Analiza comparativă a activităților de vânzare clasică și vânzare prin internet ale companiei ESD-ROM

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 5416
Mărime: 73.84KB (arhivat)
Publicat de: Gicu Buta
Puncte necesare: 9
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCUREŞTI FACULTATEA DE COMERŢ

Cuprins

  1. 1. Prezentarea firmei Electronic Support Division 2
  2. 2. Prezentarea formelor de comerț analizate în mediul fizic și în mediul online 6
  3. 3. Analiza amplasamentului 9
  4. 4. Analiza și evaluarea mediului online 10
  5. 5. Analiza sistemelor de vânzare, livrare, plată și a serviciilor oferite de magazinul fizic și magazinul online 11
  6. 6. Analiza tehnicilor de marketing în mediul online 16
  7. 7. Avantaje și dezavantaje ale magazinului online comparativ cu cel tradițional (din perspectivele utilizatorului/cumpărătorului) 17
  8. 8. Analiza SWOT a magazinului online 18
  9. 9. Căi de raționalizare a activității magazinului online 19
  10. 10. Concluzii 20

Extras din proiect

1. Prezentarea firmei Electonic Support Division

Date de identificare a intreprinderii

Denumire: ELECTRONICS SUPORT DIVISION S.R.L

Forma juridică: societate cu răspundere limitată (privată)

Sediu social: B-dul DECEBAL 14 BUCUREŞTI

CUI: 25042583

Sediu administrativ: Bld. Iuliu Maniu nr. 7, sector 6, Bucuresti.

Înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J40 /1227 /2009.

Prezentarea societății

Samsung Electronics Co., Ltd. Este lider mondial în industria semiconductorilor, a telecomunicaţiilor, a dispozitivelor media digitale şi a convergenţei digitale, cu vânzări consolidate de 135,8 miliarde USD în anul 2010. Compania are aproximativ 190.500 de angajaţi în 206 de birouri din 68 de ţări, fiind alcătuită din opt divizii principale de afaceri - Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Memory, System LSI și LCD. Recunoscut ca unul din brandurile cu cea mai rapidă dezvoltare în lume, Samsung Electronics este lider în producţia de monitoare digitale, chip-uri de memorie, telefoane mobile şi televizoare TFT-LCD.

Electronic suport Division este o companie cu capital 100% romanesc ce are ca obiect de activitate vânzarea de produse electrocasnice, electronice şi produse IT&C exclusiv gama Samsung şi în acelaşi timp oferă servicii de service (reparaţii) pentru telefoane mobile, echipamente audio video, echipamente IT şi electrocasnice.

Compania a fost înfiinţată la începutul anului 2009 şi lucrează în parteneriat cu Samsung România, are în componenţa personal specializat cu experienţă în domeniu de peste 10 ani. A fost creată ca răspuns la cererea pieţei privind necesitatea serviciilor rapide şi de înaltă calitate.

Compania deţine laboratoare ce corespund celor mai exigente cerinţe ale producătorilor, privind dotarea cu instrumente de reparaţii şi control, cât şi a normelor specifice de intervenţii pe placi în condiţii ESD, deasemenea compania deţine un sistem on-line de urmărire a proceselor de intervenţie, care permit optimizarea timpilor astfel încât terminalele trec prin toate etapele într-un timp foarte scurt şi în acest fel reuşesc să şi satisfacă clienţii în cel mai scurt timp posibil.

Compania are acoperire naţională şi lucrează pentru branduri importante, ca Samsung, LG şi Philips, deţine laboratoare care corespund celor mai exigente cerinţe ale producătorilor, precum şi un sistem on-line de urmărire a proceselor de intervenţie şi achiziţionare a produselor comandate.

În anul 2011 – Samsung Electronics România şi ESD (Electronics Support Division), companie specializată în servicii after-sales, au deschis la începutul lunii octombrie 2011 Samsung Plaza, cel mai mare centru de service şi achiziţii de produse din România, cu o suprafaţă totală de 1.200 mp.

Totodată, Samsung Plaza înglobează un Showroom cu vânzare de produse şi accesorii, cu accent pe gama premium, unde clienţii pot testa ultimele tehnologii Samsung, beneficiind de asistenţă tehnică şi consiliere profesională.

Valoarea totală a investiţiei din partea Samsung şi ESD, se ridică în jurul valorii de 200.000 euro. Acesta reprezintă doar un prim pas în colaborarea dintre Samsung şi ESD, printre celelalte proiectele aflate în planul celor două companii numărându-se Academia Samsung pentru Tinerii Ingineri sau Centrul de Training.

