filme - Pagina 7
Analiza Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Muzică și Filme - Pagina 8
Analiza Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Muzică și Filme - Pagina 9
Analiza Comparativă a Site-urilor de Comerț Electronic din Domeniul Muzică și Filme - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa a Site-urilor de Comert Electronic din Domeniul Muzica si Filme.docx

Alții au mai descărcat și

Microsoft Excel

Obiective: 1. Crearea, redenumirea, utilizarea şi ştergerea foilor de calcul tabelar; 2. Definirea şi formatarea celulelor; 3. Definirea...

Design-ul și Machetarea Paginilor Web

Trei reguli faţă de un sit 1. Respectarea strictă a standardelor internet. 2. Alegerea riguroasă a conţinutului paginilor web. 3. Asigurarea...

Microsoft Visual Studio C++ MFC Project

In Microsoft Visual Studio cream C++  MFC Project , cu un sindur document. Aici vom incerca sa interpretam cu ajutorul graficii 2D, grafica 3D...

Criptarea Textelor cu Ajutorul Algoritmului Caesar și Affine

Affine: Cifrul afin este un tip de cifru de substitutie monoalphabetica. în care fiecare literă într-un alfabet este mapat la echivalentul său...

Excel - Baze de Date

CALCUL TABELAR. PROCESOARE DE TABELE. EXCEL Prezentare generală a calculului tabelar Procesoarele de calcul tabelar sau generatoarele de foi de...

Structuri de Date și Algoritmi

Lucrarea 1 Evaluarea si masurarea timpului de executie al unui algoritm 1.Definitia unui tip de date abstract - TDA Un TDA este un model...

Tehnici de Programare a Datelor

1. Care este diferenta intre un semnal continuu si un semnal continuu cuantificat? In functie de evolutia temporala semnalele se clasifica in...

Probleme Programare

Sa se scrie o functie care calculeaza cel mai mare divizor comun dintre 2 nr numere intregi nenule, utilizand algoritmul lui Euclid. /* CMMDC */...

Ai nevoie de altceva?