Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 4 fișiere: doc, pl
Pagini : 117 în total
Cuvinte : 38961
Mărime: 609.09KB (arhivat)
Publicat de: Maximilian Murariu
Puncte necesare: 11
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cucu Nicolae

Cuprins

  1. INTRODUCERE 8
  2. 1 ANALIZA PRINCIPIILOR DE ORGANIZARE A SISTEMELOR DISTRIBUITE 11
  3. 1.1 Sisteme distribuite 11
  4. 1.1.1 Procesarea distribuită 11
  5. 1.1.2 Sisteme de operare distribuite 17
  6. 1.1.3 Sisteme distribuite eterogene 25
  7. 1.1.4 Limbaje pentru aplicaţii distribuite 32
  8. 1.2 Sisteme şi arhitecturi paralele 38
  9. 1.2.1 Sisteme paralele 38
  10. 1.2.2 Modele de calcul paralel 43
  11. 1.2.3 Parametrii sistemelor paralele 46
  12. 1.2.4 Limitele de paralelism 50
  13. 2 MIJLOACE DE PARALELIZARE A CALCULELOR 57
  14. 2.1 Parallel Virtual Machine 57
  15. 2.1.1 Funcţii pentru controlul task-urilor 61
  16. 2.1.2 Gestiunea grupurilor dinamice de procese 64
  17. 2.1.3 Consideraţii generale despre performanţe 64
  18. 2.1.4 Demonul PVM 66
  19. 2.2 Message Passing Interface 68
  20. 2.3 Tehnologia CORBA 76
  21. 3 ELABORAREA REŢELEI DE PRELUCRARE DISTRIBUITĂ A IMAGINILOR 85
  22. 3.1 Formularea sarcinii pentru proiectul de diplomă 85
  23. 3.2 Proiectarea reţelei 86
  24. 3.2 Elaborarea programului 92
  25. 4 CALCULAREA SINECOSTULUI PROGRAMULUI 95
  26. 5 PROTECŢIA MUNCII LA ÎNTREPRINDERE 102
  27. 5.1 Aprecierea pericolului la monitor 102
  28. 5.2 Calcularea protecţiei “legare la nul” 106
  29. 5.3 Securitatea antiincendiară 107
  30. 5.3.1 Cauzele apariţiei incendiilor 108
  31. 5.3.2 Mijloacele de stingere a incendiilor 109
  32. 5.3.3 Securitatea antiincendiară în sălile de calcul 110
  33. 5.3.4 Măsurile profilactice de luptă cu cauzele incendiului în sălile de calcul 112
  34. CONCLUZII 115
  35. BIBLIOGRAFIE 116
  36. ANEXE 117
  37. Anexa 1. Listingul programului random.pl 117
  38. Anexa 2.Listingul programului exe.pl 118
  39. Anexa 3.Listingul programului rezult.pl 119
  40. Anexa 4.Schema-bloc a programului 120
  41. Anexa 5.Graful reţea 121

Extras din proiect

INTRODUCERE

Procesul de informatizare se caracterizează prin apariţia şi dezvoltarea în interiorul diverselor organizaţii a unor reţele de calculatoare care, de cele mai multe ori, sunt sau devin eterogene. Diversitatea se manifestă fie la nivel hardware, fie al sistemului de operare, fie la ambele. Această evoluţie nu trebuie să sperie, pentru că este un proces natural, care ţine cont de evoluţia explozivă a domeniului, dominată la momente succesive de timp de tehnologii diferite.

După ce prin crearea reţelei s-a reuşit partajarea informaţiei şi comunicarea între utilizatori şi programe, următoarea întrebare logică a oricărui proprietar sau administrator de reţea este dacă resursele instalate nu pot fi folosite eficient şi la execuţia aplicaţiilor. Avem în vedere creşterea indicelui de utilizare, ca şi a numărului de aplicaţii executate în unitatea de timp. De multe ori, observăm într-o organizaţie urmatoarea situaţie paradoxală: unele calculatoare sunt neutilizate, în timp ce altele nu fac faţă prelucrărilor de date. Evident, nu este vorba de acele aplicaţii, cum sunt bazele de date, care fac apel la anumite resurse dedicate. În interiorul unei firme, colectivul de contabilitate foloseşte calculatoarele numai un interval limitat de timp. În timp ce colectivul de proiectare a unui produs nou are nevoie de resurse puternice pâna la realizarea obiectivului. La fel, într-o universitate, un colectiv foloseşte mai puţin resursele sale de calcul, în timp ce altul îşi pune problema achiziţionării unor resurse suplimentare.

