Idei de Afaceri - SC Oriental Emporium SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3212
Mărime: 33.91KB (arhivat)
Publicat de: Leonidas Varga
Puncte necesare: 0
Universitatea,,Stefan cel Mare’’Suceava Facultatea,,SEAP’’Suceava Specializarea: E.C.T.S.

Cuprins

  1. 1).TIPUL SOCIETĂŢII SI MOTIVAŢIA ALEGERII DOMENIULUI DE ACTIVITATE
  2. 2) SOCIETATEA PREZENTARE GENERALA
  3. 3) OBIECTUL DE ACTIVITATE AL FIRMEI
  4. 4) ANALIZA MEDIULUI ÎN CARE VA FUNCŢIONA ÎNTREPRINDEREA
  5. 5)PRINCIPALELE AVANTAJE ŞI DEZAVANTAJE ALE INIŢIERII AFACERII
  6. 6) OBIECTIVE PE TERMEN SCURT, MEDIU ŞI LUNG LA NIVELUL AFACERII
  7. 7) STRATEGII ŞI TEHNICI POSIBIL A FI APLICATE
  8. 8)PLANIFICAREA ACTIVITĂŢII FIRMEI PE PRIMII 2 ANI
  9. 9)MODALITĂŢI DE ATRAGERE A RESURSELOR UMANE ,MATERIALE ŞI FINANCIARE
  10. 10)ANALIZĂ FINANCIARĂ A INTRĂRILOR ŞI IEŞIRILOR FIRMEI

Extras din proiect

1).TIPUL SOCIETĂŢII SI MOTIVAŢIA ALEGERII DOMENIULUI DE ACTIVITATE

Societatea cu răspundere limitată este forma de societate comercială apărută mai târziu în activitatea comercială. Prima oară a fost reglementată în 1892 în Germania, fiind preluată în 1925 în Franta, iar în România şi-a găsit consacrarea abia prin legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale.

Aceasta forma de societate s-a ivit din nevoia de a satisface anumite cerinţe ale activităţii comerciale. Societăţile de persoane asigurau condiţiile pentru folosirea capitalurilor mici, iar societăţile de capitaluri erau adecvate utilizării capitalurilor mari, destinate unor afaceri de mare anvergură. Era nevoie de o forma de societate care să fie adaptată exigentelor fructificării capitalurilor mijlocii. Acest lucru s-a realizat prin forjarea societaţii cu răspundere limitată, care împrumuta anumite caractere atât de la societaţile de persoane cât si de la societăţile de capitaluri.

Societatea cu răspundere limitată se bazează pe încrederea asociaţilor, datorita acestui fapt numărul asociaţilor este limitat iar părţile sociale nu sunt liber accesibile. Asociaţii răspund pentru obligaţiile sociale în limita aporturilor lor. Datorită avantajelor pe care le oferă, societatea cu răspundere limitata are o mare răspandire în activitatea comercială.

Articolul 2 din Legea nr. 3/1990 prevede că societatea cu răspundere limitată este acea societate ale carei obligaţii sociale sunt garantate cu patrimoniul social, iar asociaţii sunt obligaţi numai în limita aportului lor.

Societatea cu răspundere limitată poate fi definită ca o societate constituită, pe baza deplinei încrederi, de două sau mai multe persoane, care pun în comun anumite bunuri, pentru a desfăşura o activitate comercială, în vederea împărţirii beneficiilor, şi care răspund pentru obligaţiile sociale în limita aportului lor.

Caracterele societăţii:

a) Asocierea se bazeaza pe increderea asociatilor. Societatea are deci un caracter intuitu personae, ca si societatile de persoane.

b) Capitalul social ete divizat in anumite fractiuni denumite parti sociale. Aceste parti sociale nu sunt reprezentate prin titluri negociabile.

c)Asociatii raspund pentru obligatiile sociale numai in limita aportului lor.

Potrivit art. 32 din Legea nr. 31/1990 S.R.L. se va constitui prin contract de societate si statut, care se incheie in forma autentica. Contractul de societate privind constituirea S.R.L.

trebuie sa cuprinda mentiunile cerute de art. 3 pentru societatea in nume colectiv. Acest contract trebuie sa prevada si repartizarea partilor sociale intre asociati.

