Analiza pieței produselor și a prețurilor la SC Aidyn B Pasa SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 5323
Mărime: 48.61KB (arhivat)
Publicat de: Anghel Ivan Mitroi
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof.Olivar Pricop
UNIVERSITATEA "PETRE ANDREI" IASI

Extras din proiect

S.C. AIDYN B PASA S.R.L AYDIN B PASA S.R.L. este o firma ce s-a infiintat in 1995, firma de comert cu amanuntu si en-groos ,avand sediul in IASI , str. Cantemir; nr. 5, cu numarul de inregistrare in Registrul Comertului J22/1367.

De la infiintare si pana in prezent, S.C. AIDYN B PASA S.R.L. a realizat performante economice si tehnice deosebite. Pentru a satisface mai bine cerintele de calitate ale produselor atat pentru piata interna cat si pentru export, societatea a realizat un amplu program de modernizare si dezvoltare a capacitatilor de productie in valoare de 2.100.000.Euro.

Gama completa de produse si servicii include:

-produse de patiserie

-pajituri

-paine

Distribuitia produselor de patiserie si prajituri se realizeaza pe intreg teritoriul judetului Iasi, in sistem propriu; firma detine si patru magazine proprii de desfacere :2 magazine in Iasi, 1 in Valeni si 1 in Barlad.

Sistemul de management integrat al S.C. AIDYN B PASA S.R.L. este in conformitate cu standardele ISO 9005/2001,SR EN, ISO 14001/2005 si SR EN, ISO 22000/2005.

-Detinerea autorizatiilor necesare exportului in CE (stampila ovala cu nr. 202)

-Sistem propriu de distributie

- O cifra de afaceri de 12.500.000€ in 2007, in crestere cu peste 100% fata de 2006 si de 8.500.000€ in primele 6 luni din 2008.

Dezvoltare activitatii s-a manifestat si in cresterea numarului de persoane angajate ajungand in 2007 la un numar de 27de persoane.

Expansiunea intregii afaceri a avut la baza si a determinat relansarea marcii proprii ‘’Deliciosul de Iasi ‘’. S-a modificat si structura produselor distribuite: de la 95% produse de patiserie s-a ajuns la 40% produse paine si 60%prajiruri.

Un barometru important de dezvoltare il reprezinta CA a firmei care a crescut in fiecare an , ajungand in 2007 la 44 mil 223 mii ron, reprezentand o crestere cu peste 100% fata de 2006.

„Deliciosul” si a inceput cariera in marile supermarketuri romanesti. De la relansarea marcii in 2006 ,deliciosul de Iasi a inceput sa lucreze serios la intrarea in scolile inalte care pentru el sunt supermarketurile romanesti.

Debutul si l-a facut in Auchan din Bucuresti apoi a intrat si in celelalte hipermarketuri din tara, zona acoperita de distributie a integrat partea de est si sud-est a tarii, municipiile Bucuresti, Pitesti, Cluj, Tg Mures, Brasov. Canalele de distributie s-au diversificat si se axeaza in principal pe retelele de supermarketuri, distributie pe HORECA si prin distribuitori

Anul 2008 este dedicat creşterii capacităţii de producţie, proiect demarat încă din 2007 şi care se va finaliza anul acesta prin atingerea unei capacităţi de 1.000.000 capete/serie (o creştere cu peste 200% faţă de anul anterior).

Investiţiile în creşterea capacităţilor vor atinge 3 milioane €, bani necesari pentru modernizarii proprii, pentru utilarea şi dotarea cu echipamente conform standardelor europene in domeniu.

Firma urmează astfel trendul ascendent al unei pieţe dinamice, în care marii şi micii jucători dar mai ales clienţii finali simt nevoia unor parteneri serioşi, care să le ofere produse de calitate şi în cantitate suficientă.

Cum se individualizează pe piaţă produsele S.C. AIDYN B PASA S.R.L.?

Pe o piaţă puternic fragmentată, cu un număr foarte mare de produse şi competitori, produsele AIDYN B PASA se individualizează prin însăşi marca sa , o marcă calitativă şi puternică, care este elementul principal de diferenţiere, negociere şi stimulare a cererii în relaţia cu piaţa, de la primul distribuitor la consumatorul final. Marca este în acelaşi timp şi garantul celor patru atribute ce caracterizează produsele nostre, şi anume: gust, savoare, naturaleţe şi siguranţă.

Încă din 2003 a fost lansată pe piaţă, ca primă fază a strategiei de comunicare a mărcii , noua identitate de marcă, realizându-se astfel transmiterea poziţionării şi valorilor brandului.

