Analiza Sistemului Logistic la Coty Cosmetics România SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2660
Mărime: 17.70KB (arhivat)
Publicat de: Octaviu-Relu Costin
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Simona Nae
ASE, Facultatea de Comert, materie: Logistica

Extras din proiect

Capitolul. I: Introducere

I.1.Date de identificare

Coty Cosmetics a fost creata la Paris in 1904 de catre Francois Coty, cel ce este considerat a fi fondatorul parfumului modern. Pentru mai bine de 100 de ani, Coty a livrat consumatorilor sai noi produse in mai bine de 90 de „piete” mondiale. Astazi, Coty este cea mai mare companie de parfumuri si un recunoscut leader in intreaga lume cu vanzari de 2,9 miliarde $.

La nivel national, societatea cu raspundere limitata COTY COSMETICS ROMANIA, cu sediul central pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti (Victoria Park Building), corp 2, parter, sector 1, Bucuresti. telefon +40-21-316.93.51, fax +40-21-316.82.33, este inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti cu numarul de ordine J40/10***** , avand Codul Unic de Inregistrare 9039***** . Firma detinea ca cifra de afaceri 17 milioane euro la sfarsitul anului 2007. Ca numar de angajati, Coty Cosmetics are in jur de 8500 de angajati la nivel mondial, iar in Romania numarul se restrange la 230 de angajati (52 de oameni pe payroll si 180 de angajati full-time sau part-time).

I.2.Obiect de activitate

Coty Cosmetics Romania are ca principal obiect de activitate producerea si distribuirea produselor cosmetice sub diverse brand-uri: Adidas, Rimmel, Astor, Celine Dion, Beckham, Esprit, Kylie Minogue, Kate Moss, Pierre Cardin si Pret-a-Porter; toate aceste branduri apartinand gamei beauty. Toate aceste branduri, dar si segmentul Prestige ( Davidoff, Cerutti, Chloe, Calvin Klein, Chopard, Lancester, Nautica, Vera Wang, Sarah Jessica Parker etc. ) apartin de Coty Cosmetics International.

De asemenea, in acest an, Coty va mai lansa trei noi branduri pentru piata din Romania, dupa ce, acum putin timp, a avut o a saptea lansare - Signature/David&Victoria Beckham.

Activand in principal pe piata de parfumerie, cu vanzari anuale de 3 miliarde, planurile companiei vizeaza aducerea pe piata locala a diviziei Prestige la Coty, care comercializeaza branduri premium si superpremium, ca de exemplu Jennifer Lopez sau Calvin Klein. De altfel, Coty au in plan mai multe proiecte care se adreseaza segmentului selectiv. Coty Romania detine primul loc in piata de parfumerie pentru femei si locul doi in piata autohtona de parfumerie pentru barbati, potrivit estimarilor firmei.

Rata profitului companiei se situeaza in jurul valorii de 7-8%. Reprezentantul Coty estimeaza ca firma are o cota de piata de 15% in Romania, in conditiile in care pe segmentul de parfumuri pentru femei are o pondere de peste 30%, iar pe cel pentru barbati, de circa 20%.

Pentru anul 2009, Coty Romania mizeaza (perioada iulie 2008 - iunie 2009) pe afaceri de circa 25 milioane de dolari, cu aproximativ 15% mai mare in comparatie cu anul precedent. De asemenea, compania estimeaza un profit de 8-10% din cifra de afaceri, cu peste 20% mai mare in comparatie cu anul financiar anterior.

Capitolul II - Identificarea activitatilor logistice

Mutatiile care au avut loc in privinta abordarii teoretice si practice a fluxului fizic al materiilor prime, materialelor, produselor semifinite si finite au condus la aparitia unor noi termeni, printre care: distributia fizica, logistica, managementul materialelor, managementul logistic si managementul lantului de aprovizionare-livrare. Deseori, acesti termeni sunt considerati sinonimi, fiind utilizati pentru a descrie aproximativ acelasi domeniu – logistica.

Notiunea de logistica cuprinde toate activitatile care urmaresc realizarea unei armonizari a timpului si spatiului cu bunurile si persoanele, prin gruparea lor corespunzatoare. Astfel, logistica se defineste prin planificarea integrata, organizarea si controlul tuturor fluxurilor de marfuri si materiale, impreuna cu fluxurile de informatii legate de acestea, incepand de la furnizori, prin etapele de creare a valorii, pana la livrarea produselor catre clienti, inclusiv reciclarea si eliminarea deseurilor.

Sistemul logisticii este alcatuit din mai multe departamente dintre care:

- activitati specializate (servirea clientilor, aprovizionare, prelucrarea comenzilor, transport, depozitare, gestiunea stocurilor, manipularea materiilor prime, materialelor, combustibilului, pieselor, semifabricatelor, produselor finite, distributia si ambalarea)

- relatiile de interdependenta intre activitati specializate;

- relatiile de interdependenta intre activitatile specializate si alte activitati;

- fluxul material;

- fluxul informational.

Preview document

Analiza Sistemului Logistic la Coty Cosmetics România SRL - Pagina 1
Analiza Sistemului Logistic la Coty Cosmetics România SRL - Pagina 2
Analiza Sistemului Logistic la Coty Cosmetics România SRL - Pagina 3
Analiza Sistemului Logistic la Coty Cosmetics România SRL - Pagina 4
Analiza Sistemului Logistic la Coty Cosmetics România SRL - Pagina 5
Analiza Sistemului Logistic la Coty Cosmetics România SRL - Pagina 6
Analiza Sistemului Logistic la Coty Cosmetics România SRL - Pagina 7
Analiza Sistemului Logistic la Coty Cosmetics România SRL - Pagina 8
Analiza Sistemului Logistic la Coty Cosmetics România SRL - Pagina 9
Analiza Sistemului Logistic la Coty Cosmetics România SRL - Pagina 10
Analiza Sistemului Logistic la Coty Cosmetics România SRL - Pagina 11
Analiza Sistemului Logistic la Coty Cosmetics România SRL - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Analiza Sistemului Logistic la Coty Cosmetics Romania SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?