Sunt persoane fizice sau juridice. Numarul asociatilor este lasat la aprecierea persoanelor interesate sa constituie societatea. Trebuie sa existe cel putin doi asociati. Pentru a asigura caracterul intuitu personae al societatii legea limiteaza numarul asociatilor la cel mult 50 de asociati.

Firma societatii se compune dintr-o denumire care sa arate obiectul de activitate si va fi insotita de mentiunea scrisa in intregime, ,,societate cu raspundere limitata” sau ,,S.R.L.”.

2) Societatea prezentare generală

Societatea pe care ne-am propus sa o înfiinţăm va fi o societatea cu raspundere limitată. Am făcut această alegere deoarece acest tip de întreprindere se potriveşte dorinţelor noastre în materie de înfiinţare şi conducere a unei afaceri.

Numele societatii noastre este SC.ORIENTAL EMPORIUM.SRL avand numarul de inregistrare 5896321 la oficiul registrului comertului j/151/1999, cod fiscal r98473957.

Forma juridica de constituire este Societate cu raspundere limitata. sediul intreprinderii se afla in Suceava, strada Dornelor, nr.2, avand numerele de telefon; 0230510098 / 0230423478. intreprinderea are punctul de lucru la Suceava, iar birourile se afla pe Aleea Zorilor nr. 4 cu aceleasi numere de telefon metionate mai sus.

Tipul activitatii principale este comertul. La infiintarea firmei - 14.02.1999.

investitia initiala a fost de 50000 RON capitalul social subscris varsat este de 40000 RON astfel pe parcursul activitatii intreprinderii urmarindu-se obtinerea de profit.

3) Obiectul de activitate al firmei este

comercializarea articolelor de bijuterii

Obiectivul principal al firmei in prima faza este sa patrunda si sa se mentina pe piata. De asemenea are in vedere incheierea de contracte cu firme de profil din strainatate in scopul comercializarii produselor.

In ceea ce priveste personalul intreprinderii acesta este format din 30 de angajati fiecare fiind foarte bine pregatit pentru meseria practicata si lucrand pe baza de contract de munca individual.

Personalul intreprinderii este calificat, bine instruit cu studii superioare: personalul de conducere – studii universitare , personalul de executie – studii liceale si post liceale.

SC. ORIENTAL EMPORIUM S.R.L. isi desfasoara activitatea intr-un spatiu pe care il detine cu chirie .In acest sens firma are incheiat un contract de inchiriere pe 10 ani cu SC.ALFA.SRL

Dezideratul care sta la baza infiintarii societatii este de natura pur economic.Recent din necesitati obiective societatea a efectuat lucrari de investitii in acest spatiu in valoare de 10.000 RON ceea ce a dus la diminuarea disponibilitatilor dar nu impiedica dezvoltarea normala a activitatii.

4) ANALIZA MEDIULUI ÎN CARE VA FUNCŢIONA ÎNTREPRINDEREA

Mediul de evolutie al afacerii poate fi caracterizat ca fiind unul transparent, relativ predictibil si care urmeaza trendul economiei nationale.

In acest gen de activitate influentele generate de sistemul politic, politicile macro-economice si sistemul juridic nu au o importanta majora. Ceea ce conteaza mai mult sunt abilitatile managementului de a anticipa si percepe tendintele pietei, de a satisface dorintele clientilor si de a-i fideliza.

Preview document

Idei de Afaceri - SC Oriental Emporium SRL - Pagina 1
Idei de Afaceri - SC Oriental Emporium SRL - Pagina 2
Idei de Afaceri - SC Oriental Emporium SRL - Pagina 3
Idei de Afaceri - SC Oriental Emporium SRL - Pagina 4
Idei de Afaceri - SC Oriental Emporium SRL - Pagina 5
Idei de Afaceri - SC Oriental Emporium SRL - Pagina 6
Idei de Afaceri - SC Oriental Emporium SRL - Pagina 7
Idei de Afaceri - SC Oriental Emporium SRL - Pagina 8
Idei de Afaceri - SC Oriental Emporium SRL - Pagina 9
Idei de Afaceri - SC Oriental Emporium SRL - Pagina 10
Idei de Afaceri - SC Oriental Emporium SRL - Pagina 11
Idei de Afaceri - SC Oriental Emporium SRL - Pagina 12
Idei de Afaceri - SC Oriental Emporium SRL - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Idei de Afaceri - SC Oriental Emporium SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?