Caiet de practică Deadalus Consulting

Proiect
6/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1014
Mărime: 14.18KB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Daedalus Consulting este o firma Romaneasca cu capital integral privat, avand ca domeniu de activitate Marketingul si Cercetarea Pietei. Firma a fost infiintata in 1996.

Cifra de afaceri a companiei a fost de 750.000 EUR in 2001. Aceasta a fost obtinuta 100% din activitati legate de marketing si de cercetare de piata.

Compania ofera o gama larga de servicii de marketing si de cercetarea pietei pentru un numar insemnat de domenii de activitate. Serviciile includ atat Cercetare Calitativa, cat si Cercetare Cantitativa.

Daedalus este afiliata la organizatiile internationale ESOMAR (European Society for Opinion and Marketing Research) si AMA (American Marketing Association)

Structura organizatiei, competentele acumulate, precum si filosofia companiei sunt proiectate cu scopul de a aduce Daedalus mai aproape de clientii sai, ideal atat de aproape incat sa devina o extensie functionala a departamentului de marketing al clientului, cu fiecare proiect dus la capat impreuna.

La baza activitatii noastre stau patru principii:

Depunem efort in intelegerea cerintelor reale ale clientului. Proiectele sunt dezvoltate ca si cum noi am fi beneficiarii finali ai rezultatelor. Tratam fiecare studiu in contextul mai larg al Marketingului si al Strategiei de Piata. Oferim clientilor sprijin integral in interpretarea datelor si in luarea deciziilor.

Organizatia este parte integranta din viziunea companiei. O structura cu putine niveluri ierarhice, un mediu flexibil si standardul de lucru in echipa permit salariatilor sa-si optimizeze competentele si sa-si dezvolte aptitutidinile.

Compania este organizata in echipe de 4 membri (studii cantitative) sau de 3 membri (studii calitative). Fiecare echipa realizeaza un proiect de la inceput si pana la terminarea acestuia, acest fapt imbunatatind comunicarea intre membrii echipei. Fiecare membru al echipei are o descriere clara a sarcinilor in fisa postului, acesta fiind capabil sa realizeze in acelasi timp si activitati ale celorlalti membri ai echipei

Departamentele de Resurse Umane, Instruire si Asigurarea Calitatii sunt puternic dezvoltate, astfel incat sa potenteze valorile companiei pe de o parte si know-how-ul acesteia pe de alta parte.

CERCETAREA IN MEDIUL DE AFACERI

(

Studii sectoriale – sunt concepute astfel incat sa ofere o perspectiva larga asupra unui intreg sector de activitate, incluzand marimea si structura pietei, evolutia si tendintele acesteia, concurenta, oportunitatile si amenintarile existente, factori cheie de succes.

Auditul distributiei – ofera date cu privire la cota de piata, preturi si dinamica produselor. Indicatorii cu privire la distributie si merchandising permit evaluarea pozitiei relative a clientului, pe piata lui specifica din punctul de vedere al distributiei.

Studii asupra satisfactiei clientilor – permit evaluarea performantei companiei in raport cu relatiile cu clientii. Sunt masurate diverse aspecte ale satisfactiei, incluzand satisfactia fata de imaginea companiei, performanta si/sau conformitatea produsului, reprezentantii de vanzari, livrare, termenii contractuali etc.

Studii de dezvoltare a noilor produse - implica clientii companiei in procesul de proiectare a produsului, astfel incat acesta sa satisfaca mai bine nevoile lor.

Studii asupra obiceiurilor de utilizare si comportamentului de achizitie – sunt dezvoltate pentru produse si servicii care se adreseaza in special companiilor. Astfel, structura organizationala, modalitatile de folosire a produselor/serviciilor, obiceiurile de cumparare si procesul de luare a deciziei de cumparare devin factori cheie pentru a fi analizati.

Preview document

Caiet de practică Deadalus Consulting - Pagina 1
Caiet de practică Deadalus Consulting - Pagina 2
Caiet de practică Deadalus Consulting - Pagina 3
Caiet de practică Deadalus Consulting - Pagina 4
Caiet de practică Deadalus Consulting - Pagina 5
Caiet de practică Deadalus Consulting - Pagina 6
Caiet de practică Deadalus Consulting - Pagina 7
Caiet de practică Deadalus Consulting - Pagina 8
Caiet de practică Deadalus Consulting - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Caiet de Practica Deadalus Consulting.doc

Alții au mai descărcat și

Caiet practică la McDonald's

ZIUA 1 / 17.05.2010 Ora: 10:00 Activitatea desfasurata: In prima zi de practica m-am gandit sa va prezint cateva date despre intreprinderea Mc...

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?