Studiu de caz - agenția de turism operator Holiday Tours

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 5461
Mărime: 30.29KB (arhivat)
Publicat de: Marusia Fărcaș
Puncte necesare: 7
Academia de Studii Economice,Facultatea de Comert

Extras din proiect

Rolul intreprinderii in economie

Intreprinderea are un rol hotarator in dezvoltarea economica a oricarei tari, in determinarea potentialului acesteia.De costurile cu care se obtin bunurile si serviciile, de calitatea acestora si de capacitatea intreprinderii de a le comercializa profitabil depind in realitate puterea economica si nivelul de trai al unei tari.

Concret, rolul intreprinderii in circuitul economic al unei tari este exercitat prin indeplinirea celor doua functii ale acesteia, de creare de valori adaugate si de participare la distribuirea veniturilor.

Agentia de turism HOLIDAY TOURS face parte din categoria touroperatorilor generalisti, in oferta ei intalnindu-se voiaje si excursii ce se adreseaza unei categorii largi de clienti, servicii turistice forfetare, complexe si izolate.

HOLIDAY TOURS s-a infiintat in anul 1999 in conformitate cu prevederile legii nr 31/1990 privind societatile comerciale.Conform contractului de societate si statului este organizata ca societate cu raspundere limitata. Domeniul de activitate inscris in Certificatul de Inregistrare la Registrul Comertului este urmatorul: servicii si activitati de turism, hoteliere si de agrement, in nume propriu sau prin reprezentanti in tara si strainatate.

Capitalul social al agentiei de turism a fost de 10.000.000 Lei divide in parti sociale egale de 400.000 lei. Partile sociale apartin unei singure persoane, acesta in calitate de asociat unic are drepturile si obligatiile adunarii generale.

Sediul central al firmei se afla in Bucuresti,Calea Dorobantilor, nr 80, sedtor 1, avand filiala in sectorul 6 pe str. Splaiul Independentei, nr. 190.

HOLIDAY TOURS functioneaza sub licenta de turism categoria A, nr 8575/15.03.00.

Agentia isi propune oferirea de servicii de calitate pentru clientii sai, oferirea unor vacante de neuitat, relaxare totala intr-un mediu natural. Fiecare agentie isi doreste sa devina agentia numarul 1 in topul agentiilor de turism din Romania. Perspectivele agentiei sunt acelea de: crestere a profitabilitatii cu 20% fata de anul anterior, cresterea volumului vanzarilor cu 30% datorita noilor contracte incheiate cu hotelurile din Romania precum si cu cele din strainatate. Aceasta estimare de crestere a veniturilor duce la cresterea cifrei de afaceri cu 20%.

Obiectivele strategice care vor duce la aceste procentaje sunt:

1) cresterea calitatii produselor

2) cresterea satisfactiei consumatorului

3) largirea gamei de produse turistice oferite

4) cresterea pozitiei obtinute de agentia de turism in topul agentiilor de turism

Clientii intreprinderii turistice sunt persoane fizice sau juridice care cumpara sau utilizeaza produse turistice. Intreprinderea turistica trebuie sa acorde o mare importanta clientelei intrucat produsul turistic trebuie sa evolueze potrivit nevoilor clientilor.

Cunoasterea clientului este o conditie obligatorie pentru intreprinderea turistica. Aceasta cunoastere are la baza urmatoarele informatii referitoare la:

- Originea clientului (tara de provenienta)

- Tipul clientului - individual

- de grup

- persoana importanta

- client obisnuit

- Motivul voiajului sau sejurului

Functiunile intreprinderii

Functiunile componente ale sistemului organizarii procesuale a intreprinderii:

Functiunea turistica reprezinta ansamblul activitatilor directe si indirecte desfasurate de catre un personal specilizat pentru indeplinirea obiectivului activitatii intreprinderii turistice.

Orientarea activitatii pe care o intreprindere turistica o desfasoara la nivelul compartimentelor priveste realizarea produselor si serviciilor, stabilirea preturilor, organizarea distributiei si vanzarii, conducerea resurselor umane, evidenta financiar-contabila, promovarea si protectia mediului.

Functiunea de cercetare-dezvoltare

Reprezinta totalitatea actiunilor prin care intreprinderea turistica si perfectioneaza permanent produsele si serviciile.

