Planul de afaceri al SC Alma SRL cu privire la producția produselor de panificație

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 5721
Mărime: 83.30KB (arhivat)
Publicat de: Viviana Man
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. Capitolul I: Afacerea si conducerea 4
  2. 1. Introducere 4
  3. 2. Descrierea firmei / afacerii 4
  4. 3. Echipa si managementul companiei 5
  5. Capitolul II: Organizare si obiective 6
  6. 1. Obiective 6
  7. 2. Prezentare produse si / sau servicii 10
  8. 3. Procesul de productie 12
  9. Capitolul III: Piată si finante 13
  10. 1. Publicul-tintă 13
  11. 2. Analiza pietei 14
  12. 3. Informatii finaciare 16
  13. Capitolul IV: Consideratii finale 23
  14. 1. Propunerii 23
  15. 2. Concluzii 24
  16. 3. Bibliografie 26

Extras din proiect

Afacerea si conducerea

Introducere

A te hotărî că este timpul sa fii propriul tău sef reprezintă un punct cotitor in viată; deoarece nu vei sti sigur unde te vei situa după cotitură. A vrea si a dori nu este totuna cu a reusi si a avea succes. Există multe afaceri care te fac sa fii mai degrabă un sclav al propiei afaceri decât un director. Succesul nu vine imediat, succesul este intretinut de muncă si de sacrificii. La bazele unei afaceri trebuie să stea: viziunea în primul rând, cunoasterea de sine, ambitia, cunostintele despre piată, intuitia cât si buna corelare cu asociatul daca este cazul. Acestea impreună cu o strategie adecvată de marketing ar trebui să conducă spre succesul afacerii.

Firma S.C. Alma S.R.L. a fost înfiintată in data de 11 aprilie 2011, cu un capital social de 20000 RON, înmatriculată in Registrul Comertului cu nr. J40/16449/2011, cod unic de inregistrare: R 4251756.

Firma are sediul în Bucuresti, strada Mihail Sebastian, numărul 116, bloc 2, scara 2,etaj 6, apartament 39, sector 5 şi este proprietatea a doi asociaţi, fiecare deţinând 50% din actiunile firmei.

Forma juridică este aceea de societate cu răspundere limitata, societatea desfasurandu-si activitatea in conformitate cu legile romane si cu prezentul act de constituire. Durata de functionare a societătii este nelimitată, începând cu data înregistrării în Registrul Comertului.

Obiectivul principal al firmei constă în activitatea de a produce, distribui si vinde produse de panificaţie prin intermediul magazinelor proprii.

Descriere

S.C. Alma S.R.L. este o firmă de panificatie care face parte din grupa 107 Fabricarea produselor de brutărie si a produselor făinoase, având codul 1071 Fabricarea pâinii; fabricarea prăjiturilor si a produselor proaspete de patiserie conform codului CAEN reactualizat in 2011.

Am ales acest domeniu de activitate pentru afacerea noastră deoarece în cadrul pietei produselor de panificatie se poate vorbi de o crestere constantă a acestora, atat din punct de vedere cantitativ, cât si valoric. Acest lucru se datoreaza faptului că este considerată o afacere mai putin costisitoare fată de alte ramuri din domeniul alimentatiei, putându-se vorbi chiar de o cerere in progres, determinata in mod deosebit de faptul că produsele de panificatie oferite pe piată au un pret accesibil tuturor categoriilor de consumatori.

În acest domeniu se înregistrează o ofertă diversificată, urmărindu-se a se produce ceea ce este la mare căutare in rîndul consumatorilor, însă acest lucru se datorează si initiativei producătorilor de a veni cu ceva nou care să ducă la cresterea vânzărilor de produse.

Produsele de panificatie vor fi vândute prin intermediul magazinelor proprii, al căror număr va fi mai mare o data cu dezvoltarea afacerii, foarte importante fiind conditiile in care se va desfăsura activitatea firmei, si anume de maximă igienă pentru a se asigura o calitate deosebită a produselor ce vor fi puse in vânzare.

Publicul-tinta pe care îl vizăm in mod deosebit este format din populatia care locuieste în zona magazinelor, dar si de cei care frecventează zona respectivă.

Produsele de panificatie care vor fi oferite pe piată vor fi diverse, nefiind destinate expres unei anumite categorii de consumatori ci tuturor.

