Creare ONG AAV

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 4508
Mărime: 494.98KB (arhivat)
Publicat de: Darius Alexandru
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Teodorescu Gh.
Proiectul a fost sustinut la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi, Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice, Specializarea Comunicare si Relatii Publice, in anul 3, la disciplina Relatii Publice Sectoriale. Cerinta proiectului consta in crearea unui ONG virtual (domeniu, grup tinta, aria de acoperire, justificare, misiune, obiective, activitati, structura) si a unei campanii de promovare a acestuia.

Extras din proiect

Asociaţia Acum pentru Viitor (AAV)

DOMENIU: Educaţie

GRUP ŢINTĂ: Tinerii cu vârste cuprinse între 17 - 20 ani

ARIA DE ACOPERIRE: Judeţul Iaşi

JUSTIFICARE: Oricare tânăr, după promovarea celor 12 clase şi trecerea cu brio a examenului de bacalaureat se găseşte în postura de a alege ce va face cu viaţa sa, ce drum va alege de acum înainte.

Unii aleg să renunţe la studiile superioare, crezând că aceasta este calea cea mai uşoară, iar alţii aleg să facă facultatea al cărei nume „sună mai bine” sau care (cred ei) le va aduce slujba cu cele mai mari satisfacţii materiale, fără să se întrebe însă dacă domeniul respectiv îi pasionează cu adevărat sau dacă este în conformitate cu comportamentul şi aptitudinile lor.

Cei care urmează o facultate doar pentru a obţine o diplomă care să le asigure un venit mare ajung în anumite situaţii nefavorabile atât pentru ei cât şi pentru societatea în care trăim. Aceştia:

- fie îşi întrerup studiile într-un moment de slăbiciune;

- fie termină facultatea fără să fi acumulat prea multe informaţii sau experienţă cu privire la domeniul studiat; nereuşind să-şi găsească un loc de muncă – un exemplu aici fiind studiul realizat în noiembrie 2008 de Fundaţia Caritas, Federaţia Asociaţiilor de Ajutorare şi Integrare a celor Marginalizaţi şi Federaţia Europeană a Asociaţiilor Naţionale care Lucrează cu Persoanele fără Adăpost care oglindeşte o realitate cutremurătoare: 13% din persoanele fără adăpost din Spania au studii superioare, iar 63,9%, studii medii;

- fie se ambiţionează şi reuşesc să termine facultatea şi să obţină slujba care să le asigure o existenţă lipsită de griji materiale (realizând apoi că nu au ales un domeniu care să-i atragă şi în care să poată fi cei mai buni, iar asta se va reflecta asupra întregii lor vieţi); prin urmare ei nu vor reuşi să se implice în munca lor (care nu va fi nicidecum una de calitate), rezistând cu greu celor opt ore de muncă zilnice. Pentru a exemplifica, să observăm un sondaj efectuat de BestJobs, în rândul a 1.627 de persoane, în perioada 29 august-1 septembrie 2008: 39,5% dintre angajaţii cu acces la internet din România stau pe programe de tip messenger în timpul orelor de lucru. "Majoritatea firmelor din România pierd anual aproape 25% din productivitatea unui angajat din cauza faptului că acesta îşi petrece timpul stând de vorbă cu prietenii. În medie, salariaţii stau la serviciu pe net cel puţin 2-3 ore", a declarat pentru NewsIn Constantin Ferseta, manager marketing Neogen.

AAV doreşte să combată situaţiile punctate mai sus prin informarea tinerilor cu privire la importanţa studiilor universitare asupra viitorului lor, prin informarea cu privire la anumite domenii de studiu disponibile, prin consilierea în vederea stabilirii domeniului potrivit caracterului, aptitudinilor şi dorinţelor lor şi, nu în ultimul rând, AAV susţine voluntariatul ca importantă formă de dobândire a experienţei în oricare dintre domeniile alese.

MISIUNE: AAV este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit şi apolitică a cărei misiune este aceea de a contribui semnificativ şi continuu la dezvoltarea profesională a tinerilor.

OBIECTIVE:

- contribuirea la educaţia şi dezvoltarea profesională a tinerilor ieşeni;

- promovarea culturii şi a educaţiei în rândul tinerilor ieşeni;

- informarea tinerilor ieşeni cu privire la domeniile de studii universitare existente;

- ajutarea tinerilor ieşeni în privinţa alegerii unui domeniu de studiu universitar potrivit caracterului, aptitudinilor şi dorinţelor lor;

- promovarea valorile locale;

- promovarea şi încurajarea voluntariatului.

Preview document

Creare ONG AAV - Pagina 1
Creare ONG AAV - Pagina 2
Creare ONG AAV - Pagina 3
Creare ONG AAV - Pagina 4
Creare ONG AAV - Pagina 5
Creare ONG AAV - Pagina 6
Creare ONG AAV - Pagina 7
Creare ONG AAV - Pagina 8
Creare ONG AAV - Pagina 9
Creare ONG AAV - Pagina 10
Creare ONG AAV - Pagina 11
Creare ONG AAV - Pagina 12
Creare ONG AAV - Pagina 13
Creare ONG AAV - Pagina 14
Creare ONG AAV - Pagina 15
Creare ONG AAV - Pagina 16
Creare ONG AAV - Pagina 17
Creare ONG AAV - Pagina 18
Creare ONG AAV - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Creare ONG AAV.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Ai nevoie de altceva?