Activitati specifice:

- de inovatie (creatie) care au loc la lansarea pe piata a unor noi produse sau servicii;

- de modelare a „produselor” (diversificarea gamei de prestatii, organizarea retelei de agentii de turism).

Fortele pietei obliga intreprinderea turistica sa-si adapteze activitatea de cercetare-dezvoltare la:

- tendintele de innoire a profilului de consum turistic prin extinderea pentru turism ecologic, de aventura, etc.

- modernizarea si integrarea pe verticala a sectorului privat in turism

- riscul conflictului intre promotorii turistici si colectivitatii locale, legate de nerespectarea protectiei mediului, etc.

La functia de cercetare dezvoltare biroul are rolul de asigura cresterea vanzarilor prin activitati de natura relatiilor publice. Aceste sarcini revin directorului agentiei. Acest birou trebuie sa aiba un fisier general al intreprinderilor si persoanelor cu care au stranse legaturi de afaceri pentru a le expedia,programe, oferte, etc.

Biroul dezvoltare

La conducerea acestui birou trebuie sa se afle un expert in relatii publice, care sa cunoasca in profunzime mediul financiar, sa fie o persoana influenta si cu relatii in jurul oamenilor de afaceri.

Personalul angajat in acest birou trebuie sa stie sa inspire incredere si simpatie, sa cunoasca in profunzime serviciile turistice oferite, sa-si dea seama rapid d psihologia clientului si sa cunoasca limbi straine.

Biroul dezvoltare coopereaza cu:

- Biroul secretariat- natura colaborarii fiind:

- trasmite spre tehnoredactare lucrari de corespondenta specifice: oferte, felicitari;

- prin calitatile relatiilor publice pe care reuseste sa le stabileasca si mentina cu toti partenerii: (prestatorii de servicii, clienti potentiali, organisme financiare de asigurari, s.a.) influenteaza pozitiv eficienta economica a activitatii desfasurate la nivelul tuturor celorlalte birouri.

- Biroul transporturi creand cadrul favorabil pentru:

- incheierea unor contracte avantajoase cu diferiti transportatori,

- asigura o colaborare optima cu transportatorii.

- Biroul turism creand cadrul favorabil pentru incheierea de contracte avantajoase cu diferiti prestatori de servicii de cazare, alimentatie, agrement, alte servicii suplimentare, agentii corespondente, firme partenere.

- Biroul trafic accesoriu creeaza cadrul favorabil pentru stabilirea unor relatii fructuoase cu institutiile bancare, firme de asigurari, alti prestatori de servicii (firme comerciale, institutii culturale, etc.) care sa se materializeze in legatura cu cele mai noi, eficiente si sigure mijloace de plata, polite de asigurari, servicii diverse.

Preview document

Studiu de caz - agenția de turism operator Holiday Tours - Pagina 1
Studiu de caz - agenția de turism operator Holiday Tours - Pagina 2
Studiu de caz - agenția de turism operator Holiday Tours - Pagina 3
Studiu de caz - agenția de turism operator Holiday Tours - Pagina 4
Studiu de caz - agenția de turism operator Holiday Tours - Pagina 5
Studiu de caz - agenția de turism operator Holiday Tours - Pagina 6
Studiu de caz - agenția de turism operator Holiday Tours - Pagina 7
Studiu de caz - agenția de turism operator Holiday Tours - Pagina 8
Studiu de caz - agenția de turism operator Holiday Tours - Pagina 9
Studiu de caz - agenția de turism operator Holiday Tours - Pagina 10
Studiu de caz - agenția de turism operator Holiday Tours - Pagina 11
Studiu de caz - agenția de turism operator Holiday Tours - Pagina 12
Studiu de caz - agenția de turism operator Holiday Tours - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Caz - Agentia de Turism Operator Holiday Tours.docx

Te-ar putea interesa și

Întreprinderea în mediul competitiv - agenția de turism operator

1.1 Scurt istoric Agentia de turism HOLIDAY TOURS face parte din categoria touroperatorilor generalisti, in oferta ei intalnindu-se voiaje si...

Micromediul întreprinderii

INTRODUCERE Aceast proiect este o analiză a mediului de afaceri al unei agentii de turism , a problemelor cu care se confruntă aceasta , a...

Ai nevoie de altceva?