Piata firmei

Comercializarea unui produs pe o piata necesita o intelegere aprofundata a mecanismelor care o guverneaza In ce priveste piata,au fost facute o serie de afirmatii ,din cele mai diferite care sa defineasca piata.

Primul concept este acela de piata potentiala.

Acest concept consta in a calcula pentru un bun sau o marca data cantitatea totala susceptibila de a fi ceruta.

Acest calcul se fundamenteaza in general, asupra numarului de consumatori succeptibili de a cumpara produsul. Ori, daca este destul de usor de a o calcula ,piata potentiala a bunurilor cu rata mare de penetrare(raport intre piata actuala si piata potentiala) de vreme ce se cunosc in acest caz,majoritatea cumparatorilor,este destul de delicat de a determina piata la inceputulciclului de viata al unui proces.

Nonconsumatorii patiseriei desemneaza pe acei indivizi care pentru un anumit motiv de natura psihica ,economica,sociala,vor refuza sa consume produsul.

Segmentarea pietei

Piata este un conglomerat neomogen, alcatuit din pietele mai mici si mai omogene,care la randul lor,sunt compuse din altele mai mici si mai omogene.

Considerand specificitatea nevoilor de consum si particularitatile comportamentului de cumparare ,firma se vede nevoita sa delimiteze cat mai precis segmentul de piata pe care se decide sa concureze.Aceasta poarta numele generic de PIATA TINTA.

Identificarea pietei tinta implica impartirea pietei totale in subansamble omogene sub aspectul nevoilor ,motivatiilor si comportamentului de cumparare.

În fapt, piata se poate divide în grupuri relativ omogene de consumatori având nevoi similare numite segmente de piata.

Segmentul de piata este grupul de consumatori cu nevoi sau cerinte similare si care vor raspunde pozitiv unui anumit marketing mix, deci unui produs cu anumite calitati, la un anumit pret, distribuit într-un anumit fel si cu anumite mijloace promotionale. Deci, acest grup va raspunde unui anumit mix mai bine decât oricarui alt mix si mai bine decât orice alt segment de piata.

Nisa de piata este un grup de consumatori si mai restrâns care solicita o combinatie speciala de avantaje, pentru obtinerea carora sunt dispusi sa plateasca un pret mai mare. Pentru a putea fi considerat semnificativ, si mai ales operational un segment de piata trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii :

-sa detina una sau mai multe caracteristici care sa-i confere individualitate în raport cu celelalte segmente existente, iar aceste caracteristici trebuie sa fie stabile în timp.

-sa ofere un potential semnificativ, cu alte cuvinte sa fie suficient de vast încât sa fie profitabil.

-potentialul segmentului sa fie masurabil, cuantificabil

-sa fie accesibil fie prin intermediul eforturilor promotionale, fie prin canale de distributie specifice.

Preview document

Analiza pieței produselor și a prețurilor la SC Aidyn B Pasa SRL - Pagina 1
Analiza pieței produselor și a prețurilor la SC Aidyn B Pasa SRL - Pagina 2
Analiza pieței produselor și a prețurilor la SC Aidyn B Pasa SRL - Pagina 3
Analiza pieței produselor și a prețurilor la SC Aidyn B Pasa SRL - Pagina 4
Analiza pieței produselor și a prețurilor la SC Aidyn B Pasa SRL - Pagina 5
Analiza pieței produselor și a prețurilor la SC Aidyn B Pasa SRL - Pagina 6
Analiza pieței produselor și a prețurilor la SC Aidyn B Pasa SRL - Pagina 7
Analiza pieței produselor și a prețurilor la SC Aidyn B Pasa SRL - Pagina 8
Analiza pieței produselor și a prețurilor la SC Aidyn B Pasa SRL - Pagina 9
Analiza pieței produselor și a prețurilor la SC Aidyn B Pasa SRL - Pagina 10
Analiza pieței produselor și a prețurilor la SC Aidyn B Pasa SRL - Pagina 11
Analiza pieței produselor și a prețurilor la SC Aidyn B Pasa SRL - Pagina 12
Analiza pieței produselor și a prețurilor la SC Aidyn B Pasa SRL - Pagina 13
Analiza pieței produselor și a prețurilor la SC Aidyn B Pasa SRL - Pagina 14
Analiza pieței produselor și a prețurilor la SC Aidyn B Pasa SRL - Pagina 15
Analiza pieței produselor și a prețurilor la SC Aidyn B Pasa SRL - Pagina 16
Analiza pieței produselor și a prețurilor la SC Aidyn B Pasa SRL - Pagina 17
Analiza pieței produselor și a prețurilor la SC Aidyn B Pasa SRL - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Analiza Pietei Produselor si a Preturilor la SC Aidyn B Pasa SRL.doc

Ai nevoie de altceva?