Utilizarea resurselor este un aspect. Altul se referă la momentul deciderii cumpărării unor noi calculatoare. Orice evoluţie naturală presupune întâi epuizarea posibilităţilor sistemelor instalate, cu eventuala amortizare a investiţiei, dupa care, apoi, se pune problema modernizării.

În fine, există profiluri diferite de utilizatori şi de aplicaţii. Printr-o administrare inteligentă a acestora, se poate ajunge la un grad ridicat de satisfacere a cerinţelor lor, simultan cu un indice apropiat de maximum pentru utilizarea resurselor de calcul.

Pentru administrarea eficientă a resurselor eterogene ale unui sistem distribuit, este necesar un software adecvat, care să pună în practica strategii de gestiune a resurselor, ţinând cont, în acelaşi timp, de nivelele diferite de importanţă şi termene de execuţie ale aplicaţiilor din sistem. Eficienţa soft-ului de administrare este dictată de cele două componente ale sale:

Resource tasking, care selectează lucrările ce urmează a fi lansate în execuţie, decide asupra resurselor ce vor fi folosite şi asupra procentului din resursele partajate care va fi alocat fiecărei lucrări;

Workload regulation, care decide alocarea de resurse, astfel încât resursele partajate să fie în concordanţă cu obiectivele de administrare a resurselor aplicaţiile cele mai importante, sau cu termenele cele mai apropiate vor obţine un procent adecvat din resurse.

Componenţa de resource tasking utilizează importanţa relativă a aplicaţiilor ce candidează pentru execuţie, corelează instanţe concurente ale aceloraşi utilizatori, aplicaţii şi proiecte în vederea implementării eficiente a strategiilor de partajare a resurselor. Sistemele care nu au atributele prezentate mai sus, vor suferi pe mai multe planuri:

Aplicaţii importante/urgente pot fi întârziate sau "sufocate" din lipsa resurselor, în timp ce alte aplicaţii sunt iniţiate şi executate;

Utilizatori neautorizaţi pot domina resursele partajate şi determina, în consecinţă, o scădere a productivităţii, prin lansarea în execuţie a celei mai mari cantităţi de programe;

Un utilizator poate depăşi în timp nivelul de utilizare al resurselor, pe care şi 1-a propus.

Aceste efecte sunt contrare politicilor de utilizare a resurselor, care urmăresc maximalizarea beneficiului întregii comunităţi de utilizatori ai sistemului distribuit.

Pentru a rezolva problemele prezentate, multe organizaţii se bazează pe intervenţia manuală, prin dedicarea resurselor unor funcţii selectate, sau prin păstrarea unor rezerve în utilizarea resurselor, mai mari decât este necesar.

O altă problemă importantă este echilibrarea sarcinilor de lucru între resursele partajate, prin luarea unor decizii inteligente de alocare, atunci când lucrările sunt trimise pentru execuţie. Practica curentă este de a folosi ca parametru încărcarea curentă a fiecărui calculator (de exemplu, numărul de procese aflate în coada proceselor gata de execuţie, sau numărul de utilizatori conectaţi), fără a se ţine cont de caracteristicile proceselor în execuţie (priorităţi, urgent, utilizatori). Utilizarea exclusivă a incărcării calculatorului poate fi sursa unor decizii ineficiente de alocare a aplicaţiilor la calculatoare, care determină dezechilibre între calculatoare şi, în consecinţă, timpi de execupie mai mari. De exemplu, o aplicaţie urgentă poate fi alocată unui calculator mai slab ca performanţă, doar pentru ca momentan acesta era slab utilizat. Sau, resursele de calcul cele mai putemice sunt ignorate pentru că performanţele lor practice sunt ignorate.

Iniţial, o aplicaţie este alocată unui calculator dat, fără a se ţine cont de evoluţia sa dinamică şi, posibil, imprevizibilă. Aceasta înseamnă că utilizarea resurselor poate să difere în mod semnificativ, după un interval de timp. De aceea, componenta de workload regulation este esenţială pentru implementarea strategiilor necesare. Din păcate, cele mai multe sisteme au în vedere numai alocarea iniţială, ignorând evoluţia ulterioară a aplicaţiei şi a sistemului distribuit, în ansamblu.

