Planul de Afaceri al SC Candrel SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 30 în total
Cuvinte : 12834
Mărime: 64.78KB (arhivat)
Publicat de: George Udrea
Puncte necesare: 7
Proiectul respectiv este un plan de afaceri pentru o idee inovatoare. Este vorba de o firma fictiva. A fost prezentat la Antreprenoriat.

Extras din proiect

1. Sumar

 Care este afacerea propusă, pe ce oportunităţi se bazează şi prin ce se distinge de altele?

Ideea este o vopsea pentru maşini care are la bază nanocompozitele Nanotehnologiile reprezintă astăzi una dintre cele mai promiţătoare oportunităţi de dezvoltare tehnologică a secolului 21. Pentru domeniul cercetării materialelor, dezvoltarea nanocompozitelor polimerice devine rapid o activitate multidisciplinară ale cărei rezultate pot lărgi aria de aplicare a polimerilor, cu beneficii pentru foarte multe sectoare industriale.

 Care sunt ipotezele principale ale modelului de afacere?

Prima şi cea mai importanta ipoteză o reprezintă obţinerea contractului cu cei de la Dacia Groupe Renault. A doua ipoteza o constituie existenta prafului în atmosferă. Pâna acum nu a trebuit să ne facem probleme în această privinţa şi nici în cele ce urmează.

 Cine sunt iniţiatorii, ce atuuri şi limite au?

Iniţiatorii acestui plan de afaceri sunt studenţi în anul al-II-lea la facultatea de Comert. Coordonatorii acestui plan de afaceri au atestat in domeniul informaticii cat si CAE ceea ce permite dezvoltarea produsului pe piata internaţională, au spirit inovator, dorinţă de împlinire, creativitate, au capacitatea de a anticipa tendinţele şi de a recunoaşte oportunităţile ce apar, capacitatea de a lucra timp îndelungat.

Fiind trei studenţi, cea mai apasatoare limita este cea a lipsei de experienta dar, vom încerca să compensam prin inovaţie şi printr-o cooperare foarte bună între membrii echipei. De asemenea, suntem conştienţi că nu ştim răspunsul la multe intrebari cu privire la acest proiect dar, va garantăm că il vom avea şi vom rezolva fiecare situaţie neprevazută.

 Cine sunt clienţii vizaţi şi ce valoare atribuie aceştia produsului oferit?

Întrucat domeniile de aplicare a acestei vopsele sunt destul de vaste şi clienţii pot fi destul de numeroşi. Pentru a putea fi eficienţi, în primul an, ne vom axa numai pe un client (Dacia Groupe Renault) iar începand cu al doilea an, dacă afacerea este profitabilă, ne vom extinde încercând să obţinem un contract şi cu fabrica Ford de la Craiova şi vom încerca şi piaţa telefoanelor mobile încercand să obţinem un contract cu fabrica Nokia de la Jucu.

 Cât este volumul estimat al pieţei şi evoluţia în viitor a acestuia?

Pentru a putea fi cât mai convingători în discuţiile cu cei de la Dacia, vom testa produsul pe patru automobile Dacia Logan (motorizări diferite) în patru oraşe diferite: Constanţa (intrucât maşinile din acest oras au o problema cu umiditatea ridicată), Braşov (fiind la munte, aerul este mai rarefiat si vrem sa ne asiguram ca nu existe probleme din cauza diferentei de presiune atmosferica), in Bucureşti – capitala este cunoscută pentru poluare si praful existent- şi nu in cele din urma la Cluj – un alt oraş strategic.

Dupa etapa de testare a produsului urmează etapa negocierilor cu cei de la Dacia. În urma acestor negocieri, vrem sa obţinem un contract de testare a produsului pe 1000 de maşini. Ne obligam să oferim cantitatea de vopsea necesara pentru 100 de automobile in termen de 90 de zile de la data semnării contractului. Preţul produsului este de 600 de EUR plus TVA pentru o maşina. Plata se va face in trei tranşe. Prima tranşă la început după încheierea contractului şi se ridică la suma de 100 000 EUR. A doua tranşă dupa ce am livrat vopseaua necesara primelor 100 de maşini şi va avea valoarea de 300 000 EUR. Iar ultima tranşa la sfârşit, când fabrica va prima şi vopseaua pentru diferenţa de 900 de maşini. Termenul de finalizare a contractului este de 9 luni. Dupa aceasta perioada, daca proiectul va fi considerat un succes, părţile vor discuta termenele prelungirii contractului. De asemenea, daca cei de la conducerea Dacia Groupe Renault vor dori sa exportam si pentru fabricile Renault din alta ţară, vom face acest lucru dar la un alt pret.

 Care sunt, în esenţă, principalele opţiuni strategice: mărci, alianţe, canale de distribuţie, regimul proprietăţii intelectuale şi industriale etc.?

Principalele marci sunt Dacia, Ford si Nokia. Cu ele vom încerca să obţinem contracte în primii trei ani de activitate. Canalele de distribuţie vor fi asigurate de firmele de transport iar privind regimul proprietăţii intelectuale sau industriale nu vom lua in calcul aceste costuri întrucât nu exista vreun brevet de invenţie în acest sens.

 Care sunt prognozele cu privire la încasări, plăţi şi profituri?

Dupa cum am explicat mai sus, in prima luna se vor obtine 100 000 EUR. Din această sumă va fi închiriată o fabrică, vor fi cumpărate prin leasing utilajele necesare şi vor fi suficienţi pentru a acoperi costurile de formare a personalului ce va folosi utilajele de productie, costurile salariale, costurile de intreţinere a fabricii, costurile privind deschiderea firmei si nu in cele din urma, costul privind transportul vopselei la fabrica din judetul Argeş. Fabrica va fi inchiriată lângă Piteşti pentru a reduce costurile cu transportul si pentru ca in acea zonă preturile la chirii sunt mai mici decat în zonă limitrofă a capitalei.

 Ce căi de „ieşire” există pentru potenţialii investitori?

Daca lucrurile merg conform planului vom încerca un ’exit’ dupa al treilea an de activitate, adică după ce am reusit să obţinem şi un contract cu Nokia. Consider că acel moment va fi ideal pentru a obţine un preţ maxim pe afacerea creată. De ce? Pentru că cel căruia i se va vinde afacerea, va avea venituri în creştere cel puţin în urmatoarele 12 luni după care se va urmari o extindere în plan internaţional.

- Cum se asigură managementul afacerii şi resursele umane cheie (expertiză, abilităţi)?

Managementul afacerii se va asigura printr-o buna colaborare între membrii echipei. În cazul în care vom întampina probleme, nu vom ezita sa întrebam consilieri sau experti în domeniu. Pentru a califica personalul în cauză, vom organiza cursuri de pregătire şi îi vom instrui sa folosească utilajele din fabrica.

 Ce se urmăreşte pe termen lung?

Fiind o afacere, obiectivul pe termen lung il constituie profitul. Pe acesta il urmarim şi noi prin toate mijloacele – indiferent daca se cheamă dezvoltare extensiva sau intensiva.

Preview document

Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 1
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 2
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 3
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 4
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 5
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 6
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 7
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 8
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 9
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 10
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 11
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 12
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 13
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 14
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 15
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 16
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 17
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 18
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 19
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 20
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 21
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 22
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 23
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 24
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 25
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 26
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 27
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 28
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 29
Planul de Afaceri al SC Candrel SA - Pagina 30

Conținut arhivă zip

  • Planul de Afaceri al SC Candrel SA.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?