Serviciul în Trenuri

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 3 fișiere: doc
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 11471
Mărime: 708.56KB (arhivat)
Publicat de: Marius M.
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. ARGUMENT PAG 1
  2. CAPITOLUL I DOTAREA ŞI APROVIZIONAREA VAGOANELOR RESTAURANT ŞI BAR
  3. 1.1. GENERALITĂŢI PAG 2
  4. 1.2. DOTAREA ŞI APROVIZIONAREA VAGOANELOR RESTAURANT ŞI BAR PAG 3
  5. CAPITOLUL II SARCINILE PERSONALULUI DE SERVIRE DIN VAGOANELE RESTAURANT ŞI BAR
  6. 2.1. SARCINILE LUCRĂTORILOR DIN VAGOANELE RESTAURANT ŞI BAR PAG 6
  7. 2.2. SARCINI SPECIFICE PERSONALULUI DE
  8. SERVIRE PAG 8
  9. 2.3. SARCINILE BUCĂTARULUI-ŞEF ŞI ALE
  10. CONDUCTORULUI PAG 10
  11. CAPITOLUL III TEHNICA EFECTUĂRII SERVICIILOR ÎN VAGOANELE-RESTAURANT ŞI BAR
  12. 3.1. SERVICIUL A LA CARTE PAG 13
  13. 3.2. SERVICIUL ÎN VAGOANELE DE CLASĂ PAG 14
  14. 3.3. SERVICIUL ÎN VAGOANELE DE DORMIT ŞI TURIST..PAG 14
  15. CAPITOLUL IV INVENTARUL PENTRU SERVIRE (VESELĂ)
  16. 4.1. VESELĂ DIN PORŢELAN, FAIANŢĂ, CERAMICĂ PAG 16
  17. 4.2. VESELĂ METALICĂ PENTRU SERVIRE PAG 17
  18. 4.3. VESELĂ DIN STICLĂ (CRISTAL-SEMICRISTAL) PAG 18
  19. CAPITOLUL V SISTEME DE SERVIRE UTILIZATE
  20. 5.1. SISTEMUL DE SERVIRE DIRECT SAU ENGLEZ PAG 19
  21. 5.2. SISTEMUL DE SERVIRE INDIRECT SAU FRANCEZ PAG 24

Extras din proiect

ARGUMENT

Decizia de a alege această temă: „Serviciul de alimentaţie publică în trenuri” a fost influenţată de complexitatea acestui tip de servire, necesitatea existenţei pentru călători, ajutându-i pe aceştia sa aibă parte de o călătorie cât mai relaxantă şi plăcută, dar mai ales din punctul de vedere al dezvoltării economice şi al modernizării.

Am dorit sa evidenţiez caracteristicile specifice acestui tip de unităţi de servire şi totodată multitudinea de servicii de alimentaţie oferite.

Prin intermediul acestei lucrări, am dorit de asemenea să evidenţiez îndatoririle personalului de servire pentru o bună desfăşurare a activităţii, tehnicile specifice efectuării serviciilor în vagoanele-restaurant şi bar, motodele de aprovizionare a vagoanelor-restaurant şi bar şi nu în ultimul rând inventarul pentru servire specific folosit în trenuri.

Am structurat lucrarea în cinci capitole şi anume: în primul capitol am prezentat dotarea şi aprovizionarea vagoanelor-restaurant şi bar, în cel de-al doilea capitol am prezentat sarcinile specifice personalului de servire, ale lucrătorilor şi ale bucătarului-şef din vagoanele-restaurant şi bar, în capitolul al treilea am scris despre tehnica efectuării serviciilor în vagoanele de clasă şi cele de dormit. Capitolul al patrulea informează despre inventarul pentru servire, iar în cel de-al cincilea capitol sunt prezentate sistemele de servire folosite, şi anume, sistemul de servire englez şi sistemul de servire francez.

Prezenta lucrare evidenţiază aceste aspecte şi se doreşte a constitui un îndemn în încurajarea şi valorificarea acestui tip de servire, ce se dovedeşte a fi fascinant şi original datorită situaţiilor şi modului de servire.