Noul centru introduce conceptul “All-in-One”, oferind o gamă completă de servicii, de la instalare, reparare şi suport tehnic până la comercializarea de produse şi accesorii. Astfel, noul centru de este singurul autorizat pentru repararea tuturor produselor aflate în portofoliul Samsung: telefoane mobile, notebook-uri, televizoare LCD sau PDP, audio-video şi electrocasnice. Conceptul “All-in-One” nu presupune doar asistenţă completă pentru utilizatori, ci şi servicii Premium, punându-se astfel accent pe timpul foarte scurt de reparare - o oră în cazul telefoanelor mobile Smart-Phone sau o zi în cazul televizoarelor cu o diagonală mai mare de 40 de inchi. Pentru produsele care nu vor fi reparate în acest timp se pot oferi produse la schimb, pe toată durata reparaţiei.

Pentru a asigura o transparenţă totală între client şi service, zona de reparare se află la vedere, fiind izolată prin intermediul unui zid din sticlă transparentă. În acest fel, clienţii pot asista la procesul de reparare a produselor lor. Mai mult, clienţii beneficiază şi de serviciu online prin care pot afla în orice moment care este statusul reparării, prin simpla accesare a paginii web a companiei.

ESD dispune de un parc auto pentru colectarea în Bucureşti atât a terminalelor GSM cât şi a produselor audio video, IT şi electrocasnice. În teritoriu, colectarea telefoanelor mobile şi monitoarelor se face cu ajutorul partenerilor locali şi cu ajutorul serviciilor de curierat (Cargus). Pentru echipamentele audio video se utilizează exclusiv reţeaua de colaboratori.

ESD poate furniza pe bază de comandă accesorii pentru toate produsele la care asigura service (pentru aspiratoare – perii, filtre etc, pentru telefoane – încărcătoare, acumulatori etc), comanda putând fi lansată de către orice client din secţiunea ESD Shop sau la adresa de email shop@esd-rom.ro.

Preview document

Analiza comparativă a activităților de vânzare clasică și vânzare prin internet ale companiei ESD-ROM - Pagina 1
Analiza comparativă a activităților de vânzare clasică și vânzare prin internet ale companiei ESD-ROM - Pagina 2
Analiza comparativă a activităților de vânzare clasică și vânzare prin internet ale companiei ESD-ROM - Pagina 3
Analiza comparativă a activităților de vânzare clasică și vânzare prin internet ale companiei ESD-ROM - Pagina 4
Analiza comparativă a activităților de vânzare clasică și vânzare prin internet ale companiei ESD-ROM - Pagina 5
Analiza comparativă a activităților de vânzare clasică și vânzare prin internet ale companiei ESD-ROM - Pagina 6
Analiza comparativă a activităților de vânzare clasică și vânzare prin internet ale companiei ESD-ROM - Pagina 7
Analiza comparativă a activităților de vânzare clasică și vânzare prin internet ale companiei ESD-ROM - Pagina 8
Analiza comparativă a activităților de vânzare clasică și vânzare prin internet ale companiei ESD-ROM - Pagina 9
Analiza comparativă a activităților de vânzare clasică și vânzare prin internet ale companiei ESD-ROM - Pagina 10
Analiza comparativă a activităților de vânzare clasică și vânzare prin internet ale companiei ESD-ROM - Pagina 11
Analiza comparativă a activităților de vânzare clasică și vânzare prin internet ale companiei ESD-ROM - Pagina 12
Analiza comparativă a activităților de vânzare clasică și vânzare prin internet ale companiei ESD-ROM - Pagina 13
Analiza comparativă a activităților de vânzare clasică și vânzare prin internet ale companiei ESD-ROM - Pagina 14
Analiza comparativă a activităților de vânzare clasică și vânzare prin internet ale companiei ESD-ROM - Pagina 15
Analiza comparativă a activităților de vânzare clasică și vânzare prin internet ale companiei ESD-ROM - Pagina 16
Analiza comparativă a activităților de vânzare clasică și vânzare prin internet ale companiei ESD-ROM - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa a Activitatilor de Vanzare Clasica si Vanzare prin Internet ale Companiei ESD-ROM.docx

Alții au mai descărcat și

Prezentarea activității firmei SC Vel Pitar SA

CAP 1:Prezentarea si descrierea activitatii S.C VEL PITAR S.A 1.1 Nume si localizare Grupul Vel Pitar este liderul pieţei româneşti a produselor...

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Tehnologii Comerciale

Delimitarea domeniului tehnologiei comerciale reprezintă un demers ştiinţific care constă în clarificarea tuturor aspectelor de ordin teoretic şi...

Ai nevoie de altceva?