Planul de afaceri al firmei S.C. Alma S.R.L. va cuprinde informatii privind echipa si managementul afacerii în care vor fi prezentate atributiile întregului personal, obiectivele firmei si prezentarea produselor ce vor fi oferite pe piată, în ce consta procesul de productie, care sunt etapele ce vor fi parcurse, o analiză a pietei si care este strategia pe care o adoptă firma, informatii financiare si documente necesare.

Considerăm că această afacere are sanse reale de reusită pe piată deoarece există o cerere in progres pentru produsele pe care le vom oferi, de asemenea, pozitia geografică este un punct forte al afacerii datorită faptului că este o zonă în care se circulă, in mod frecvent, existând posibilitatea de a creste vânzările intr-un timp limitat.

Echipa si managementul companiei

Firma este alcătuită dintr-o echipă care are la bază un director, un administrator si un manager, plus un contabil cu care firma a încheiat un contract de colaborare care are calificare si experientă in domeniu si un avocat.

Personalul angajat va fi constituit din 3 brutari, 2 vânzători, 1 şofer. Personalul va fi selectat, instruit şi testat la locul de muncă. Cu fiecare va fi încheiat un contract de muncă separat.

Atributiile asociatiilor sunt cele prevazute de lege, ale adunării asociatiilor , si anume de a numi si revoca administratorul, de a aproba contractele de credite si constituirea de garantii, efectuarea de investitii, aprobarea a orice modificare a actului constitutiv al societatii, aprobarea dizolvări si lichidări societătii.

Preview document

Planul de afaceri al SC Alma SRL cu privire la producția produselor de panificație - Pagina 1
Planul de afaceri al SC Alma SRL cu privire la producția produselor de panificație - Pagina 2
Planul de afaceri al SC Alma SRL cu privire la producția produselor de panificație - Pagina 3
Planul de afaceri al SC Alma SRL cu privire la producția produselor de panificație - Pagina 4
Planul de afaceri al SC Alma SRL cu privire la producția produselor de panificație - Pagina 5
Planul de afaceri al SC Alma SRL cu privire la producția produselor de panificație - Pagina 6
Planul de afaceri al SC Alma SRL cu privire la producția produselor de panificație - Pagina 7
Planul de afaceri al SC Alma SRL cu privire la producția produselor de panificație - Pagina 8
Planul de afaceri al SC Alma SRL cu privire la producția produselor de panificație - Pagina 9
Planul de afaceri al SC Alma SRL cu privire la producția produselor de panificație - Pagina 10
Planul de afaceri al SC Alma SRL cu privire la producția produselor de panificație - Pagina 11
Planul de afaceri al SC Alma SRL cu privire la producția produselor de panificație - Pagina 12
Planul de afaceri al SC Alma SRL cu privire la producția produselor de panificație - Pagina 13
Planul de afaceri al SC Alma SRL cu privire la producția produselor de panificație - Pagina 14
Planul de afaceri al SC Alma SRL cu privire la producția produselor de panificație - Pagina 15
Planul de afaceri al SC Alma SRL cu privire la producția produselor de panificație - Pagina 16
Planul de afaceri al SC Alma SRL cu privire la producția produselor de panificație - Pagina 17
Planul de afaceri al SC Alma SRL cu privire la producția produselor de panificație - Pagina 18
Planul de afaceri al SC Alma SRL cu privire la producția produselor de panificație - Pagina 19
Planul de afaceri al SC Alma SRL cu privire la producția produselor de panificație - Pagina 20
Planul de afaceri al SC Alma SRL cu privire la producția produselor de panificație - Pagina 21
Planul de afaceri al SC Alma SRL cu privire la producția produselor de panificație - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Planul de Afaceri al SC Alma SRL cu Privire la Productia Produselor de Panificatie.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de afaceri Smart Cafe

I. Sinteza planului de afaceri Descrierea companiei Societatea SMART CAFE, persoană juridică română, a fost înfiinţată pe data de 1 iunie 2013,...

Studiu de Caz la SC Food Impex SA

Introducere Firmele sunt tot mai mult obligate să-şi restructureze radical obiectivele şi strategiile de piaţă. De unde anterior ele operau în...

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?