Diagnoză organizațională - studiu de caz Adidas

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2415
Mărime: 59.60KB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dragos Iliescu
Proiect pentru materia Diagnoza organizationala in cadrul masterului de Comunicare manageriala si resurse umane la FCRP. Analiza cadrului sistemic pe baza unui studiu de caz din volumul “Comeback” (Martin Puris).

Cuprins

  1. 1. Introducere.3
  2. 2. Analiza STEEP.3
  3. 3. Concluzii.10
  4. 4. Bibliografie.11

Extras din proiect

1. Introducere

Abordarea sistemică işi propune sa adune un volum suficient de mare şi de pertinent de informaţii despre mediu pentru a fi puse la dispoziţia factorilor de decizie în vederea întreprinderii acţiunilor necesare pentru adaptarea organizaţiei la schimbarile externe de mediu.

Mediul ambiant al organizaţiei cuprinde acele componente din interiorul şi exteriorul unei organizaţii, care, în mod direct sau indirect, influenţeaza pe de-o parte, procesul de dobandire a input-urilor, iar, pe de alta parte, procesul de generare şi de realizare a output-urilor. Influenţele exercitate asupra organizaţiei de către factorii şi forţele mediului exterior pot fi benefice sau pot reprezenta pericole sau ameninţari.

Întrucât perspectiva sistemică este aplicabilă în cvasi-totalitatea cazurilor de diagnoză organizaţională, reprezintă un punct de plecare perfect standardizat şi general aplicabil pentru diagnoza organizaţională.

O adoptare a perspectivei sistemice în diagnoză face posibil un oarecare nivel de predicţie, sau măcar de deschidere faţă de posibile scenarii de evoluţie şi de dezvoltare ale unei intervenţii.

O modalitate de structurare a informaţiilor preliminare despre starea sistemului organizaţional este analiza STEEP. Acronimul STEEP este o categorizare a dimensiunilor mediului extern al organizaţiei care sunt relevante petntru o analiza . Domeniile STEEP sunt: Social, Tehnologic, Economic, Ecologic, Politic.

2. Analiza STEEP

Trecut Prezent Viitor

Social -Adi Dassler a intrat pe piaţă adresandu-se iniţal locuitorilor satului Herzogenaurach (aproximativ 10000 locuitori).

-creşterea nivelului vânzărilor a dus la extindera în plan pan-european, pentru ca mai tarziu sa intre şi pe piaţa din SUA.

-Adidas nu a avut o strategie de diferenţiere adaptată la specificul cultural al pieţelor pe care activa.

-s-a înregistrat un declin în evoluţia anuala a populaţiei de la 87.7 milioane în 1989 la 77.0 milioane pe an în 2009.

- fenomenul de îmbatranire a populaţiei datorat scăderii atât a natalitaţii cât şi a mortalitaţii.

-criza economică globală afectează nivelul veniturilor şi conduce la o creştere a ratei şomajului, ceea ce impune potenţialilor cumpăratori o planificare mai restrictivă a bugetelor, existând posibilitatea să renunţe la cumpăarea unor articole sportive, sau înlocuirea lor cu unele care au un preţ mai accesibil, sau în cel mai bun caz doar scăderea frecvenţei de cumpărare şi înlocuirea mai rară a vechilor articole sportive utilizate. -se estimează că nivelul de creştere a populaţiei să atingă un vârf în 2010, de 77.2 milioane pe an, pentru ca apoi sa scadă la 43.0 milioane pe an în 2050, cand populaţia ar putea ajunge la 9.3 miliarde.

- se estimează că fenomenul de îmbatranire a populaţiei va continua, fapt ce va putea avea un impact asupra cererii de produse sportive care sunt destinate preponderent persoanelor tinere, dinamice.

-dacă criza economică globală se va prelugi pe decursul mai multor ani, veniturile mai mici ale consumatorilor vor duce la o scădere a cererii pentru articole sportive de marcă.

Tehnologic -în 1920 Adi Dassler la doar 20 de ani fiind un pasionat al sportului, realizează prima sa pereche de încaţaminte sportiva din pânză.

