Comexim Brazilia - pătrunderea pe piața românească

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 5838
Mărime: 38.11KB (arhivat)
Publicat de: Zina Pricop
Puncte necesare: 7
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE COMERT

Cuprins

  1. Introducere pag.3
  2. Necesitatea internationalizarii. pag.3
  3. Despre cafea pag.5
  4. COMEXIM. pag.5
  5. Scurt istoric pag.5
  6. Conditii interne pag.7
  7. Comexim pag.7
  8. Conditia pietei in România pag.10
  9. Strategia de intrare pe piata romaneasca pag.10
  10. Scop, obiective, misiune. pag.12
  11. Analiza si evaluarea situatiei existente pag.12
  12. Derularea activitatilor pag.14

Extras din proiect

Introducere

Piata internationala reprezinta locul unde se comercializeaza marfurile si serviciile realizate in diverse economii nationale, unde se desfasoara activitati economice in forme variate si utilizând mijloace si metode diferite. Ea este punctul de plecare in productia de marfuri si servicii destinate satisfacerii necesitatilor partenerilor externi.

Piata internationala reprezinta un ansamblu alcatuit din cererea si oferta de marfuri, din conditiile confruntarii si de realizarii acestora si din relatiile economice ce iau nastere cu acest prilej intre parteneri din diferite tari. Actelor si relatiilor de vânzare-cumparare proprii pietei internationale le este caracteristic elementul de extraneitate, iar realizarea finala a cererii si ofertei, in urma actelor de piata, are loc, in general, in afara granitelor intre care acestea se formeaza.

Piata internationala e formata din fluxuri de bunuri si servicii. Astfel, ca suma a tuturor actelor de vânzare-cumparare se obtine piata mondiala. Ea reprezinta ansamblul raporturilor ce se stabilesc pe baza cererii si ofertei provenite din tari diferite si îmbraca forma actelor si faptelor de schimb international, concretizându-se in tranzactii economice internationale.

In cadrul relatiilor la nivel mondial vom regasi ca elemente componente 3 tipuri de piete:

- Piata interna

- Piata externa

- Piata internationala

In mod curent, atunci când vorbim despre o piata din afara granitelor unei tari pe care se realizeaza tranzactii, folosim notiunea de piata externa.

Necesitatea internationalizarii

Datorita conditiilor si procesului de internationalizare a afacerilor, complexitatea acestora a crescut foarte mult in ultima vreme. Acest proces de internationalizare se afla in strânsa legatura cu gradul de integrare a economiilor nationale in economia mondiala. Se observa o noua orientare a întreprinderilor, chiar si cele mai mici, de a cauta oportunitati de afaceri in afara granitelor nationale.

Reorientarea spre internationalizare este facilitata si de progresele semnificative înregistrate in domeniul transporturilor si telecomunicatiilor, a învingerii distantelor cu un cost din ce in ce mai redus. Putem spune despre ultimul deceniu al acestui secol ca a devenit un deceniu al competitivitatii datorita deschiderii pietelor europene si dereglarilor sociale.

Intensificarea climatului concurential a determinat o multitudine de analogii intre demersul de marketing al firmelor si strategia si tactica militara. Astfel se dezvolta anumite strategii ofensive (de tipul atacului frontal, in flanc, al încercuirii sau razboiul de uzura ) dar si strategii defensive (apararea fixa, mobila, atacul preventiv, contraatacul ).

Obiectivul strategic al unei firme cu viziune globala asupra pietei este cel al satisfacerii cu un produs, cat mai putin diferit intr-un spatiu geografic de altul, a unui numar cat mai mare de consumatori internationali. Toate acestea se traduc pentru companii in importante economii pe seama reducerii costurilor de marketing.

Liberalizarea pietelor internationale de capital asigura companiilor din tarile dezvoltate un acces practic nelimitat la resursele financiare mondiale. Asa cum capitalul strain reduce avantajele fiscale interne in acumularea de resurse financiare, tot asa deschiderea pietelor internationale de marfuri diminueaza efectele retelei liberale. Cresterea cheltuielilor publice sporeste cererea de consum, si implicit, dezvoltarea economica, dar, in conditiile unui comert liber, cererea suplimentara poate fi acoperita, in mare parte, nu de producatorii interni, ci de cei externi.

In ansamblul acestor factori care determina si stimuleaza internationalizarea afacerilor, motivatia întreprinderii de a iesi in arena schimburilor internationale este mult mai nuantata si complexa.

Câteva din caracteristicile pietei internationale ar fi:

1. Eterogenitatea = data atât de imensa varietate de bunuri, servicii si idei care formeaza obiectul exportului si importului, de numarul extrem de mare al participantilor la actele de schimb, cat si de conditiile de comercializare specifice.

Caracterul eterogen se extinde si asupra dimensiunilor si structurilor foarte diferite ale diverselor segmente ale pietei internationale: pentru anumite marfuri avem piete mari si foarte mari, in timp ce pentru altele sunt relativ mici.

2. Dezvoltarea economica = in functie de dezvoltarea economica generala a tarilor in cauza se constata modificari ale pietei. De cea mai mare importanta sunt evolutiile care insotesc transformarea unei economii preponderent bazate pe agricultura in una industriala, deoarece fiecare tip de economie determina anumite caracteristici pietei si face necesare sisteme de marketing de tipuri diferite.

Sub aspect structural trebuie realizata diferenta dintre pietele diversificate care au ca obiect o gama variata de marfuri si cele nediversificate. Piata internationala se diversifica pe masura sporirii posibilitatilor tehnice de realizare a unei game tot mai largi de produse si sortimente si in raport cu sporirea varietatii cererii externe pentru fiecare marfa.

Preview document

Comexim Brazilia - pătrunderea pe piața românească - Pagina 1
Comexim Brazilia - pătrunderea pe piața românească - Pagina 2
Comexim Brazilia - pătrunderea pe piața românească - Pagina 3
Comexim Brazilia - pătrunderea pe piața românească - Pagina 4
Comexim Brazilia - pătrunderea pe piața românească - Pagina 5
Comexim Brazilia - pătrunderea pe piața românească - Pagina 6
Comexim Brazilia - pătrunderea pe piața românească - Pagina 7
Comexim Brazilia - pătrunderea pe piața românească - Pagina 8
Comexim Brazilia - pătrunderea pe piața românească - Pagina 9
Comexim Brazilia - pătrunderea pe piața românească - Pagina 10
Comexim Brazilia - pătrunderea pe piața românească - Pagina 11
Comexim Brazilia - pătrunderea pe piața românească - Pagina 12
Comexim Brazilia - pătrunderea pe piața românească - Pagina 13
Comexim Brazilia - pătrunderea pe piața românească - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Comexim Brazilia - Patrunderea pe Piata Romaneasca.doc

Ai nevoie de altceva?