Sistemele, care încearcă să trateze aspectul importanţei relative sau urgenţei unei aplicaţii, nu sunt eficiente deoarece folosesc strategii de lansare în execuţie cu prioritate, fără a urmări în continuare regularizarea sarcinii de lucru.

Pentru a îmbunătăţi gradul de utilizare al resurselor, se încearcă uneori modificarea manuală a priorităţilor lucrărilor. Această operaţie poate fi dificilă, pentru că presupune că operatorul a identificat poziţia tuturor proceselor componente şi poate executa modificările pe toate calculatoarele gazdă. Mai mult, după toate aceste modificări, este posibil ca efectul să nu fie cel scontat controlul prioritaţii nu are efecte previzibile şi proporţionale cu utilizarea resurselor.

Unele aplicaţii, mari consumatoare de resurse, sunt amânate pentru intervale de timp când nu există o încărcare mare a sistemului (noaptea, la sfarşit de săptămână), deşi ele ar putea beneficia de perioadele de neutilizare din cadrul intervalului obişnuit de lucru.

Preview document

Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 1
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 2
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 3
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 4
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 5
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 6
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 7
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 8
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 9
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 10
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 11
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 12
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 13
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 14
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 15
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 16
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 17
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 18
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 19
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 20
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 21
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 22
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 23
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 24
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 25
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 26
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 27
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 28
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 29
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 30
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 31
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 32
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 33
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 34
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 35
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 36
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 37
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 38
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 39
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 40
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 41
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 42
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 43
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 44
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 45
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 46
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 47
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 48
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 49
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 50
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 51
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 52
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 53
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 54
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 55
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 56
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 57
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 58
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 59
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 60
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 61
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 62
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 63
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 64
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 65
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 66
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 67
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 68
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 69
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 70
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 71
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 72
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 73
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 74
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 75
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 76
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 77
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 78
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 79
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 80
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 81
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 82
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 83
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 84
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 85
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 86
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 87
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 88
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 89
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 90
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 91
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 92
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 93
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 94
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 95
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 96
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 97
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 98
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 99
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 100
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 101
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 102
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 103
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 104
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 105
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 106
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 107
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 108
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 109
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 110
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 111
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 112
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 113
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 114
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 115
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 116
Rețea de prelucrarea distribuită a imaginilor - Pagina 117

Conținut arhivă zip

  • EXE.PL
  • RANDOM.PL
  • Retea de Prelucrarea Distribuita a Imaginilor.DOC
  • REZULT.PL

Alții au mai descărcat și

Arhitectura calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Autentificarea prin semnătură digitală

Introducere O semnatura digitala reprezinta o informatie care il identifica pe expeditorul unui document. Semnatura digitala este creata prin...

Placa de Bază

Caracteristici generale ale placii de baza Placa de baza este un dizpozitiv ‘de baza’ un ‘pamânt’ pe care ‘se planteaza’ celelalte componente ....

Sistem de Prognosticare a Unei Avarii

Acest sistem calculeaza gradul de avariere a unei cladiri în cazul unui cutremur, precum si posibila necesitate a reconstructiei cladirii (partiala...

Te-ar putea interesa și

Contabilitatea în condițiile revoluției microinformației

CAPITOLUL I EVOLUŢIA SOCIETĂŢII OMENEŞTI ÎN DEBUT DE SECOL XXI O nouă societate s-a născut şi tinde să devină parte integrantă din viaţa noastră....

Posibile implicații ale conceptului C4I2 Star la nivelul grupului de forță de tip batalion BTF

INTRODUCERE Analiza conflictelor militare desfăşurate pe plan mondial în ultimii 10 ani a scos în evidenţă o serie de caracteristici notabile care...

Tehnologia de comunicație ATM folosită în transporturi

Tehnica ATM (Asynchronous Transfer Mode) : a. A fost dezvoltata in 1980 in laboratoarele AT&T si s-a dezvoltat ca o tehnica de comutatie orientata...

Simularea Proceselor de Afaceri

I. Introducere Procesele de afaceri sunt o colecţie de unităţi de muncă consecutive, alternative şi paralele cu obiectivul de a crea valoare...

Sateliți

1. Noţiuni generale despre tehnologii spatiale. Tendintele de dezvoltare a sistemelor cosmice. Noţiuni generale despre tehnologii spaţiale -...

Sisteme Expert Financiar-Bancare

Capitolul 1. Clasificarea sistemelor informatice Clasificarea sistemelor informatice se face în funcţie de anumite criterii, şi anume: [Lungu &...

Ai nevoie de altceva?