Nescafe - tehnici promoționale

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 6214
Mărime: 33.17KB (arhivat)
Publicat de: Laurian Puiu
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Nescafe aduce in lumea cafelei un nivel de pasiune, competenta si inventivitate neegalate de nici o alta marca. Fiecare cana de cafea Nescafe este rezultatul stiintei si pasiunii companiei Nestle pentru cafea.Provenind din cele mai bune boabe, cafeaua NESCAFÉ este intotdeauna de cea mai buna calitate, pentru a satisface cu adevarat nevoile si asteptarile consumatorilor.

Recoltare

Planta de cafea creste pe plantatii intinse si ajunge la maturitate dupa patru ani si poate fi mentinuta aproximativ 40 de ani daca este ingrijita corespunzator. Fructele plantei de cafea, numite cirese, se culeg cu mana intrucat se coc pe rand in diferite perioade ale anului. Fiecare fruct contine doua boabe verzi, care se extrag prin uscarea sau decorticarea fructului.

Selectare si amestecare

Procesul de productie al cafelei incepe cu selectarea si amestecarea boabelor de cafea pe categorii de calitate, in functie de culoare si marime. Tipul boabelor de cafea variaza in mod natural de la o regiune la alta, de la un anotimp la altul, in functie de soi. Daca boabele Arabica produc o aroma bogata, plina si fina, boabele Robusta vor oferi o aroma puternica, mai dura, cu mai multa consistenta. Boabele alese de NESCAFE provin din intreaga lume Brazilia, Kenya, Columbia, Costa Rica etc.

Prajire

Dupa amestecarea boabelor urmeaza prajirea, etapa in care boabele capata aroma. Prajirea determina toate modificarile fizice si chimice ale boabelor verzi: greutatea boabelor este redusa cu 16%, se dubleaza in volum, culoarea trece de la verde pal la maro intens si capata gustul si aroma specifica cafelei. O conditie esentiala a prajirii este de a raspandi caldura astfel incat toate boabele sa fie prajite pe toate partile in mod egal, si in acelasi timp.

Temperatura si durata procesului de prajire sunt controlate cu grija pentru a nu pierde aroma cafelei. In general, prajirea usoara confera boabelor o aroma mai blanda, prajirea medie produce o aroma bine definita si bogata, iar prajirea puternica da o aroma tare si distincta.

Macinare

Boabele de cafea prajite sunt apoi macinate pana capata aspectul unei pulberi aspre.Timpul normal de prajire este de 12 minute, dar exista si prajire semi-rapida de 6 minute sau prajirea rapida de 2-3 minute. Prajirea rapida are anumite avantaje: cafeaua este mai aromata (cu 15 -35 %), este mai usor de extras, pierderile din cadrul procesului de prajire sunt mai mici, iar gustul este unul mai acid.

Gustarea mostrelor din diferitele tipuri de boabe de cafea si alegerea amestecului potrivit sunt o conditie esentiala pentru a produce o cafea solubila distincta.

Extractia - Freeze - Drying

In cazul freeze-drying, solutia de cafea este inghetata la -40C astfel incat se formeaza o pojghita subtire, care va fi apoi sparta in bucatele mici. Grauntele formate sunt apoi puse in camere de vacuum. Vacuumul scade temperatura de fierbere a apei si aceasta se evapora chiar si la temperaturi atat de scazute, mentinand aroma cafelei si lasand in urma granule de cafea solubila. In urma acestui procedu rezulta o cafea de calitate superioara, cum este NESCAFE Gold.

Granulele de cafea solubila sunt obtinute din pudra rezultata in urma metodei spray drying printr-un proces care se numeste aglomerare. Pudra este udata usor astfel incat particulele sa se lipeasca unele de altele, apoi granulele rezultate sunt strecurate si doar cele de aceeasi marime vor fi puse in borcane.

Urmeaza extractia, etapa in care cafeaua prajita si macinata este pusa intr-o serie de celule de extractie. Rolul acestora este de a extrage aroma, mirosul si culoarea din cafeaua macinata in apa fierbinte. Sunt utilizate mai multe astfel de celule pentru a produce cafea din ce in ce mai puternica, pana cand solutia de cafea capata consistenta adecvata.

In cazul cafelei NESCAFE, inaintea procesului de extractie, boabele sunt filtrate. Cafeaua solubila este produsa prin eliminarea apei din aceasta solutia de cafea folosind una din doua metode, spray drying si freeze drying.

Extractia - Spray Drying

In cazul metodei de spray drying, solutia de cafea este trecuta printr-un jet continuu de aer fierbinte la capatul unui cilindru inalt, iar pe masura ce picaturile cad, ele se usuca si se depun pe fundul cilindrului sub forma unei pulberi fine. Astfel, se poate obtine o cafea pudra, cu textura.

Preview document

Nescafe - tehnici promoționale - Pagina 1
Nescafe - tehnici promoționale - Pagina 2
Nescafe - tehnici promoționale - Pagina 3
Nescafe - tehnici promoționale - Pagina 4
Nescafe - tehnici promoționale - Pagina 5
Nescafe - tehnici promoționale - Pagina 6
Nescafe - tehnici promoționale - Pagina 7
Nescafe - tehnici promoționale - Pagina 8
Nescafe - tehnici promoționale - Pagina 9
Nescafe - tehnici promoționale - Pagina 10
Nescafe - tehnici promoționale - Pagina 11
Nescafe - tehnici promoționale - Pagina 12
Nescafe - tehnici promoționale - Pagina 13
Nescafe - tehnici promoționale - Pagina 14
Nescafe - tehnici promoționale - Pagina 15
Nescafe - tehnici promoționale - Pagina 16
Nescafe - tehnici promoționale - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Nescafe - Tehnici Promotionale.doc

Te-ar putea interesa și

Tehnici de punere în valoare a produselor la locul vânzării - studiu de caz Nestle România

INTRODUCERE Comerțul joacă un rol important în dezvoltarea durabilă a societății omenești, fiind un sector de activitate cu un înalt grad de...

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Jacobs și Nescafe

1. DEMERSURILE COMUNICATIONALE ALE MARCII JACOBS IN PERIOADA 2007-2008 1.EMITATORUL Compania Kraft Foods detine in portofoliu marca Jacobs ....

Hypermarketul Aria

Hypermarketul Aria se află la periferia orașului Piatra Neamț cu ieșire spre Bacău, deținând peste 20 de filiale în importantele orașe ale țării:...

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva

PARTEA I - Demersurile educationale ale marcii Danone in perioada 2007-2008 I. Emitatorul DANONE a aparut in anul 1918 cand spaniolul Isaac...

Campania de Marketing

CAPITOLUL 1. Campania de marcheting integrata O campanie de marketing este formata dintr-un numar de activitati desfasurate pentru a atinge un...

Istoria brandului Nescafe - tehnici promoționale

- Nestlé a fost abordata de un reprezentant al Institutului Brazilian de Cafea, care cauta o modalitate de a pastra surplusurile enorme de cafea...

Ai nevoie de altceva?