Conferință de presă - defrișarea pădurilor

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 28 în total
Cuvinte : 7138
Mărime: 91.42KB (arhivat)
Publicat de: Simion Maxim
Puncte necesare: 6
Universitatea “Babes Bolyai” Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii Sectia CRP, AN II

Extras din proiect

Defrisarea padurilor

Cele mai mari paduri ale lumii sunt in grav pericol. Jumatate din suprafata originala de padure a fost distrusa si lucrurile sunt pe cale sa se inrautateasca daca rata actuala de deforestare nu este incetinita. In fiecare minut 26 de hectare de padure sunt pierdute, si nu e greu de vazut ca daca continuam vom avea o planeta lipsita de padure. Acest lucru ar fi catastrofic nu numai din pricina faptului ca multe specii de animale isi au habitatul in padure ci si deoarece padurile joaca un rol important in reglarea climei planetei.

Nevoia de lemn, defrisarea pentru a face loc terenurilor agricole, drumuri si cai ferate, incendii, mine, combustibili sunt toate cauze legate de deforestare

Oamenii au trait in preajma padurilor de mii de ani, luand ce era necesar de la natura fara sa intervina in echilibrul natural. Insa, in ultimele doua secole populatia s-a inmultit fiind din ce in ce mai multa nevoie pentru spatiu de construit si agricultura. Impreuna cu comertul de lemn care s-a intensificat in ultimii ani, au adus o degradare fara precent asupra padurii.

In trecut indigenii practicau agricultura in padure dobarand copaci pentru a face loc culturilor si pajistilor pentru animale si mutandu-se cand solul devenea nefertil. Acest proces nu e un pericol pentru padure daca este facuta cu grija si padurii ii este dat suficient timp pentru a-si regenera spatiile defrisate. Probleme apar cand solului nu-i este oferit destul timp de regenerare si agricultura intensiva duce la degradarea definitiva a acestuia. La fel ca si mutarea culturilor taierea copacilor pentru folosirea lemnului in scopuri comerciale poate fi implementata cu deranjari minore asupra mediului. Atunci cand numarul copacilor cazuti este mai mare decat al celor produsi, taierea lemnului devine o problema serioasa. Inainte ca taierea intesiva sa ia locul celei vechi cu topoare si animale comertul cu lemn aveao o influenta nesemnificativa asupra padurii, insa aparitia drujbelor, tractoarelor, drumurilor si caii ferate au avut un impact mult mai mare. Zone inainte inaccesibile au devenit principalele tinte pentru companiile de taiere, iar management-ul prost a dus la pierderi fara precedent.

Padurile sunt o zona fascinanata, plina de mister si promisiuni pentru multi oameni. Asa ca ar fi un dezastru ca aceasta sa dispara. O data distrusa padurea, solul, care se acumuleaza in peste 1000 de ani, ar disparea intr-o singura decada ducand la inundatii nemaintalnite din pricina faptului ca nu mai exista sol sa acumuleze apa.

Defrisarea padurii ii lasa pe oamenii care traiesc in padure fara adapost si fara hrana, si duce la disparitia unui stil de viata care a existat neschimbat pentru mii de ani. Insa efectul cel mai dezastruos pe care l-ar putea avea defrisarea este impactul asupra climei planetei. Cu totii am auzit de pericolele incalzirii globale si a efectului de sera, cauza principala a acestor fiind acumulrea de dioxid de carbon in atmosfera. Copacii si alte plante verzii absorb dioxidul de carbon si produc oxigen prin fotosinteza, in timp ce animalele consuma oxigenul si expira dioxid de carbon. Distrugerea padurii ar produce un imens dezechilibru in cantitatea de dioxid de carbon produs si reciclat lucru care ar duce la acumularea acestuia in atmosfera si schimbarii majore de clima. In plus multi copaci taiati pentru a face loc agriculturii au fost arsi sau lasati sa putrezeasca eliberand astfel mult mai mult dioxid de carbon in atmosfera.

Invitatia

ANPM, impreuna cu partenerii sai: Directia Silvica si Pro-Tv va invita la conferinta de presa: “STOP defrisarii padurilor”, prin care dorim sa aducem la cunostinta cetatenilor gravele rezultate ale defrisarii padurilor.

Am fi bucurosi sa ne onorati cu prezenta la aceasta conferinta de presa.

Evenimentul va avea loc joi, 15 mai 2008, in sala de conferinte a ANPM-ului( Splaiul Independentei, nr. 294, Sector 6, Bucuresti).

Participantii acestei conferinte vor fi: doamna Director general al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului- Mihaela Petcu; doamna Director economic al Directiei Silvice Bucuresti- Alina But si din partea Pro-Tv domnul Cristian Tabara.

Va rugam sa ne anuntati prin intermediul cartii postale daca vom avea placerea de a va avea printre noi.

Preview document

Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 1
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 2
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 3
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 4
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 5
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 6
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 7
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 8
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 9
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 10
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 11
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 12
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 13
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 14
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 15
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 16
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 17
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 18
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 19
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 20
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 21
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 22
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 23
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 24
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 25
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 26
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 27
Conferință de presă - defrișarea pădurilor - Pagina 28

Conținut arhivă zip

  • Conferinta de Presa - Defrisarea Padurilor.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Ai nevoie de altceva?