-cinci ani mai tarziu realizează primii pantofi sport cu crampoane

-în 1937 Dassler producea o gamă de 30 de perechi de pantofi sport destinaţi pentru 11 sporturi

- în 1946, primele perechi de pantofi sunt realizate după război din pânză şi cauciuc obţinute din tancurile americane.

-în 1949 sunt realizaţi primii pantofi cu crampoane modulare din cauciuc

-în 1957 este introdusă o tehnologie de fabricaţie a părţii frontale a tălpii pantofilor de sprint din nylon

-în 1964 sunt introduşi cei mai uşori pantofi sport pentru piste creaţi vreodată, modelul “Tokio 164” cântărind doar 135 grame per pantof.

-Adidas a fost prima companie din lume ce a introdus tălpile din poliureten mulate prin injecţie, oferind o garanţie de un an pentru acestea; sunt lansati primii pantofi de jogging “Achill”

-la Jocurile Olimpice din Montreal din 1976 sunt introduşi pentru prima dată pantofii de jogging “TRX”.

-în 1988 este introdusă tehnologia revoluţionară “Torsion”, utilizată şi azi la o scară largă în realizarea pantofilor sport.

-cu ocazia Cupei Mondiale de Fotbal în SUA, Adidas a lansat revolutionarii pantofi de fotbal numiti “Predator®”

-în 2002, Adidas lansează ClimaCool®,, încaţaminte cu sistem de ventilaţie de 360º . -grupul are acum 25.000 de angajaţi în lumea întreagă, incluzând designeri, ingineri bio-mecanici şi experţi în tehnologia materialelor, având ca obiectiv inovarea continuă, astfel încât sa se adapteze la cerinţele din ce în ce mai sofisticate ale consumatorilor.

-cercetări continue în domeniu sunt realizate de specialişti în centrele tehnologice din Portland şi Scheinfeld (în apropiere de Nurenberg)

-o echipă de desingneri, experţi în biomecanică şi dezvoltatori de produs analizează şi testează încăltamintea sport pentru a o perfectiona şi a o ridica la cele mai înalte standarde. - având o traditie în priviinţa pionieratului şi inovaţiei întaltamintei sportive, compania va continua sa desfăşoare activitaţi de perfecţionare şi dezvoltare tehnologică, pentru a face faţă concurenţei şi mediului tehnologic dinamic, având ca obiectiv eficientizarea producţiei şi păstrarea reputaţiei de inovator dobandita de-a lungul timpului.

-factorii de decizie ai organizaţiei trebuie sa cunoască schimbările ce se produc în mediul tehnologic şi modul în care noile tehnologii pot servi satisfacerii nevoilor consumatorilor

-pe de altă parte, în implementarea unor inovatii, organizaţia trebuie să fie atentă la modul în care ii poate afecta pe utilizatori şi ar duce astfel la apariţia neîncrederii şi opoziţiei acestora.

Preview document

Diagnoză organizațională - studiu de caz Adidas - Pagina 1
Diagnoză organizațională - studiu de caz Adidas - Pagina 2
Diagnoză organizațională - studiu de caz Adidas - Pagina 3
Diagnoză organizațională - studiu de caz Adidas - Pagina 4
Diagnoză organizațională - studiu de caz Adidas - Pagina 5
Diagnoză organizațională - studiu de caz Adidas - Pagina 6
Diagnoză organizațională - studiu de caz Adidas - Pagina 7
Diagnoză organizațională - studiu de caz Adidas - Pagina 8
Diagnoză organizațională - studiu de caz Adidas - Pagina 9
Diagnoză organizațională - studiu de caz Adidas - Pagina 10
Diagnoză organizațională - studiu de caz Adidas - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Diagnoza Organizationala - Studiu de Caz Adidas.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Te-ar putea interesa și

Analiza cadrului sistemic - diagnoză organizațională

Brandul reprezintă sportul. Trebuie să ştii spre ce te îndrepţi, de unde ai plecat, unde te afli şi trebuie să cunoşti brandul (J. Wade, Head of...

Ai nevoie de altceva?