Tehnici promoționale - Eugenia

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1236
Mărime: 1.24MB (arhivat)
Publicat de: Teodor Anton
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Introducere

Eugenia este numele unor biscuiţi dulci, glutenaţi, tip sandwich, cu cremă de cacao şi aromă de rom. În perioada comunistă, Eugenia era unul dintre cei mai căutaţi biscuiţi, de către toate categoriile sociale, deoarece era impusă raţionalizarea şi nu se găseau prea multe sortimente de dulciuri. Eugenia era astfel foarte consumată. Circula chiar un banc în acea perioadă: „Care e cea mai ieftină femeie? Eugenia!”

Numele de Eugenia este la ora actuală folosit de firma "Dobrogea" pentru un sortiment de biscuiţi cu ciocolată, vanilie, căpşuni sau lămâie, similar ca aspect şi consistenţă cu Eugenia din perioada comunistă.

„Două sandwich-uri de biscuiţi cu multă cremă aromată, aceasta este Eugenia de la Dobrogea, sănătoasă, proaspătă şi savuroasă.” este logo-ul firmei „Dobrogea” pentru noua Eugenie.

Eugenia este marcă înregistrată a grupului Dobrogea din anul 1997,Dobrogea fiind producătorul care a lansat acest produs încă din anii 1940.

Analiza preliminară a produsului

Din punctul de vedere al analizei conjuncturii de piaţă a produsului am putea preciza că principalii consumatori ai Eugeniei sunt în special oamenii de rând, din generaţia trecută, anume din perioada comunistă, care consumă Eugenia pentru a retrăi amintirile frumoase şi gustul copilăriei. Am specificat oamenii de rând, deoarece Eugenia nu este un produs scump, ci are un preţ moderat, chiar mic am putea spune, vizând un anumit segment al consumatorilor. În categoria consumatorilor am putea include şi copiii care consumă Eugenia ca pachet pentru şcoală şi de ce nu, studenţii care preferă Eugenia altor produse mai scumpe, deoarece le oferă posibilitatea economisirii banilor pentru alte activităţi de divertisment.

Printre non-consumatorii relativi putem include persoanele care preferă alte produse în locul Eugeniei, care nu au auzit încă de aceşti biscuiţi sau care pur şi simplu nu doresc să consume un astfel de produs.

Non-consumatorii absoluţi sunt reprezentaţi de acele persoane care nu vor consuma Eugenia niciodată în viaţa lor, iar un exemplu în acest sens îl reprezintă persoanele diabetice, cărora le este interzis consumul produselor ce conţin în compoziţia lor ingredientul zahăr.

Preview document

Tehnici promoționale - Eugenia - Pagina 1
Tehnici promoționale - Eugenia - Pagina 2
Tehnici promoționale - Eugenia - Pagina 3
Tehnici promoționale - Eugenia - Pagina 4
Tehnici promoționale - Eugenia - Pagina 5
Tehnici promoționale - Eugenia - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale - Eugenia.doc

Te-ar putea interesa și

Prezentarea politicii de promovare a unei societăți

INTRODUCERE Lucrarea prezintă, în partea teoretică, conceptul general de marketing, marketingul ca o componentă de bază a mediului economic, ce...

Politica de promovare McDonald’s

INTRODUCERE Lumea este în mişcare continuă, mereu ocupată, fiind necesare lucruri ieşite din comun în materialele promoţionale pentru ca acestea...

Cercetarea Intențiilor de Cumpărare pentru Autoturismele Marca Dacia

INTRODUCERE Cercetarea de marketing este indispensabilă oricărei organizaţii datorită rolului său în sprijinirea procesului decizional. Domeniul...

Exercitarea funcțiilor managementului în cadrul Asirom VIG

Introducere Managementul este o stiinta, adica un ansamblu organizat si coerent de cunostinte, concepte, principii, metode, tehnici, instrumente,...

Ai nevoie de altceva?