CAPITOLUL I

DOTAREA ŞI APROVIZIONAREA VAGOANELOR RESTAURANT ŞI BAR

1.1. GENERALITĂŢI

In majoritatea tarilor in care transpoturile feroviare au o importanta deosebita se depun eforturi sustinute pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite calatorilor in materie de confort si reducere a timpului de transport. In acelasi timp, s-a continuat modernizarea si diversificarea serviciilor pentru a le adapta din ce in ce mai bine exigentelor principalelor segmente ale cererii. Serviciile feroviare intre orase, transferurile de noapte, serviciile tren-auto etc. sunt tot mai mult folosite. La nivel international imbunatatirea serviciilor feroviare este realizata prin simplificarea orarelor, siguranta transportului cu trenulpe rutele nationale, cele mai bune informatii furnizate calatorilor, tarife convenabile pentru diferite categorii de turisti, forme simple pentru rezervarea si procurarea biletelor de calatorie.

Cu toate acestea, se apreciaza ca transporturile feroviare sunt relative ramase in urma in raport cu celelalte mijloace de transport. Totuşi, ţinând cont de ponderea importantă a transporturilor feroviare în totalul circulaşiei turistice, in afara rezolavării problemelor operaţionale specifice se are in vedere asigurarea îin timpul călătoriei cu trenul, a tot ceea ce poate face voiajul mai agreabil.

Serviciile publice din staţiile de cale ferata, pe de o parte, cele legate de asigurarea primirii călătorilor – servicii de informaţii, săli de aşteptare, depozitarea şi transportul bagajelor etc. – iar pe de altă parte serviciile de poştă, telefon, farmacie, restaurante, baruri cofetării etc + sunt activităţi pe care le asigură, după caz, administraţia căilor ferate sau societăţile comerciale şi de prestaări servicii de profil.

În continuare, vom aborda numai câteva aspecte mai importante legate de organizarea serviciilor în vagoanele-restaurant şi bar, precum şi în vagoanele de dormit din punct de vedere al oferirii unor produse alimentare preambalate, răcoritoare, ceaiuri, cafele etc. Pentru a veni în sprijinul lucrărilor ce au sarcina asigurării acestor servicii, vom prezenta, pe baza experienţei unor unitaţi de profil, din ţara noastră sau din străinaătate, câteva aspecte mai importante legate de organizarea muncii în acest sector, pentru realizarea unor servicii competitive pe plan internaţional. În aceasta privinţă este demn de menţionat preocuparea unor societăţi comerciale romaneşti pentru perfecţionarea personalului prin schimburi de experienţă cu unităţi similare din unele ţări europene, prin organizarea săptămânilor gastronomice româneşti în alte state, prilej cu care pe diverse linii din străinătate se asigură servicii complete cu vagoane-restaurant, personal şi produse româneşti.

1.2. DOTAREA ŞI APROVIZIONAREA VAGOANELOR RESTAURANT ŞI BAR

Serviciile de masă asigurate călătorilor se realizează prin următoarele tipuri de vagoane: vagoane-restaurant clasice, vagoane-bufet, vagoane-salon şi minibaruri în vagoanele de dormit sau turist.

Vagoanele-restaurant clasice sunt destinate servirii principalelor mese din zi – mic-dejun, dejun, cina,- precum şi a unor comenzi întâmplătoare, între mese, în limita timpului disponibil(asemenea comezi cuprind: gustări, minuturi, dulciuri, bauturi răcoritoare, băuturi alcoolice şi nealcoolice, produse de tutun etc)

Organizarea interioara a vagonului presupune existenţa unor spaţii dimensionate corespunzător pentru: servirea călătorilor, pregătirea sau finisarea unor preparate (bucătărie), pregătirea sau finisarea unor produse de bufet, pregătirea sau porţionarea băuturilo (bufet-bar), păstrarea mărfurilor neperisabile şi a ambalajelor goale, depozitarea combustibilului şi a unor materiale pentru întreţinere şi curăţenie. Evident, aceste spaţii sunt dotate cu ceea ce este necesar pentru derularea procesului de producţie şi de servire în condiţiile corespunzătoare şi anume: mese, canapele, etajere-suport pentru bagaj de mână, instalaţia de apă caldă şi rece, sobele de gătit sau alte mijloace pentru pregătirea preparatelor culinare sau a băuturilor calde, utilaje frigorifice, dulapuri, rafturi sau rastele pentru mărfuri sau materii prime neperisabile, inventarul de servire, de lucru şi materilele pentru întreţinere şi curăţenie.

Preview document

Serviciul în Trenuri - Pagina 1
Serviciul în Trenuri - Pagina 2
Serviciul în Trenuri - Pagina 3
Serviciul în Trenuri - Pagina 4
Serviciul în Trenuri - Pagina 5
Serviciul în Trenuri - Pagina 6
Serviciul în Trenuri - Pagina 7
Serviciul în Trenuri - Pagina 8
Serviciul în Trenuri - Pagina 9
Serviciul în Trenuri - Pagina 10
Serviciul în Trenuri - Pagina 11
Serviciul în Trenuri - Pagina 12
Serviciul în Trenuri - Pagina 13
Serviciul în Trenuri - Pagina 14
Serviciul în Trenuri - Pagina 15
Serviciul în Trenuri - Pagina 16
Serviciul în Trenuri - Pagina 17
Serviciul în Trenuri - Pagina 18
Serviciul în Trenuri - Pagina 19
Serviciul în Trenuri - Pagina 20
Serviciul în Trenuri - Pagina 21
Serviciul în Trenuri - Pagina 22
Serviciul în Trenuri - Pagina 23
Serviciul în Trenuri - Pagina 24
Serviciul în Trenuri - Pagina 25
Serviciul în Trenuri - Pagina 26
Serviciul în Trenuri - Pagina 27
Serviciul în Trenuri - Pagina 28
Serviciul în Trenuri - Pagina 29
Serviciul în Trenuri - Pagina 30
Serviciul în Trenuri - Pagina 31
Serviciul în Trenuri - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • a treia pajina CUPRINS.doc
  • Serviciul in Trenuri.doc
  • ultima pajina anexe.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Te-ar putea interesa și

Transportul Feroviar - Infrastructură - Secția Centralizări Telecomenzi Buzău

CAPITOLUL 1 TRANSPORTURILE FEROVIARE 1.1. Rolul transporturilor în economia natională Transporturile reprezintă o componentă a producţiei...

Transportul Feroviar - Vagonul Restaurant

INTRODUCERE Prin transport pe căile ferate române, se înţelege orice deplasare de persoane sau bunuri realizată cu vehicule feroviare de către...

Transporturile Feroviare

Cap. 1 Restructurarea si Dezvoltarea Transporturilor Transporturile Feroviare 1. Prezentare generala - subsistemele transporturilor feroviare...

Tehnici de comunicare cu presa - comunicatul de presă

Introducere Orice organizaţie, precum şi orice persoană publică trebuie să se confrunte, în fiecare zi, săptămână, lună sau an, cu noi provocări,...

Calea Ferată

Întroducere Calea ferata joaca un rol important în viata economica a tarii prin transportarea de marfuri si asigurarea unei bune activitati de...

Program turistic internațional în Argentina - Buenos Aires

Program turistic international in Argentina Capitolul I 1.2 Descrierea tarii in care se desfasoara programul turistic “Argentina”= Pentru...

Satisfacția, imaginea și loialitatea - clienții noi versus clienții cu experiență

Introducere Clienţii loiali aduc beneficii enorme companiei care constă în fluxul continuu al profitului, reducearea activitaţii de marketing şi a...

Siguranța Trenului Accelerat în România

Introducere Am ales tema “Siguranţa trenurilor accelerate în Romania” deoarece este bine să ştim cat de sigură este călătoria cu trenul, ce...

Ai nevoie de altceva?